Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Διαβεβαιώσεις ότι δεν θα επωμιστεί η ΔΕΗ το δωρεάν ρεύμα στα 300.000 νοικοκυριά

Τη ρητή διαβεβαίωση ότι το δωρεάν ρεύμα σε 300.000 «ευπαθή»
νοικοκυριά που θα νομοθετήσει με μια από τις πρώτες νομοθετικές της πρωτοβουλίες η κυβέρνηση, δεν πρόκειται να επιβαρύνει το ταμείο της ΔΕΗ αλλά το Δημόσιο, δίνει, μιλώντας στο energypress, αρμόδια κυβερνητική πηγή. Το ίδιο άλλωστε άφησε να εννοηθεί, χωρίς να το πεί ρητά, και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης  μιλώντας χθες στους δημοσιογράφους εξερχόμενος..
του Μεγάρου Μαξίμου.
Δεν αποκλείεται σήμερα να υπάρξει περί του θέματος και δημόσια αποσαφήνιση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη. Η ανάγκη της διαβεβαίωσης αυτής προέκυψε από την τρομακτική πίεση που δέχτηκε η μετοχή της ΔΕΗ, καθώς, εάν κληθεί να καλύψει τα κόστη αυτά, η επιχείρηση θα βρεθεί κυριολεκτικά σε κατάσταση χρεοκοπίας. Και τούτο διότι, εδώ και 2,5 περίπου χρόνια η ΔΕΗ αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα στην είσπραξη των οφειλών πελατών, ακόμη και χωρίς το τσάμπα ρεύμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ανεξόφλητες οφειλές έχουν ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις και αλλεπάλληλες κρίσεις ρευστότητας σε όλο το φάσμα της αγοράς ενέργειας.
Υπενθυμίζεται ότι, τόσο στο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» όσο και στις τοποθετήσεις των κυβερνητικών στελεχών μετά τις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής, περιλαμβάνεται η δέσμευση, μεταξύ άλλων, για δωρεάν ρεύμα και επίδομα σίτισης σε 300.000 ευπαθή νοικοκυριά μέσω μιας απροσδιόριστης, μέχρι σήμερα, διαδικασίας.


 http://www.energypress.gr/news/reuma/Diabebaiwseis-oti-den-tha-epwmistei-h-DEH-to-dwrean-reyma-sta-300.000-noikokyria

Αρχειοθήκη ιστολογίου