Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Nexans: Κέρδισε project 8,89 εκατ. από ΔΕΔΔΗΕ

Κατακυρώθηκε υπέρ της Nexans, διαγωνισμός του ΔΕΔΔΗΕ για
προμήθεια καλωδίου υψηλής τάσης με τίμημα 8,89 εκατ. Πρόθεση για συμμετοχή της εταιρείας και σε νέο διαγωνισμό προϋπολογισμού 7,2 εκατομμυρίων ευρώ. 
Στην κοινοπραξία Nexans ΑΛΚΑΤ 0,00% – Ατέρμων, κατακύρωσε ο ΔΕΔΔΗΕ το διαγωνισμό για προμήθεια και εγκατάσταση υπόγειου καλωδίου υψηλής τάσης και οπτικών ινών στην Αττική. Το τίμημα με το οποίο κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός ανήλθε σε 8,89 εκατομμύρια ευρώ, έναντι αρχικού προϋπολογισμού 10,29 εκατομμυρίων.
Η ανάθεση στην ελληνική εισηγμένη έρχεται σε περίοδο ισχνών..
αγελάδων για τον κλάδο, καθώς η παρατεταμένη κρίση και η οικονομική στενότητα επιχειρήσεων και ΔΕΚΟ έχουν περιορίσει σημαντικά τις επενδύσεις στις υποδομές αυτού του είδους. Αρκεί να σημειωθεί ότι ο σχετικός διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί από το 2013, ενώ κατακυρώθηκε τις πρώτες μέρες του 2015.
Να σημειωθεί ότι βάσει του αρχικού προϋπολογισμού του ΔΕΔΔΗΕ για το συγκεκριμένο έργο, τα περίπου 3 εκατομμύρια αφορούν το κόστος των ηλεκτρομηχανολογικών και άλλων εργασιών και τα υπόλοιπα την αξία των καλωδίων μήκους 17 χιλιομέτρων που θα προμηθεύσει η Nexans ΑΛΚΑΤ 0,00%.
Αναφορικά με τη συμμετοχή και σε άλλους διαγωνισμούς, η εταιρεία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να καταθέσει προσφορά για το διαγωνισμό του ΑΔΜΗΕ (διαχειριστής δικτύου υψηλής τάσης) για την υπογειοποίηση εναέριας γραμμής μεταφοράς 150 KV Μεγαλόπολης -Καλαμάτας.
Το έργο έχει προϋπολογιστεί από τον ΑΔΜΗΕ σύμφωνα με τη μελέτη του στα 7,2 εκατομμύρια ευρώ. Προβλέπει δε, την προμήθεια και εγκατάσταση σε μήκος 7,6 χιλιομέτρων έξι μονοπολικών καλωδίων 150 KV και ενός υπόγειου καλωδίου 48 οπτικών ινών.
Η Νexans Ελλάς, η οποία ανήκει στον διεθνή όμιλο Nexans ΑΛΚΑΤ 0,00% με έδρα το Παρίσι (ελέγχει το 71,5% των μετοχών), λειτουργεί στην Ελλάδα εργοστάσιο παραγωγής καλωδίων στη Λαμία (πρώην Manouli, πρώην Alkatel Καλώδια), απασχολώντας άνω των 200 ατόμων. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας το 2013 ανήλθε σε 80 εκατομμύρια έναντι 118,9 εκατομμυρίων το 2012 και σε σταθερές τιμές μετάλλων σε 48 εκατομμύρια έναντι 65,5 εκατομμυρίων το 2012. Το εννεάμηνο του 2014 συνεχίστηκε η πτωτική τάση στον τζίρο που διαμορφώθηκε σε 54,5 εκατομμύρια έναντι 62,9 εκατομμυρίων το εννεάμηνο 2013.
Η πτώση του τζίρου, σύμφωνα με τις ετήσιες εκθέσεις του δ.σ., είναι αποτέλεσμα τόσο των μειωμένων παραγγελιών στο εσωτερικό της χώρας, όσο κυρίως της μείωσης των παραγγελιών από χώρες - αγορές στις οποίες εξάγει και όπου τα τελευταία χρόνια επικρατεί πολιτική αναταραχή (Βόρεια Αφρική, Εγγύς Ανατολή). Παρόλα αυτά το εννεάμηνο του 2014 η διοίκηση πέτυχε τη μείωση των ζημιών σε 1,7 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 2,02 εκατομμυρίων το εννεάμηνο του 2013.


Μιχάλης Καϊταντζίδης

 http://www.euro2day.gr/

Αρχειοθήκη ιστολογίου