Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Κατέβηκε το πανό ενάντια στη πώληση της "μικρής ΔΕΗ" - Η ΔΕΗ δεν πωλείται πια

Σε μια ακτιβιστική και ταυτόγχρονα συμβολική κίνηση προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, στο Κεντρικό Κτίριο Πληροφοριακών Συστημάτων της  ΔΕΗ (Μεσογείων 190-194) παρουσία του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Πετράκου,
κατέβασαν το πανό που είχε αναρτηθεί πριν επτά μήνες και έγραφε «Μικρή ΔΕΗ – Μικρή Ελλάδα», καθώς όπως δεσμεύθηκε η κυβέρνηση, δεν υπάρχει πλέον ζήτημα ούτε τεμαχισμού, ούτε ξεπουλήματος της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.


Η συγκίνηση ήταν έκδηλη, αφού μετά από μήνες αγώνων σε θεσμικό και..

συνδικαλιστικό επίπεδο, γίνεται δυνατό το αίτημα για ενιαία και πραγματικά δημόσια, κοινοφελή επιχείρηση ηλεκτρισμού. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, ο Δημήτρης Βουλγαρίδης Πρόεδρος σωματείου ΣΕΔΗΠ/ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ο Σταμάτης Θεοδωρόπουλος μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και μέλος της Γραμματείας του Τομέα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ και πολλοί εργαζόμενοι.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΠΗΔ ΓΕΝΟΠ Δημήτρης Βουλγαρίδης:  «Το πανό κατεβαίνει μετά από την δέσμευση της κυβέρνησης για την ακύρωση των νόμων για την διάσπασης της ΔΕΗ και δημιουργία της λεγόμενης «Μικρής ΔΕΗ» και την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ:


"Το πανό αυτό αναρτήθηκε στην μεγάλη κινητοποίηση ενάντια στο διαχωρισμό, διαμελισμό είναι η καλύτερη λέξη, της ΔΕΗ. Σε μικρή και μεγάλη ΔΕΗ. 


Δεν εκφράζει απλά ένα σύνθημα, διατυπώνει ξεκάθαρα και περιεκτικά μια αλήθεια.  Η ΔΕΗ δεν είναι απλά μία εταιρεία, είναι κομμάτι της ιστορίας της χώρας. Όταν λοιπόν ακρωτηριάζεται η ιστορία της χώρας, μικραίνει η ίδια η χώρα.


Η ιστορία όμως δεν τεμαχίζεται, δεν πωλείται, δεν διαλύεται.


Πρέπει όμως να τονίσουμε ότι ο αγώνας μας ήταν γενικότερος. Πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι η εκχώρηση κάθε δημόσιας επιχείρησης στρατηγικής σημασίας, κάθε υποδομής, κάθε δημόσιας επιχείρησης παραγωγής αγαθού απαραίτητου για την επιβίωση του λαού και κάθε πλουτοπαραγωγικής πηγής, μικραίνει τη χώρα και βάλλει ξεκάθαρα την εθνική της κυριαρχία.


Όταν εκχωρούνται αυτές οι επιχειρήσεις πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι δεν πωλούνται τα ασημικά του σπιτιού εκχωρείται το ίδιο το σπίτι.  Αυτή είναι η περιουσία που χάνει ένας λαός όταν σκλαβώνεται και αυτήν κερδίζει όταν απελευθερώνεται.


Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι επιχειρήσεις αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εργαλεία στα χέρια μιας κυβέρνησης τόσο για την ανάπτυξη της οικονομίας όσο και για την ανασυγκρότηση της ίδια της χώρας. Η ΔΕΗ ίσως είναι το χαρακτηριστικότερο  παράδειγμα αφού χρησιμοποιήθηκε από την ίδρυση της για αυτό το σκοπό με απόλυτα θετικά αποτελέσματα.


Μετά λοιπόν της προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού αλλά και του αρμόδιου υπουργού  υποστέλλουμε το πανό μας και περιμένουμε την νομοθετικές ρυθμίσεις που θα ακυρώσουν τους εφαρμοστικούς νόμους των μνημονίων".

Κατά τον χαιρετισμό του στους εργαζομένους ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης υλοποιεί πλήρως τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Σταματά την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ. Σταματά την διάσπαση της ΔΕΗ και την δημιουργία της λεγόμενης «Μικρής ΔΕΗ».
Άμεσα επίσης  θα επανέλθουν στο δημόσιο το 17 % των μετοχών της ΔΕΗ που έχουν δοθεί στο ΤΑΙΠΕΔ.

Η ΔΕΗ θα ανασυγκροτηθεί ως ενιαία δημόσια επιχείρηση του Ελληνικού λαού για να παίξει το σημαντικότατο ρόλο της στην παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου.
Τους εργαζομένους της ΔΕΗ τους θέλουμε δίπλα μας ενεργούς συμπαραστάτες και πρωταγωνιστές στην ανασυγκρότηση της ΔΕΗ, ώστε ο λαός και η παραγωγική δραστηριότητα της χώρας να μπορούν να έχουν φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει βήμα πίσω από ότι είχε δεσμευθεί προεκλογικά στον Ελληνικό λαό.»


"Σήμερα αποδεικνύεται και  στην πράξη πως κανένας αγώνας δεν είναι μάταιος ,κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος", τόνισε ο Σταμάτης Θεοδωρόπουλος από τη ΔΣ της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ:

"Το πανό αυτό αναρτήθηκε κάτω από άλλες συνθήκες, συνθήκες που ήθελαν τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού τεμαχισμένη ,ακρωτηριασμένη, έρμαιο στα συμφέροντα εκείνα που σκοπό τους είχαν το κέρδος και μόνο το κέρδος και που από πλευράς μας ως ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ μέσα από τους αγώνες ,μέσα από καταλήψεις ,μέσα σε αντίξοες «μνημονιακές» συνθήκες, υπεστήκαμε  διώξεις υπερασπιζόμενοι τη Δημόσια ΔΕΗ και το ρεύμα ως κοινωνικό αγαθό στην υπηρεσία του λαού κι όχι ως προϊόν κερδοσκοπίας όπως το ονειρεύονταν οι λύκοι και τα αρπαχτικά των αγορών.




Σε τούτο εδώ το κτήριο για εμάς έχει γραφτεί ιστορία και βρίσκεται στις καρδιές μας διότι από αυτό εδώ το κτήριο ,όπου σήμερα κατεβαίνει το πανό «αντίστασης» το οποίο και είχατε αναρτήσει ως Σωματείο, κάποιοι φύγαμε με χειροπέδες στα χέρια και οδηγηθήκαμε στη ΓΑΔΑ . 


Διώξεις παράσημα για εμάς.


Σήμερα επέστρεψα  για να είμαι παρών στην υποστολή του και σας δηλώνω την βαθιά, πρωτόγνωρη και ειλικρινή μου συγκίνηση .Ευχαριστώ πολύ το ΣΕΠΗΔ για την μεγάλη τιμή που μου έκανε να με προσκαλέσει .


Σήμερα είναι μια μέρα γιορτής που απέδειξε πως τίποτα δεν πάει χαμένο"




 http://www.stokokkino.gr/article/1000000000004401/Katebike-to-pano-enantia-sti-polisi-tis-mikris-DEI---I-DEI-den-poleitai-pia#sthash.Ti9akAmN.dpuf

Αρχειοθήκη ιστολογίου