Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Έρχονται τα γραφεία Προστασίας Ασθενών! Πως θα λειτουργούν

www.dotnews.gr

Μετά τα αλλεπάλληλα περιστατικά ξυλοδαρμού στα Δημόσια
νοσοκομεία η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας αποφασίζει να κατευνάσει τα πνεύματα.
Στο πλαίσιο αυτό προχωρά στην  αναβάθμιση των Γραφείων Προστασίας Δικαιωμάτων του Ασθενή που λειτουργούν μέσα στα νοσοκομεία με πρωταρχικό σκοπό  να προασπίζουν τα δικαιώματα των ασθενών.
Όπως ανακοίνωσε, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας..
Ξανθός  με αφορμή τον ξυλοδαρμό της παιδιάτρου στο νοσοκομείο Μυτιλήνης με τον τρόπο αυτό θα διασφαλιστεί η προστασία του αυτονόητου δικαιώματος των πολιτών στην ισότιμη υγειονομική πρόσβαση και στην αξιοπρεπή περίθαλψη.
Θα στηριχθούν, επίσης, οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, οι οποίοι – πολλές φορές – μετατρέπονται σε “αλεξικέραυνα” της αγανάκτησης των πολιτών, εξαιτίας των ανεπαρκειών που παρατηρούνται στο δημόσιο σύστημα Υγείας.
Ο αναπληρωτής υπουργός σημειώνει ότι τα προβλήματα και οι ελλείψεις που παρατηρούνται σήμερα σε πολλά νοσοκομεία της χώρας, έχουν υποβαθμίσει σε σημαντικό βαθμό την ποιότητα παροχών Υγείας και έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τόσο τους γιατρούς και τους εργαζόμενους όσο και τους ασθενείς.
Στόχος της πολιτικής ηγεσίας – είπε – είναι να αναδιοργανωθεί το ΕΣΥ, ώστε οι γιατροί να μπορούν να ασκήσουν το έργο τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και οι ασθενείς να αισθάνονται ασφάλεια όταν απευθύνονται στα δημόσια νοσοκομεία:
Στελέχωση
“Ήδη, έχουμε προχωρήσει σε ενέργειες που θα ενισχύσουν τη στελέχωση των νοσοκομείων με ανθρώπινο δυναμικό”, σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός, για να διευκρινίσει:
Μεταξύ των μέτρων είναι η παράταση της θητείας των ειδικευόμενων και επικουρικών γιατρών, οι προσλήψεις σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ο σχεδιασμός στοχευμένων προσλήψεων στις δομές Υγείας και η απλοποίηση του τρόπου επιλογής των επικουρικών γιατρών.

Αρχειοθήκη ιστολογίου