Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Τι ζήτησε η ΔΕΗ από τη ΡΑΕ για τους «μπαταχτσήδες» και δεν έγινε δεκτό

Αλλαγές στον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι επαγγελματίες πελάτες και οι οποίες θα επιτρέψουν στη ΔΕΗ να περιορίσει τις απώλειες από επαγγελματικές συνδέσεις που έκλεισαν, έχει ζητήσει η εταιρεία από τη ΡΑΕ, κάτι που υπαινίχθηκε και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Μ. Παναγιωτάκης.
Ειδικότερα το αίτημα της ΔΕΗ, που μέχρι στιγμής δεν έχει ικανοποιηθεί αφού προσκρούει στον κώδικα σύμφωνα με τη ΡΑΕ, είναι όταν κάποια επαγγελματική χρήση κλείνει και μπαίνει λουκέτο, η ΔΕΗ να έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει τα χρέη της..
εταιρείας, σε άλλη επαγγελματική σύνδεση που ανήκει στο ίδιο ΑΦΜ του ιδιοκτήτη της πρώτης. Για παράδειγμα: έστω ότι κάποιος επαγγελματίας έχει δύο αρτοποιεία και κλείνει το ένα. Σε περίπτωση που κλείνοντας το αρτοποιείο αφήσει ένα χρέος πχ 40 χιλιάδων στη ΔΕΗ, η εταιρεία ζητεί να μπορεί να μεταφέρει την οφειλή στο άλλο αρτοποιείο, που είναι του ίδιου επαγγελματία, και συνεχίζει να λειτουργεί.
Ωστόσο η πρόταση αυτή δεν έχει γίνει αποδεκτή από τη ΡΑΕ η οποία επικαλείται κώλυμα στον κώδικα προμήθειας και στα δικαιώματα που προβλέπει για τους καταναλωτές.
Από την πλευρά της ΔΕΗ ωστόσο το αίτημα θεωρείται ως λογικό αφού δεν ζητείται μεταφορά της οφειλής του κακοπληρωτή ούτε στο σπίτι του, ούτε σε άλλη επιχείρηση που τυχόν έχει, με διαφορετικό αντικείμενο, παρά μόνο σε ομοειδείς επιχειρήσεις.

 http://energypress.gr/news/ti-zitise-i-dei-apo-ti-rae-gia-toys-mpatahtsides-kai-den-egine-dekto

Αρχειοθήκη ιστολογίου