Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Επιστολή του σωματείου Ένωση προς τον υπ. Επικρατείας για το πόθεν έσχες των συνδικαλιστών της ΔΕΗ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Προς: Τον Υπουργό Επικρατείας  για θέματα Διαφάνειας Κ. Παναγιώτη Νικολούδη
 
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
, Με αφορμή τις πρόσφατες δυσφημιστικές αναφορές από διάφορα Μ.Μ.Ε σε βάρος των συνδικαλιστών της Δ.Ε.Η. Α.Ε., θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα εξής:
Συγκεκριμένα, θίγεται η τιμή και η υπόληψη όλων των συνδικαλιστών και εργαζομένων στη Δ.Ε.Η., ειδικότερα δε στις μικρές κοινωνίες στις οποίες ζούμε και όπου ο κόσμος, μας αντιμετωπίζει πλέον με επιφύλαξη, με επικριτικότητα και με την υπόνοια ότι και εμείς ομοιάζουμε με εκείνους που.. έχουν προχωρήσει σε «συναλλαγές κάτω από το τραπέζι».
κ. Υπουργέ,
Επειδή, κάτι τέτοιο ως μακρόχρονο και αξιόπιστο Σωματείο αλλά και ως μεμονωμένες προσωπικότητες δεν μπορούμε να το αφήνουμε να αιωρείται και προκειμένου να μην σπιλώνεται το όνομα όλων μας στον βωμό ολίγων, ζητήσαμε με προηγούμενες επιστολές μας και επιμένουμε στο να δημοσιοποιηθούν τα Πόθεν Έσχες όλων  των συνδικαλιστών της Δ.Ε.Η.,  προκειμένου και εμείς αλλά και η κοινωνία να έχει σαφή αντίληψη και ιδία άποψη για το τι ακριβώς ισχύει σχετικά με τους εκπροσώπους της.
Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν εισακουστήκαμε και αυτός είναι ο λόγος που απευθυνόμαστε σε εσάς.
Επομένως, θα θέλαμε να αιτηθούμε, με εντολή σας, να ζητηθεί και να δημοσιοποιηθεί το Πόθεν Έσχες όλων των συνδικαλιστών της Δ.Ε.Η,  καθώς και των εκλεγμένων εκπροσώπων των εργαζομένων στα Διοικητικά  Συμβούλια της ΔΕΗ Α.Ε, αρχής γενομένης από τη μετοχοποίηση της ΔΕΗ, ήτοι το έτος 1999 μέχρι και σήμερα, προκειμένου να διαφανεί εάν υπάρχουν κάποιοι που όντως προχώρησαν σε τέτοιες συναλλαγές, ποιες οι απολαβές τους και ποιοί τελικά είναι αυτοί που τίμια και με σθένος παλεύουν για τα εργατικά και εργασιακά δικαιώματα, χωρίς στόχος τους να είναι η αποκόμιση κερδών και η εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων.
Παρακαλούμε να αντιμετωπίσετε το θέμα αυτό με τη δέουσα σοβαρότητα και ταχύτητα, έτσι ώστε να υπάρξει διττό όφελος και για τις δύο πλευρές, από τη μεριά σας να διαπιστώσετε τους καταχραστές του Δημόσιου χρήματος κι από την πλευρά μας να αποκατασταθεί η θέση μας στην κοινωνία  και το όνομα και η υπόληψη του καθενός από εμάς που παλεύουμε για τα εργατικά δικαιώματα.  

Με τιμή
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                        
                                                          ΕΝΩΣΗ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ Κ.                                                                        ΜΑΤΙΑΚΗΣ Ν.

Αρχειοθήκη ιστολογίου