Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ

      Οι κυβερνήσεις αλλάζουνε αλλά τα σχέδια και οι στόχοι
μένουνε, αυτό είναι το μήνυμα των τελευταίων ημερών που προέρχεται από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων, μεταξύ της χώρας μας και των δανειστών της, όσον αφορά το μέλλον του Ομίλου ΔΕΗ.
Για άλλη μια φορά οι διεθνής τοκογλύφοι έχουν βάλει στόχο την αρπαγή και λεηλασία του ενεργειακού τομέα της πατρίδας μας, με οποιοδήποτε κόστος. Για να πετύχουν όμως τους σκοπούς τους πρέπει να υπάρχει και πρόσφορο έδαφος, έτσι όπως συμβαίνει σήμερα με την..
κυβέρνηση, η οποία έχει αθετήσει όλες τις προεκλογικές υποσχέσεις της και σέρνεται υποταγμένη με μνημονιακή λογική σε αυτούς που μέχρι χθες θα έδιωχνε.

Τα γνωστά κέντρα και παράκεντρα εξουσίας, βάζοντας μπροστά τους πανίσχυρους μηχανισμούς προπαγάνδας, ώστε να λοιδορούν και να απαξιώνουν την Επιχείρηση και τους εργαζόμενους, για δήθεν «προνόμια», προσπαθούν με κάθε «μέσο» να πετύχουν τους στόχους τους.
Οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΔΕΗ, ζητούν από την κυβέρνηση να μην υποκύψει στις ορέξεις των δανειστών, όσον αφορά την πώληση του ΑΔΜΗΕ και την «Μικρής ΔΕΗ» και να μείνει στο ύψος των περιστάσεων, έτσι όπως είχε υποσχεθεί στον Ελληνικό λαό, όσον αφορά την ηλεκτρενέργεια, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα αποδειχθεί αφερέγγυα, αναξιόπιστη και απόλυτα μνημονιακή.
Είναι η ώρα να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα στην πολύπαθη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και όχι να απαξιώσουμε και να ξεπουλήσουμε τη μεγαλύτερη και πιο στρατηγικής σημασίας Επιχείρηση στη χώρα μας.
Αυτό που ξεκίνησε στο παρελθόν με τις προηγούμενες κυβερνήσεις (ξεπουλήματα), δεν πρέπει να συνεχιστεί σήμερα, με τις δήθεν κοινωνικά ευαίσθητες κυβερνήσεις, γιατί το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να το απολαμβάνουν όλοι και όχι μόνο οι έχοντες και κατέχοντες.
Τι στιγμή που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν φτάσει σχεδόν τα 2 δις ευρώ, φαντασθείτε τι θα συμβεί αν η ΔΕΗ ή κομμάτια της ιδιωτικοποιηθούν, το ηλεκτρικό ρεύμα θα είναι είδος πολυτελείας.
Φτάνει πια. Ως εδώ,
ο εμπαιγμός με την δήθεν απελευθέρωση, την δήθεν ανάπτυξη και τα δήθεν «προνόμια» των εργαζομένων στη ΔΕΗ, γιατί το μόνο «προνόμιο» που έχουν είναι τα εκατοντάδες ατυχήματα, ενίοτε θανατηφόρα.

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ και το σύνολο του Συνδικαλιστικού κινήματος στο Όμιλο ΔΕΗ, δεν πρόκειται να ανεχθεί τέτοιες συμπεριφορές και η αντίδραση του θα είναι σκληρή και μαζική χωρίς να υπολογίσει κανένα κόστος, παρά μόνο το κόστος που υφίσταται η εξαθλιωμένη κοινωνία και οι εργαζόμενοί της, οι οποίοι έχουν χορτάσει υποσχέσεις και «παχιά» λόγια.
Καλούμε την κυβέρνηση, η οποία επαγγέλλεται την κοινωνική δικαιοσύνη και τον κρατικό ενεργειακό πυλώνα, να μην υποκύψει στα αρπακτικά των αγορών και να μην αποδειχθεί μια συνέχεια των μνημονιακών πολιτικών. Να αποδείξει ότι είναι κοινωνική και φιλεργατική και όχι να φαίνεται, να μην διαψεύσει τις προσδοκίες των εργαζομένων, γιατί το ψέμα και η κοροϊδία έχουν κοντά πόδια.
Στον Όμιλο ΔΕΗ δεν υπάρχουν κομματικά συμφέροντα παρά μόνο εργασιακά και αυτό ας το λάβουν σοβαρά υπόψη, για ότι πρόκειται να επακολουθήσει σε ενδεχόμενο εκποίησης του Ομίλου ΔΕΗ.
Λέμε ΟΧΙ στο ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ
Λέμε ΟΧΙ στο ξεπούλημα της «Μικρής ΔΕΗ»
Λέμε ΟΧΙ στα ΑΔΙ
Λέμε ΟΧΙ σε αυξήσεις τιμολογίων.
Λέμε ΟΧΙ στα ΝΟΜΕ.

Ο νεοφιλελευθερισμός δεν θα περάσει, οι εργαζόμενοι θα νικήσουν.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ

Αρχειοθήκη ιστολογίου