Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Ιλαρίωνας και Άνδρος οι πρώτες εκκρεμότητες

Με μια σειρά από εκκρεμότητες αλλά και με στόχο να υπάρξει
αναβάθμιση το ρόλου της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στην εγχώρια αγορά ΑΠΕ, ξεκινά τη θητεία της η νέα διοίκηση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στην οποία συμμετέχει ως πρόεδρος ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μ. Παναγιωτάκης, και ως διευθύνων σύμβουλος ο κ. Βερροιόπουλος.
Από τα έργα της θυγατρικής, πληροφορίες αναφέρουν ότι πρώτα
στη λίστα είναι δύο: η έναρξη λειτουργίας του υδροηλεκτρικού.. έργου του Ιλαρίωνα και η προώθηση του μεγάλου αιολικού πάρκου της εταιρείας στην Άνδρο.
Η εταιρεία βρίσκεται σε περίοδο ανάπτυξης, εμφανίζοντας θετικά οικονομικά αποτελέσματα και υλοποιεί ένα φιλόδοξο business plan που περιλαμβάνει επενδύσεις ύψους 327 εκατ. ευρώ για την τετραετία 2014 – 2017. Βεβαίως οι επενδύσεις αυτές αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που υπάρχουν για όλους τους εν Ελλάδι επενδυτές με κυριότερο το θέμα της χρηματοδότησης, αν και για το έργο της Άνδρου φαίνεται ότι υπάρχουν έτοιμες λύσεις.
Με το πρόγραμμα επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΗΑΝ στόχος είναι ο υπερδιπλασιασμός του χαρτοφυλακίου εγκατεστημένης ισχύος ώστε η εταιρεία να φτάσει τα 313 Μεγαβάτ σε λειτουργία, έναντι 148 Μεγαβάτ σήμερα.

Αρχειοθήκη ιστολογίου