Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Είναι δυνατόν κ. Λαφαζάνη; Σε όμιλο εταιρειών ενέργειας εργαζόταν η σύζυγος του νέου προέδρου της ΡΑΕ....


 
Από το "PRESS-GR"
Σοβαρές ενστάσεις διατυπώθηκαν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κατά την εξέταση των προτεινόμενων από την κυβέρνηση για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ). Από τις ερωτήσεις των βουλευτών προέκυψαν ζητήματα για τον προτεινόμενο πρόεδρο Νικόλαο Μπουλαξή κι τον... προτεινόμενο αντιπρόεδρο Σωτήριο Μανωλκίδη τα οποία δεν απαντήθηκαν όλα με τον πλέον.. ικανοποιητικό τρόπο.
Θέμα ηθικής τάξης για τον προτεινόμενο πρόεδρο της ΡΑΕ έθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δριβελέγκας. Επεσήμανε πως η σύζυγος του κ. Μπουλαξή εργάζεται σε όμιλο που μέσω θυγατρικών του δραστηριοποιείται στο χώρο της ενέργειας. Στο άκουσμα αυτής της αιχμής, ο αρμόδιος υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης παρενέβη κατηγορώντας τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για προκατάληψη. Ο ίδιος ο κ. Μπουλαξής απάντησε πως αν κι η σύζυγός του εργαζόταν ως γραμματέας στο συγκεκριμένο όμιλο, όταν προέκυψε η πρότασή του για την προεδρία της ΡΑΕ, πήραν από κοινού απόφαση να παραιτηθεί. Ο κ. Δριβελέγκας τον συνεχάρη για αυτή την κίνηση αλλά δεν άλλαξε την αρχική του τοποθέτηση επί των προτεινομένων που ήταν αρνητική. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης απανήλθε λέγοντας πως δεν πρέπει να ενοχοποιείται η μισθωτή εργασία καθώς η σύζυγος Μπουλαξή δεν ήταν στέλεχος του ομίλου.
Θέμα προέκυψε όμως και με τον προτεινόμενο αντιπρόεδρο Σωτήριο Μανωλκίδη όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή του έθεσε μια σειρά απο ερωτήματα σχετικά με υποθέσεις με οσμή σκανδάλου στο χώρο της ενέργειας που ο κ. Μανωλκίδης όφειλε να γωνρίζει έχοντας θητεύσει στη νομική υπηρεσία της ΡΑΕ επί πενταετία. Ο κ. Μανωλκίδης έδωσε γενικόλογες απαντήσεις και παρέπεμπε σε ευθύνη άλλων προσώπων και φορέων. Νωρίτερα από μόνος του είχε αναφερει πως εργάστηκε στο γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου για μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά αποχώρησε με την ψήφιση του πρώτου μνημονίου το 2010.

Αρχειοθήκη ιστολογίου