Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Συνάντηση ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ με ΤΑΠ-ΔΕΗ & ΤΑΥΤΕΚΩ


Συνάντηση με ΤΑΠ-ΔΕΗ & ΤΑΥΤΕΚΩ πραγματοποίησε τοπροεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ην Δευτέρα 27-7-2015 για Ασφαλιστικά θέματα.

Πιο συγκεκριμένα,
Το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ συναντήθηκε με την Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του ΤΑΠ-ΔΕΗ συναδέλφισσα Σοφία Θωμοπούλου και τους συν. Νίκο Κορέντζη και Θόδωρο Ντούφα Προϊστάμενο του Τμήματος Εσόδων & Απονομής Εφάπαξ και Δ/ντη Παροχών Προνοίας αντίστοιχα.
Τα στελέχη του ασφαλιστικού ενημέρωσαν εκτενέστερα το Προεδρείο για την κατάσταση που επικρατεί και αναλύθηκαν στην απόλυτη λεπτομέρεια τα προβλήματα που υπάρχουν, τόσο με την ..απονομή της κύριας σύνταξης όσο και της καταβολής του εφάπαξ βοηθήματος.
Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα που τείνει να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις είναι η τεράστια έλλειψη προσωπικού, έτσι το εναπομείνων προσωπικό καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να ανταποκριθεί στο ομολογουμένως δύσκολο έργο του.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα της καταβολής του εφάπαξ και μέχρι σήμερα η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής :
I.        Ολοκληρώθηκε (εκτός μεμονωμένων περιπτώσεων λόγω προβλημάτων των δικαιούχων με την εφορία) η καταβολή του εφάπαξ βοηθήματος σε όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί και έχει εκδοθεί η οριστική απόφαση της κύριας σύνταξης έως 31/8/2013.
II.        Εκκρεμεί η έκδοση οριστικής απόφασης της κύριας σύνταξης σε 35 περιπτώσεις που έχουν συνταξιοδοτηθεί μέχρι την παραπάνω ημερομηνία, ενώ για 63 περιπτώσεις που συνταξιοδοτήθηκαν από 1/9/2013 έως 31/12/2013 παρόλο που έχει εκδοθεί η οριστική απόφαση της κύριας σύνταξης, μέχρι και σήμερα δεν έχει καταβληθεί το εφάπαξ βοήθημα λόγω παραπομπής της υπόθεσης στο αρμόδιο Υπουργείο το οποίο ως γνωστό, νομοθέτησε και επέβαλε τον γνωστό μαθηματικό τύπο για τον υπολογισμό του εφάπαξ με αναδρομική ισχύ από 1/9/2013.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ θεωρεί αλλά και είναι σε θέση να γνωρίζει, ότι η εφαρμογή του δαιδαλώδους μαθηματικού τύπου που επέβαλαν οι δανειστές ως μέθοδο για τον υπολογισμό του εφάπαξ βοηθήματος, λόγω της πολυπλοκότητας των παραδοχών που απαιτούνται ως βάση δεδομένων τον καθιστούν μη ρεαλιστικό και άρα ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΟ.
Επισημάνει δε, για άλλη μια φορά ότι,  το εφάπαξ βοήθημα που καταβάλλεται στους συνταξιούχους του Ομίλου της ΔΕΗ έχει την έννοια της ανταποδοτικότητας, με δεδομένο ότι οι εισφορές υπέρ εφάπαξ αφορούν αποκλειστικά και παρακρατούνται κάθε μήνα ΜΟΝΟ από την μισθοδοσία των εργαζομένων.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα προβλήματα που ανέκυψαν μετά την υπαγωγή στον κανονισμό βαρέων και ανθυγιεινών (ΥΒΑΕ) των εργαζομένων της κατηγορίας Τ4/Α της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ.
Για το παραπάνω ζήτημα συμφωνήθηκε ότι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και η ΕΤΕ/ΔΕΗ να εργασθούν από κοινού με τις οικίες Διευθύνσεις για την διευθέτηση του ζητήματος.
Τέλος η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ συμφωνεί και έχει ήδη αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες έτσι ώστε, να ολοκληρωθεί άμεσα η απόφαση του Δ.Σ. για την επαναφορά των δύο συναδελφισσών από την Γ/Δ Εμπορίας στο ΙΚΑ ΤΑΠ-ΔΕΗ, προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ομολογουμένως δύσκολο τμήμα της Ασφάλισης και Εξόδων, του τομέα Λογιστηρίου.

Αρχειοθήκη ιστολογίου