Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

ΑΔΜΗΕ και ισοδύναμα της ιδιωτικοποίησης στο πρώτο μενού των επαφών Σκουρλέτη

Αποτέλεσμα εικόνας για σκουρλετηςΕντός της επόμενης εβδομάδας τοποθετούνται χρονικά,  εκτός απροόπτου, οι πρώτες κρίσιμες επαφές με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας για τα ενεργειακά, με τον αρμόδιο υπουργό Π. Σκουρλέτη να έχει επιδοθεί σε έναν μαραθώνιο επαφών προετοιμασίας και ενημέρωσης. Και όπως δείχνει η σειρά των πρώτων ραντεβού του υπουργού, στην κορυφή της προτεραιότητας βρίσκεται το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ, για τον οποίο θα πρέπει η ελληνική πλευρά να παρουσιάσει ένα «πειστικό» ισοδύναμο, ώστε να.. περιοριστούν οι πιέσεις των δανειστών. 
Πράγμα δύσκολο, όπως αναγνωρίζουν και οι πλέον ένθερμοι υποστηρικτές της εναλλακτικής της «κρατικοποίησης», της θυγατρικής της ΔΕΗ που ελέγχει τα δίκτυα μεταφοράς.
Έτσι τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Σκουρλέτης είδε τις διοικήσεις της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ (για τη ΔΕΗ πάντως υπάρχουν και μια σειρά από άλλα ανοιχτά εκκρεμή ζητήματα με κορυφαίο την υπόθεση της καταδίκης για το μονοπώλιο στο λιγνίτη και οι δημοπρασίες τύπου ΝΟΜΕ), ενώ για σήμερα έχει προγραμματιστεί να δει τις διοικήσεις των Ελληνικών Πετρελαίων, της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και του ΛΑΓΗΕ.
Σε όλα τα σημερινά ραντεβού, η ατζέντα περιλαμβάνει τόσο τρέχοντα θέματα της αγοράς όσο και … τρόικα.
Εκτός των θεσμικών ενημερωτικών ραντεβού πάντως, έχουν ήδη καταφθάσει στη Μεσογείων αιτήματα για συνάντηση και με άλλους φορείς εκπροσώπησης της αγοράς, όπως έγινε γνωστό χθες πχ για το αίτημα του ΕΣΑΗ (ανεξάρτητοι ηλεκτροπαραγωγοί). Για κάποιους μάλιστα το ραντεβού με τον κ. Σκουρλέτη θα είναι το πρώτο με υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αφού ο προκάτοχός του Π. Λαφαζάνης, ουδέποτε δέχθηκε στο γραφείο του, ως όφειλε, κομβικούς για την αγορά και τη λειτουργία της φορείς εκπροσώπησης.
 

Αρχειοθήκη ιστολογίου