Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

ΑΣΣΕ ΔΕΗ: Διαφωνούμε με την συμφωνία, στηρίζουμε την κυβέρνηση

Η συμφωνία  που επεβλήθη στην χώρα μας στοχεύει στην ανατροπή της κυβέρνησης και αποκαλύπτει μια πορεία ανάπτυξης οικονομικής δικτατορίας στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι κυρίαρχοι αστικοί κύκλοι στην ΕΕ δεν μπορούν να ανεχθούν μια κυβέρνηση που δεν κινείται μέσα στον δικό τους «κόσμο» του ανταγωνισμού και της κυριαρχίας του στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. 

Η σημερινή κυβέρνηση στηρίζετε στα φτωχότερα λαϊκά στρώματα και πρέπει να της δοθεί ο χρόνος να αναπτύξει τις πολιτικές της. Είναι λαϊκή απαίτηση η συμφωνία αυτή που εκβιαστικά της επεβλήθη να εφαρμοσθεί με τρόπο – όσο αυτό μπορεί να γίνει - κοινωνικά δίκαιο έτσι ώστε να μεταφέρει το βάρος στους πλούσιους που μέχρι τώρα κατόρθωναν να μην πληρώνουν. Να.. μεταφέρει το βάρος σε όσους έβγαλαν τα λεφτά τους έξω και ιδιαίτερα σε όσους διαθέτουν αφορολόγητη περιουσία. Ακόμα και το μέρος της συμφωνίας που θα επιβαρύνει τους οικονομικά αδύνατους πρέπει να συνδυαστεί με μέτρα στήριξής τους.
Δρομολογούν ανελεύθερη Ευρώπη, Ευρώπη των εταιρειών, της αγοράς, των τραπεζών, του ανταγωνισμού, των πολεμικών βιομηχανιών, της καταστροφής του περιβάλλοντος.
Διεκδικούμε Ευρώπη της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ειρήνης, της προστασίας του περιβάλλοντος.
Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων με το δικό μας πλαίσιο, διαφωνούμε με την συμφωνία, στηρίζουμε την κυβέρνηση.  Είμαστε ενάντια στα μέτρα που περιλαμβάνει η συμφωνία, τα θεωρούμε άδικα & υφεσιακά αναγνωρίζουμε όμως πως επεβλήθησαν εκβιαστικά στην κυβέρνηση η οποία αναγκάστηκε να τα δεχτεί προσπαθώντας να αποφύγει τα χειρότερα.

Δεν θα συνταχθούμε μαζί με τους κλέφτες που περιμένουν να πλουτίσουν με την έξοδο της χώρας μας από το ευρώ. Δεν θα βρεθούμε μαζί με τους χρυσαυγίτες που σκοτώνουν και τους κουκουλοφόρους που καίνε  για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση. Δεν πρέπει να γίνουμε βοηθοί όλων αυτών που κυβέρνησαν δεκαετίες και χρεοκόπησαν την χώρα μας, ούτε και θα αφήσουμε να εξωραϊστούν οι αντιλαϊκές πολιτικές που εφάρμοσαν τα προηγούμενα χρόνια.


Χρειάζεται επιμονή και υπομονή για την οικοδόμηση μιας ευημερούσας και δημοκρατικής Ελλάδας σε μια ευημερούσα και δημοκρατική Ευρώπη. Χρειάζεται ενίσχυση της αλληλεγγύης σε όσους συμπολίτες μας δοκιμάζονται από την ανεργία και την ανέχεια. Χρειάζεται να δούμε το μέλλον μας μέσα από το μέλλον του άλλου.

Αρχειοθήκη ιστολογίου