Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Για 2 επιπλέον χρόνια παρατείνεται η εργοταξιακή παροχή ρεύματος


Για 2 χρόνια θα παρατείνεται η εργοταξιακή παροχή ρεύματος σε περίπτωση παράτασης επ'
αόριστον της άδειας δόμησης (οικοδομική άδεια), σύμφωνα τον «Ελεύθερο Τύπο».
Στην εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο ΠΑΠΕΝ επισημαίνεται ότι, μετά την παρέλευση της διετίας η εργοταξιακή παροχή θα μπορεί να παρατείνεται κατά δύο ακόμη έτη κάθε φορά, μετά από θεώρηση της άδειας δόμησης και κατόπιν αυτοψίας από τις κατά τόπους ..
πολεοδομίες.
Αν η άδεια παραταθεί για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, η εργοταξιακή παροχή παρατείνεται για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, μετά από σχετική θεώρηση της οικοδομικής άδειας από την αρμόδια πολεοδομία. Παράλληλα, υποβάλλεται από τον ενδιαφερόμενο σχετικό αίτημα προς τον ΔΕΔΔΗΕ, συνοδευόμενο μόνο με υπεύθυνη δήλωση του έχοντος τη γενική επίβλεψη της οικοδομής μηχανικού, στην οποία θα αναφέρεται ο χρόνος λήξης της οικοδομικής άδειας.
Όπως προβλέπεται στο ν. 4030/11 για το νέο τρόπο έκδοσης αδειών δόμησης, η αρχική θεώρηση της άδειας για χορήγηση εργοταξιακής παροχής θα γίνεται ταυτόχρονα με την έκδοσή της, η δε διάρκεια της παροχής θα είναι ίδια με τη διάρκεια της άδειας δόμησης. Για τις περιπτώσεις αδειών που έχουν εκδοθεί με βάση το Προεδρικό Διάταγμα της 13/7/1993 (ΦΕΚ/795/Δ/71993), η αρχική θεώρηση της οικοδομικής άδειας για χορήγηση εργοταξιακής παροχής παρατείνεται αυτοδίκαια για όλο το χρόνο ισχύος της άδειας.

 http://energypress.gr/news/gia-2-epipleon-hronia-parateinetai-i-ergotaxiaki-parohi-reymatos

Αρχειοθήκη ιστολογίου