Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Χωρίς νερό κινδυνεύει να μείνει η Ζάκυνθος λόγω χρέους... στη ΔΕΗ

Χωρίς νερό κινδυνεύει να μείνει η Ζάκυνθος λόγω χρέους... στη ΔΕΗ
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Έτοιμη να κατεβάσει τους διακόπτες στα αντλιοστάσια της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ζακύνθου (ΔΕΥΑΖ) είναι η ΔΕΗ λόγω του υπέρογκου χρέους που αγγίζει τα 5 εκατ. ευρώ και πλέον ο κίνδυνος να μείνει χωρίς νερό το νησί είναι ορατός.

Ο δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς διαβεβαιώνει ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να συνεχίσει να λειτουργεί το κεντρικό αντλιοστάσιο ύδρευσης του νησιού -όπου μετέβη ήδη το πρωί της Τρίτης συνεργείο της ΔΕΗ, αλλά.. υπάλληλοι του δήμου τους εμπόδισαν να κόψουν το ρεύμα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Κολοκοτσάς δήλωσε ότι «από πλευρά του δήμου γίνονται όλες οι ενέργειες για να μην μείνει η Ζάκυνθος χωρίς νερό» και επισήμανε ότι «οι νομικοί εκπρόσωποι του δήμου είναι έτοιμοι να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ».

Ο κ. Κολοκοτσάς δήλωσε επίσης ότι «σήμερα το πρωί συνεργείο της ΔΕΗ βρέθηκε στο κεντρικό αντλιοστάσιο της Ζακύνθου, αλλά υπάλληλοι του Δήμου τους απέτρεψαν να κόψουν το ρεύμα».

Ο ίδιος επισήμανε ότι «για το συγκεκριμένο πρόβλημα θα ενημερωθούν αναλυτικά και ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, αλλά και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης».

Η ΔΕΗ έχει προειδοποιήσει ότι θα κατεβάσει σήμερα, Τρίτη, τους διακόπτες στα αντλιοστάσια της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ζακύνθου (ΔΕΥΑΖ) λόγω του χρέους των πέντε εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΖ Άκη Κοντονή, πριν από λίγες ημέρες έφτασε στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης ένα νέο πρόγραμμα διακοπής της ηλεκτροδότησης στα αντλιοστάσια από τη ΔΕΗ, σε συνέχεια της αντίστοιχης επιστολής που είχε σταλεί πριν από λίγο διάστημα.

Σύμφωνα με το νέο αυτό πρόγραμμα, τα συνεργεία της ΔΕΗ θα ξεκινούσαν να κατεβάσουν τους διακόπτες από σήμερα, Τρίτη.

Η ΔΕΗ ζητά την αποπληρωμή του χρέους που έχει ξεπεράσει τα πέντε εκατομμύρια ευρώ αλλά και ένα ποσό της τάξης των δύο εκατομμυρίων ευρώ που δημιουργήθηκε από την συσσώρευση των τόκων. Η αποπληρωμή του σημαντικού αυτού χρέους πρέπει να γίνει σύμφωνα με τη ΔΕΗ σε 100 δόσεις.

Από την πλευρά του ο δήμος και η ΔΕΥΑΖ απάντησαν στο νέο τελεσίγραφο της ΔΕΗ με νέα πρόταση διακανονισμού, επιμένοντας στις 150 δόσεις. Στην επιστολή που κοινοποιούν σε μία σειρά από φορείς όπως είναι οι εισαγγελικές αρχές, ο Συνήγορος του Πολίτη κ.α. περιγράφεται αναλυτικά το ποσό που έχει ήδη καταβληθεί από τη ΔΕΥΑΖ προς τη ΔΕΗ καθώς και ο τρόπος ρύθμισης του ποσού που οφείλεται.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αρχειοθήκη ιστολογίου