Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΚΕ/ΕΤΕ-ΔΕΗ:"Να ξαναζωντανέψουμε την ελπίδα και να οργανώσουμε τον αγώνα σε όλους τους εργασιακούς χώρους"

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ –ΔΕΗ

                                   ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ
  
Oι Έλληνες πολίτες τους τελευταίους μήνες συνεχίζουν να βιώνουν ακόμα πιο σκληρά, τα νέα μνημονιακά μέτρα. 
Ο λαός στις εκλογές του Ιανουαρίου έδωσε την ψήφο του σε μία αριστερή προοδευτική κυβέρνηση που έδινε ελπίδα στον λαό ότι θα ξεφύγει από την τρόικα και τις αντιλαϊκές πολιτικές. Στην πορεία όμως συνέβησαν μία σειρά σημαντικών γεγονότων με κυρίαρχα την αποτυχημένη "σκληρή" διαπραγμάτευση και την αλλαγή της λαϊκής εντολής του δημοψηφίσματος του Ιουλίου που έδειχναν ότι η σημερινή κυβέρνηση αδυνατούσε να υλοποιήσει τις επιθυμίες και τους στόχους της και να ανοίξει τον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο.

Δυστυχώς ήρθαν  οι πρόσφατες εκλογές του Σεπτεμβρίου που ..
έφεραν το τρίτο και σκληρότερο μνημόνιο διαψεύδοντας τις όποιες ελπίδες είχε ο ελληνικός λαός ώστε να ξεφύγει από τα νύχια των δανειστών και των τοκογλύφων.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μικροεπαγγελματίες, οι αγρότες, οι νέοι,  δέχονται ένα  νέο αντιλαϊκό κύμα μέτρων και αντεργατικών επιθέσεων όπου κυριαρχούν  πάλι οι δυσβάσταχτοι φόροι, οι αυξήσεις των ορίων ηλικίας, οι περικοπές μισθών και συντάξεων, οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, η παράλογη χρήση του ΦΠΑ,  η συνέχιση του ΕΝΦΙΑ, η αύξηση της ανεργίας και τώρα τελευταία προέκυψε και το καυτό θέμα του  προσφυγικού όπου οι Ευρωπαίοι αδυνατούν να το διαχειριστούν και προσθέτουν στη χώρα μας κι άλλο ένα σοβαρό πρόβλημα.
 Μέσα λοιπόν σε αυτή την κοινωνική λαίλαπα  υπάρχουν ακόμη δυνάμεις που αντί να ανάψουν ξανά τη φλόγα της αντίστασης  συνεχίζουν να παίζουν το κυβερνητικό παιχνίδι της εκάστοτε εξουσίας.
Ο λόγος για τη ΓΣΕΕ που τα τελευταία χρόνια έχει μεταμορφωθεί σε ένα βραχίονα στήριξης των αντεργατικών πολιτικών, ανεξαρτήτως ποια κυβέρνηση διοικεί τον τόπο. Η προκήρυξη της 24ωρης απεργίας στις 12 Νοέμβρη, με τον τρόπο που προβάλλεται αντί να σηματοδοτήσει το νέο ξεκίνημα αγώνα και  να σταματήσουν οι μνημονιακές πολιτικές που βάζουν τη ταφόπλακα στα κεκτημένα του εργαζομένων, υπηρετεί ακριβώς το αντίθετο.

Συγκεκριμένα η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ –ΔΕΗ δηλώνει πως, απεργιακή κινητοποίηση χωρίς σχέδιο και χωρίς προετοιμασία του αγώνα στους εργασιακούς χώρους για να υπάρχει  μεγάλη συμμετοχή δεν μπορεί να έχει την ανάλογη επιτυχία και δεν μπορεί με "τουφεκιές" και με διαπιστώσεις να ανατραπεί καμία αντιλαϊκή πολιτική.

Ο μεγάλος πολιτικός ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου υποστήριζε ότι για να κατανοήσει ο κόσμος τον Σοσιαλισμό θα έπρεπε πρωτίστως να σημαίνει την δημόσια συζήτησή του στο επίπεδο οργανώσεων, συνδικαλιστικών ενώσεων, κινημάτων, δημοσίων ακροάσεων και συνελεύσεων και εκλεγμένων αντιπροσώπων. 
Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τον ρόλο του Συνδικάτου όπου ο παραγωγικός διάλογος με την κατάλληλη προετοιμασία και με στοχευμένα  επιχειρήματα θα  πείσει τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Το Συνδικαλιστικό Κίνημα για να ανασυνταχθεί και να πετύχει την μαζικότητα του και να μην απαξιώνεται στα μάτια της κοινωνίας από τους αμοραλιστές εκπροσώπους του, οφείλει να επιστρέψει στις ρίζες του, όπου η μαζική αγωνιστική δράση μπορεί να πετύχει και το ποιο δύσκολο στόχο. Εμείς επιμένουμε ότι η πώληση του ΑΔΜΗΕ, το σχέδιο για την Μικρή ΔΕΗ, η κατεδάφιση του ασφαλιστικού, η μετοχοποίηση, είναι θέματα που δεν τα διαπραγματευόμαστε και θα παλέψουμε ώστε όλα αυτά να μείνουν μόνο στα χαρτιά.

Ο ρόλος του συνδικαλιστικού Κινήματος δεν είναι να  εκτονώνει το θυμό των εργαζομένων αλλά να οργανώνει να αντιστέκεται και να παλεύει με δράσεις και παρεμβάσεις για να σταματήσουν οι πολιτικές της εξαθλίωσης.

Η ΠΑ.ΚΕ./ΕΤΕ-ΔΕΗ σεβόμενοι τον ρόλο των οργάνων συμμετέχει δυναμικά  στην απεργία στις 12 του Νοέμβρη και μαζί με τα στελέχη του θα βρίσκεται σε όλους τους χώρους εργασίας ώστε να αναγεννηθεί το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημά στη χώρα μας.


    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΚΕ/ΕΤΕ-ΟΜΙΛΟΥ–ΔΕΗ

Αρχειοθήκη ιστολογίου