Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε το ίδιο, ολέθριο λάθος με τον Κώστα Καραμανλή



Όπως ο Κώστας Καραμανλής έτσι και ο Αλέξης Τσίπρας, έκανε το ίδιο ολέθριο λάθος. Θεώρησαν ότι μπορούσαν να αντιμετωπίσουν με ηθική και διαλλακτικότητα τις συμμορίες των αδίστακτων νταβατζήδων που έχουν καταληστεύσει την πατρίδα.
Φέρθηκαν με το γάντι σε προδότες, γενοκτόνους, ανθρωποειδή και περίμεναν αβροφροσύνη.

 Άφησε ελεύθερη την συμμορία του Σημίτη, για να ξαναληστέψει.
Δυστυχώς το λάθος του Αλέξη είναι βαρύτερο γιατί είχε το..

ΤΑΠ-ΔΕΗ: ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Κατόπιν σχετικών επαφών και συνεννοήσεων με τη Διοίκηση
του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και τις αρμόδιες υπηρεσίες  της ΔΕΗΑ.Ε.  και  ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., σας ενημερώνουμε ότι θα πιστωθούν  κανονικά οι συντάξεις Ιουλίου  από τον Τομέα Ασφάλισης Προσωπικού - ΔΕΗ, δηλαδή θα καταβληθούν στο ακέραιο από τον Τομέα στους σχετικούς λογαριασμούς ενός εκάστου συνταξιούχου.
Περαιτέρω, όμως, όπως είναι γνωστό, η ανάληψη αυτών..

Καλιφόρνια: πότε και γιατί έφτασαν οι τιμές του ηλεκτρικού στα ουράνια;

Η Καλιφόρνια έγινε παγκοσμίως διάσημη το 2000-2001 για τα παρατεταμένα μπλακ άουτ, που βίωσε όταν η παραγωγή δεν έφτανε να καλύψει τη ζήτηση και αφού πρώτα οι τιμές του ηλεκτρικού εκτινάχθηκαν κατά 800% μεταξύ Απριλίου και Δεκεμβρίου 2000. Οι, ιδιώτες βεβαίως-βεβαίως, παραγωγοί ενέργειας απέσυραν εργοστάσια για "συντήρηση" την περίοδο αυξημένης ζήτησης, προκειμένου να επηρεάσουν τις τιμές του ηλεκτρικού προς τα πάνω. 
Η περιορισμένη χωρητικότητα των δικτύων υψηλής τάσης σε..

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ - Τι πρέπει να θυμάμαι μπροστά στην κάλπη

Του Μάκη Ανδρονόπουλου
Δεδομένου ότι δεν μένουμε απλά στην Ευρώπη, αλλά είμαστε
Ευρώπη.
Δεδομένου ότι δεν τίθεται θέμα εξόδου της χώρας από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, νομίζω ότι πρέπει μπροστά στην κάλπη να θυμηθώ τα εξής:
1.      ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν την καταστροφή της χώρας, με την υπερχρέωσή της, με την κατασπατάληση των πόρων των ΕΣΠΑ στη διαπλοκή και στη διαφθορά, με την συστηματική καλλιέργεια της φοροαποφυγής, με την υπερτιμολόγηση των δημοσίων έργων και των αμυντικών προμηθειών, με τον εκμαυλισμό της δημόσιας διοίκησης, με την διάλυση του ΕΣΥ και της παιδείας…

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Παντελής Καραλευθέρης: Κανονικά η προκαταβολή της Α’ δόσης για την Πτολεμαΐδα V

karaleutherisΟ εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ, Παντελής Καραλευθέρης, ενημερώνει: 
”EXOYN ΛHΦΘEI OΛA TA METPA ΓIA THN AΠPOΣKOΠTH HΛEKTPOΔOTHΣH THΣ XΩPAΣ . 
ΓIA TIΣ ΠΛHPΩMEΣ ΣE ΠIΣTΩTEΣ KAI ΠPOMHΘEYTEΣ ΓIA THN MIΣΘOΔOΣIA TΩN EPΓAZOMENΩN (ME THN ΓNΩΣTH BEBAIA AΠOΦAΣH ΠEPI OPIOY HMEPHΣIAΣ ANAΛHΨHΣ) (H MIΣΘOΔOΣIA EXEI HΔH KATATEΘEI) ΓIA THN AΠPOΣKOΠTH ΠPOKATABOΛH THΣ ΠPΩTHΣ ΔOΣHΣ ΓIA THN MONAΔA 5 TOY AHΣ ΠTOΛEMAIΔAΣ KAI ΓIA THN ENAPΞH TΩN EPΓAΣIΩN.”
Να σημειωθεί ότι η σημερινή προγραμματισμένη Γ.Σ., έπειτα από εισήγηση του Βασικού Μετόχου, αναβλήθηκε για τις 13 Ιουλίου.

Μ. Παναγιωτάκης: Εγγυώμαστε την ομαλή ηλεκτροδότηση της χώρας

panagiotakis
Η ΔΕΗ ήταν πάντα και παραμένει παράγων σταθερότητας για τη χώρα. Διαβεβαιώνω ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την ομαλή ηλεκτροδότηση της χώρας όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, ανέφερε προ ολίγου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης, κατά τη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας. Η ΓΣ ανεβλήθη για τις 13 Ιουλίου μετά από αίτημα που κατέθεσε ο εκπρόσωπος του Δημοσίου και ο οποίος επικαλέστηκε σχετικό άρθρο 39 παράγραφος 3 του..

Στρατούλης: Κανονικά θα πληρωθούν οι συντάξεις

Στρατούλης: Κανονικά θα πληρωθούν οι συντάξεις του ΤΑΠ-ΟΤΕ
Τη διαβεβαίωση ότι μέσα στις επόμενες ώρες οι συνταξιούχοι του ΤΑΠ - ΟΤΕ και της ΔΕΗ θα μπορέσουν να πάρουν τις συντάξεις τους, έκανε ο Δημήτρης Στρατούλης, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής.
Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων,  τόνισε ότι τα προβλήματα υπήρξαν σε σχέση με το διατραπεζικό σύστημα «ΔΙΑΣ» και ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα καταβολής χρημάτων από το ΙΚΑ.
Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις του ΤΑΠ - ΟΤΕ, ο κ. Στρατούλης.. ανέφερε ότι το πρόβλημα με το διατραπεζικό σύστημα έχει ήδη λυθεί, ενώ, όπως είπε, γίνονται προσπάθειες να ξεπεραστούν τα προβλήματα του διατραπεζικού συστήματος και για την περίπτωση των συνταξιούχων της ΔΕΗ.
Το θέμα έθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος.

Διευκρινίσεις για τις επανασυνδέσεις ρεύματος από το υπουργείο Εργασίας

Διευκρινίσεις για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν οι δικαιούχοι των παροχών του προγράμματος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, μετά την ένταξή τους στο πρόγραμμα, παρέχει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Για τη δωρεάν επανασύνδεση κομμένου ρεύματος και τη δωρεάν παροχή ποσότητας ρεύματος:

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΑ ΔΩΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΑΝ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΝΑΙ!


wpid-20150628094948.jpg

Το κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η Κομισιόν βάζει τέλος στην παραφιλολογία. Όπως βάζει τέλος και στα επιχειρήματα των οπαδών του NAI ΣΕ ΟΛΑ οι οποίοι ισχυρίζονταν μέχρι τώρα ότι δεν υπάρχει κείμενο θεσμών», αναφέρουν χαρακτηριστικώς κυβερνητικές πηγές.

Και στα δύο κείμενα, το σημερινό και αυτό της 25ης Ιουνίου, που εδόθη ως τελεσίγραφο , οι θεσμού ζητούν, μεταξύ άλλων:

 • Να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

• Να επιβληθεί 23% ΦΠΑ στην εστίαση

• Να καταργηθεί η έκπτωση ΦΠΑ στα νησιά

• Να επιβληθεί προκαταβολή φόρου 100% στις εταιρίες και..

Φωτιά στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Σύρο

Μικρής έκτασης φωτιά ξέσπασε σε οικοπεδική έκταση της ΔΕΗ
ΑΣΠ Σύρου το πρωί της Κυριακής, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να επεμβαίνει άμεσα και να προχωρά στην κατάσβεσή της, χωρίς να προκληθεί κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα.
 Συγκεκριμένα, από το εργοστάσιο της ΔΕΗ ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για το περιστατικό λίγο μετά τις δώδεκα το πρωί, άνδρες της οποίας μετέβησαν χωρίς καθυστέρηση στον εσωτερικό χώρο και με τη συνδρομή δύο πυροσβεστικών..

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

«Όταν δάκρυσε η Ιστορία…»


 REFERENDUM
Γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου
Εκείνοι με τους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα κι εμείς με τις παρακαταθήκες μας,καταχωρισμένες στη συλλογική συνείδηση και το ομαδικό θυμικό, χωρίς ενοχές και συμπλέγματα.
Εκείνοι οικονομικοί εγκληματίες κατά συρροή κι εμείς θύματα κατ΄εξακολούθηση. Τώρα όμως τιμωροί, δίκαιοι και δικαιωμένοι.
Αγριεύτηκαν και αγρίεψαν τα τάγματα των εθελόδουλων, μόλις κατάλαβαν ότι πήγε στράφι η προπόνηση στον πάγκο των Βρυξελλών, τις τελευταίες ημέρες.Προσδοκώντας » ανάσταση..

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ

      Οι κυβερνήσεις αλλάζουνε αλλά τα σχέδια και οι στόχοι
μένουνε, αυτό είναι το μήνυμα των τελευταίων ημερών που προέρχεται από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων, μεταξύ της χώρας μας και των δανειστών της, όσον αφορά το μέλλον του Ομίλου ΔΕΗ.
Για άλλη μια φορά οι διεθνής τοκογλύφοι έχουν βάλει στόχο την αρπαγή και λεηλασία του ενεργειακού τομέα της πατρίδας μας, με οποιοδήποτε κόστος. Για να πετύχουν όμως τους σκοπούς τους πρέπει να υπάρχει και πρόσφορο έδαφος, έτσι όπως συμβαίνει σήμερα με την..

Χειροπέδες σε 62χρονο που είχε ρημάξει τα ρολόγια της ΔΕΗ στα Μεσόγεια

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε πρώτες πρωινές ώρες της
περασμένης Δευτέρας στα Καλύβια, ένας 62χρονος Έλληνας ο οποίος πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να διαπράττει κλοπή προστατευτικών θυρών αλουμινίου (πάνελ), εξωτερικών μετρητών της ΔΕΗ, από οικίες στην περιοχή.
Μετά από έρευνα που πραγματοποίησε η ανωτέρω Υπηρεσία, εξακριβώθηκε ότι από τον Οκτώβριο του 2014, ο 62χρονος εντόπιζε στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων, οικίες και..

Επιμένουν για ΑΔΜΗΕ, έβγαλαν εκτός Μικρή ΔΕΗ- Ποια είναι τα 10 μετρα στην Ενέργεια

Αμετάκλητα βήματα για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, της θυγατρικής της ΔΕΗ στα δίκτυα ώστε να βελτιωθεί ο ανταγωνισμός ζητούν στη νέα τους πρόταση οι δανειστές, έχοντας πάρει ωστόσο πίσω την δημιουργία και πώληση της Μικρής ΔΕΗ.
Πρόκειται για τη σημαντικότερη αλλαγή ως προς τα ενεργειακά που εμπεριέχει η νέα πρόταση την οποία αποκάλυψαν οι Financial Times.
Ενα άλλο θεμα είναι ότι ζητείται από τη ΔΕΗ να διαμορφώσει..

Πετράκος: Όχι σε ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και διάσπαση της ΔΕΗ

«Μια πολύ κακή συμφωνία, για την οποία πιέζουν και εκβιάζουν
οι δανειστές, θα είναι πολύ χειρότερη εξέλιξη από τη μη συμφωνία», υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο «Επανεκκινώντας την Ανάπτυξη».
«Η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη στιγμή. Οι πιέσεις των δανειστών είναι ασφυκτικές, με στόχο να ταπεινώσουν την..

META/ΔΕΗ: Δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω από τις θέσεις

Συνάδελφοι , συναδέλφισσες
Με αγωνία παρακολουθούμε τις  τελευταίες ημέρες τις
εξελίξεις στο θέμα της διαπραγμάτευσης της Κυβέρνησης με τους δανειστές.
Οι προκλητικές απαιτήσεις των δανειστών αλλά και το κείμενο της «Ελληνικής» πρότασης προς  τους «θεσμούς»  σχετικά με τα Ενεργειακά Θέματα, έχουν  προκαλέσει μεγάλη ανησυχία τους εργαζόμενους , γιατί οι ρυθμίσεις  που αναφέρονται, έχουν έντονο  το στίγμα  του  γενικότερου νεοφιλελεύθερου μοντέλου, στα πλαίσια του οποίου είχε χαραχτεί όλη η ενεργειακή πολιτική της χώρας μας. 
Μια νεοφιλελεύθερη ενεργειακή πολιτική που  έχει ήδη προκαλέσει, τεράστιες δυσμενείς επιπτώσεις στην ενεργειακή  μας..

Γιάννης Τσιρώνης: Υπέρ της απεξάρτησης από το πετρέλαιο και τον λιγνίτη

Αν ήμουν επιχειρηματίας θα επένδυα σήμερα, το αν αύριο
θα υπάρχει δραχμή ή άλλο νόμισμα έχει μικρή σημασία δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης μιλώντας σε συνέδριο με θέμα “Επενδύσεις και υποδομές για την πράσινη ανάπτυξη και την καινοτομία”. 
Αν και δήλωσε υπέρμαχος του ευρώ και της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη, πρόσθεσε ότι το νόμισμα είναι ένα εργαλείο. “Δεν νομίζω ότι η Τουρκία που έχει τη λίρα έπαθε τίποτα. Αν δεν τα βρουν οι εταίροι αυτό δεν σημαίνει ότι θα τελειώσει η επιχειρηματικότητα στη χώρα. Και στη δεκαετία του ’50 μετά τον..

Εκδόθηκε άδεια εμπορίας για τη θυγατρική της ΔΕΗ στη Βουλγαρία

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε σήμερα ότι εκδόθηκε από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της Βουλγαρίας η άδεια εμπορίας στην κατά 85% θυγατρική της εταιρεία, η λειτουργία της οποίας επίκειται, εντασσόμενη στο γενικότερο πλαίσιο στρατηγικής της ΔΕΗ για είσοδο σε νέες αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

EAME/ΓΕΝΟΠ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΔΜΗΕ ΓΙΑΤΙ Η ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΘΟ



ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΟΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΙ

ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΘΗΣΑΥΡΙΖΕΙ
ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ


Με αίσθημα ευθύνης, παρακολουθώντας τις εξελίξεις και αντιλαμβανόμενοι τις πιέσεις που ασκούνται καλούμε την κυβέρνηση να μην υποκύψει στις πιέσεις των τοκογλύφων εκβιαστών να παραδώσει το δίκτυο μεταφοράς και τη ΔΕΗ στα χέρια των ιδιωτών.
Σε αντίθετη περίπτωση για να έχουμε καθαρές κουβέντες, από τώρα ξεκαθαρίζουμε ότι η αντίδρασή μας θα είναι..

ΔΕΔΔΗΕ: Τον Σεπτέμβριο ανοίγουν οι προσφορές για τους έξυπνους μετρητές

Μέσα στον Σεπτέμβριο «ανοίγουν» οι προσφορές για τους
έξυπνους μετρητές, διεμήνυσε κατά την ομιλία του σε αναπτυξιακό-επενδυτικό forum ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, Γεώργιος Παπουτσής.
Όπως είπε, όταν ολοκληρωθεί το έργο σε όλη την Ελλάδα, εκτιμάται ότι θα πρέπει να εγκατασταθούν περίπου 7,5 εκατ. μετρητές, ενώ το κόστος θα αγγίξει το 1,5 δισ. ευρώ.
Με τους έξυπνους μετρητές, ανέφερε ο κ. Παπουτσής, υπάρχει η..

Επιμένουν για «Μικρή ΔΕΗ» και ΑΔΜΗΕ οι δανειστές


Επιμένουν για «Μικρή ΔΕΗ» και ΑΔΜΗΕ οι δανειστές
Δεν περνά η ελληνική πρόταση στα ενεργειακά καθώς οι δανειστές επιμένουν να συμπεριληφθεί η δημιουργία της «Μικρής ΔΕΗ» και η πώληση του ΑΔΜΗΕ ως προαπαιτούμενα για να κλείσει η συμφωνία.

Τμήμα του θρίλερ που διαδραματίζεται από χθες το πρωί στις Βρυξέλλες είναι σύμφωνα με πληροφορίες από ..

Ανέλαβαν καθήκοντα οι Ν. Μπουλαξής και Σ. Μανωλκίδης ως πρόεδρος και αντιπρόεδρος στη ΡΑΕ

Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΑΠΕΝ, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα
της Κυβερνήσεως η πράξη του υπουργικού συμβουλίου με την οποία ο Νίκος Μπουλαξής, διδάκτορας Ηλεκτρολόγος – Μηχανικός αναλαμβάνει από σήμερα Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και ο Σωτήριος Μανωλκίδης, διδάκτορας Νομικής – Δικηγόρος, Α΄ Αντιπρόεδρος της ΡΑΕ.
Με τον τρόπο αυτό η ΡΑΕ παύει να είναι ακέφαλη, όπως ήταν επί ..

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: ΜΗ ΝΑΡΚΩΝΕΙΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ & ΤΗ ΖΩΗ ΣΟY

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ
ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
 
«Ας μην αφήνουμε το στίγμα να γίνεται πιο δυνατό από την εξάρτηση»
Πάντα νομίζουμε ότι θα συμβεί στους άλλους. Η αρρώστια, ο θάνατος το … κακό.
Δεν είναι από ¨άγνοια¨. Είναι από την ανάγκη που υπάρχει στην ανθρώπινη φύση, να «ξορκίζει» κάθε τι που τον κάνει να αισθάνεται φόβο και ανασφάλεια.
Δυστυχώς όμως ούτε η αρρώστια, ούτε ο θάνατος ούτε η εξάρτηση, ούτε και οτιδήποτε άλλο κάνουν διακρίσεις.
Η Ημέρα κατά των ναρκωτικών είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να σηκώσουμε..

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Μπρα ντε φερ με δανειστές για "μικρή ΔΕΗ" και ΑΔΜΗΕ


Εκτός της λίστας των αποκρατικοποιήσεων που κατέθεσε η
κυβέρνηση στους δανειστές  βρίσκονται όλες οι πωλήσεις κρατικών μεριδίων στις ενεργειακές ΔΕΚΟ, με την ελληνική πλευρά να περιορίζεται σε δεσμεύσεις που αφορούν στο άνοιγμα των αγορών.
Οι ελληνικές δεσμεύσεις - σύμφωνα με το κείμενο των προτάσεων που αποκαλύπτει η "Καθημερινή" -  είναι ρητές για την αγορά του φυσικού αερίου όπου τονίζεται ότι θα υπάρξει αναμόρφωση της..

ΔΕΗ:ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ 7,9 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ;

Του ΚΙΜΩΝΑ ΣΤΕΡΙΩΤΗ *

Οι νέες υπέρμετρες φορολογίες θα αυξήσουν εξαιρετικά τις
δυσκολίες των Οικιακών Καταναλωτών, των Επιχειρήσεων και λοιπών Καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας να αποπληρώνουν τους λογαριασμούς ρεύματος!
Επίσης, η επιβολή υπερφορολογιών σε καταναλωτές και επιχειρήσεις θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στις χρηματοοικονομικές λειτουργίες και στα επενδυτικά προγράμματα του Ομίλου ΔΕΗ.

Ωστόσο, είναι εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι - με βάση τα..

Όταν η προπαγάνδα της Greenpeace συναντά την άγνοια, το αποτέλεσμα είναι η γελοιότητα!

Με κάθε σοβαρότητα κι επισημότητα η ΜΚΟ καλούσε το Σάββατο 20/6 να "σώσουμε" το Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο στην Αυστραλία απ' τη βιομηχανία άνθρακα, "που θέλει να δημιουργήσει ένα τεράστιο ορυχείο στην καρδιά του Υφάλου". Όταν η προπαγάνδα συναντά την άγνοια, το αποτέλεσμα είναι η γελοιότητα! Τα θερμά μας συγχαρητήρια στο συντάκτη, δημιούργησε το πρώτο -και μοναδικό και ασφαλώς ανεπανάληπτο- ορυχείο άνθρακα μέσα στη θάλασσα! 

Πιθανόν ο συντάκτης να μην καταλαβαίνει την έννοια της..

Τις θέσεις της ΔΕΗ για ΑΔΙ, διείσδυση ΑΠΕ, ρύπους και target model παρουσίασε ο Παναγιωτάκης στην Κομισιόν


Τις θέσεις της ΔΕΗ, όπως παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρό της στις Βρυξέλες ενώπιον των κοινοτικών αξιωματούχων, ανακοίνωσε η επιχείρηση με εκτενές Δελτίο Τύπου. Στην ανακοίνωση της ΔΕΗ αναφέρεται:
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε κος Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, μετά από πρόσκληση  του Επιτρόπου Κλιματικής Δράσης και Ενέργειας κου Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε συμμετείχε σήμερα, Τρίτη 23 Ιουνίου 2015,  στις Βρυξέλες  σε συνάντηση με εκπροσώπους Ευρωπαϊκών εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας με τη συμμετοχή  και της Επιτρόπου για θέματα..

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

ΑΔΜΗΕ: Διαγωνισμός για την υπογειοποίηση τμήματος της εναέριας γραμμής 150kV στο Άκτιο

Στην προκήρυξη διαγωνισμού με Ανοικτή Διαδικασία και με κριτήριο ανάθεσης την χαμηλότερη τιμή, για την ανάδειξη Αναδόχου, στο έργο: «Προμήθεια και Εγκατάσταση Συστήματος Υπογείων Καλωδίων για την υπογειοποίηση τμήματος της εναέριας Γραμμής Μεταφοράς 150kV, Διπλού Κυκλώματος ΚΑΣΤΡΑΚΙ – ΑΚΤΙΟ (περιοχή ΥΣ ΑΚΤΙΟΥ)», προχωρά ο ΑΔΜΗΕ.

Να σημειωθεί ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου υπολογίζεται στα 3.650.000 ευρώ.
Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το περιεχόμενο της προκήρυξης πατήστε ΕΔΩ

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ: ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΥΛΙΚΑ & ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΦΟΡΜΕΣ


 Ο ΔΕΔΔΗΕ είναι μια τεχνική υπηρεσία και είναι φυσικό το
προσωπικό του να αποτελείται επί το πλείστον από τεχνίτες, οι οποίοι κάνουν τα πάντα για την εύρυθμη λειτουργία του Δικτύου Διανομής.

Σε μια Επιχείρηση που αυξάνουν οι πελάτες της και το Δίκτυο, αντί να συμβαίνει το ίδιο με τους τεχνίτες, αυτοί μειώνονται συνεχώς, με αποτέλεσμα η εργασία τους να γίνεται επίπονη και ταυτόχρονα επικίνδυνη.

Δυστυχώς, εκτός από την τεράστια έλλειψη προσωπικού, έχουμε και έλλειψη των απαραίτητων υλικών και εφοδίων που είναι απαραίτητα για την εκτέλεση της εργασίας και την..

Παραιτήθηκε από τα ασφαλιστικά κατά του ΑΔΜΗΕ ο ΛΑΓΗΕ

Παραιτήθηκε από τα ασφαλιστικά μέτρα, που είχε καταθέσει
στις αρχές του έτους κατά του ΑΔΜΗΕ, ο ΛΑΓΗΕ για τα «φέσια» στις ΑΠΕ.
Υπενθυμίζεται ότι οι δικηγόροι του ΛΑΓΗΕ στις αρχές το 2015 κατέθεσαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αίτημα ασφαλιστικών μέτρων για συντηρητική κατάσχεση κατά του ΑΔΜΗΕ, για τις οφειλές που έχει ο τελευταίος προς τον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ, από τον οποίο πληρώνονται οι παραγωγοί ΑΠΕ. Στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων οδήγησε η ασφυξία που έχει επέλθει στον Ειδικό Λογαριασμό με αποτέλεσμα να έχουν αυξηθεί και πάλι οι καθυστερήσεις πληρωμών προς τους παραγωγούς...

Eρώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για την επαναπόδοση εξορυχθέντων εδαφών από την ΔΕΗ

kke
Προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας 
 
Θέμα: Για την επαναπόδοση εξορυχθέντων εδαφών από την ΔΕΗ ΑΕ 
Στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υπολογίζονται σε πάνω από 200.000 τα στρέμματα εκτάσεων που αποκτήθηκαν μέσω απαλλοτριώσεων ή αγορών από τη Δ.Ε.Η και χρησιμοποιήθηκαν για την εξορυκτική της δραστηριότητα, κύρια για την δημιουργία και λειτουργία ορυχείων λιγνίτη και τύρφης και πλέον δεν χρησιμοποιούνται λόγω εξάντλησης των ορυκτών. Σε όλες..

Σταθάκης: Δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στον ΦΠΑ στη ΔΕΗ


Οι νέες προτάσεις της Ελλάδας, θα ισοσκελίσουν τα κυβερνητικά βιβλία και θα σπάσουν το αδιέξοδο με τους πιστωτές της χώρας, δηλώνει σε συνέντευξή του στο BBC ο Έλληνας υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης.
Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Robert Peston, ο Γ. Σταθάκης τόνισε πως αναμένει οι επικεφαλής των κυβερνήσεων της ευρωζώνης να εκδώσουν ένα ανακοινωθέν αργότερα σήμερα που να λέει ότι τώρα υπάρχει πλέον μια βάση για μια επίσημη..

ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ: ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΤΡΑΓΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Τα ατυχήματα στον εργασιακό μας χώρο «συνεχίζονται» και
αποδεικνύουν το επικίνδυνο της εργασίας μας και πόσο «προνομιούχοι» είμαστε.
Ένα νέο τραγικό γεγονός συνέβη, όταν συνάδελφός μας από τον πολύπαθο κλάδο των τεχνικών  κεραυνοβολήθηκε από ρεύμα 20.000 Volt, τη στιγμή που πήγε να τροφοδοτήσει με ρεύμα κτηνοτροφική μονάδα στο Νεοχώρι Ξάνθης, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο της Ξάνθης όπου και νοσηλεύεται στην Χειρουργική Κλινική.
 Σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό, το ρεύμα εισήλθε στο..

Λαφαζάνης: Ο δημόσιος χαρακτήρας της επιχείρησης (ΔΕΗ) είναι «κατακόκκινη γραμμή»


Αποτέλεσμα εικόνας για Λαφαζάνης
Θα ήταν εφιάλτης για μας μια συμφωνία που θα καταψήφιζαν 30-40 βουλευτές μας και θα περνούσε με τις ψήφους, ΝΔ, Ποταμιού και ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο κ. Λαφαζάνης.
Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και ηγέτης της Αριστερής Πλατφόρμας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, τόνισε με έμφαση σε συνέντευξη του ότι, «ζούμε κρίσιμες στιγμές, ιστορικές και καθοριστικές για το μέλλον της χώρας».
Δίνοντας την δική του εκδοχή για τη διαπραγμάτευση και τη..

Η ΔΕΗ περιορίζει τον λιγνίτη, αλλά... η καθαρή ενέργεια κοστίζει περισσότερο


Ευκολίες αποπληρωμής των λογαριασμών ρεύματος, ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα, ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο επικεφαλής της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκης. Αμφότεροι υποσχέθηκαν σύντομα ανακοινώσει και για τη μείωση του ενεργειακού κόστος, ωστόσο, η εξέλιξη του μείγματος καυσίμων τους πρώτους του έτους, η οποία χαρακτηρίζεται από τη συνεχιζόμενη υποχώρηση του λιγνίτη υπέρ των ΑΠΕ και των εισαγωγών, δεν αφήνουν κανένα τέτοιο περιθώριο αλλά αντίθετα οδηγούν σε αύξηση του ενεργειακού κόστους..

O Στεφ. Μάνος απαντά στη ΓΕΝΟΠ/ ΔΕΗ


Στις 7 Ιουνίου ανάρτησα  το παρακάτω κείμενο:
Ο προϋπολογισμός (οι φορολογούμενοι του ιδιωτικού τομέα δηλαδή) επιχορηγούν ετησίως τα ταμεία ασφάλισης του προσωπικού της ΔΕΗ με 600 εκατ. ως αντιπαροχή υποτίθεται έναντι περιουσίας που είχαν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση. 
Επειδή η ΔΕΗ δεν πλήρωνε εργοδοτικές κρατήσεις ερμηνεύτηκε ότι ωφελήθηκε με χρήματα που, αν τα πλήρωνε σε εισφορές, θα κατέληγαν στα ταμεία ασφάλισης του προσωπικού. Για την αποκατάσταση των ταμείων αποφασίστηκε να πληρώνουν οι φορολογούμενοι στο διηνεκές ένα ποσό 600-700 εκατ. ετησίως. (Είδες η ΔΕΗ...!)
Προτείνω την εξής ρύθμιση: (1) Να καταργηθεί ολοσχερώς η..

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ - ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΛΙΓΝΙΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΡΑΛΕΥΘΕΡΗ
ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΡΑΛΕΥΘΕΡΗ
ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΕΗ Α.Ε.
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
 
 

1.     Περίληψη

Τα μέτρα  για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στοχοποίησαν κυρίως τη χρήση του ορυκτού καυσίμου του άνθρακα, ο οποίος υπάρχει σε διάφορες ποιότητες, μια από τις οποίες αποτελεί και ο Ελληνικός λιγνίτης. Τα μέτρα έχουν προκαλέσει σημαντικές επιβαρύνσεις στην Ελληνική Οικονομία, που ιστορικά στηρίχθηκε στην εκμετάλλευση των πλεονεκτημάτων που προσέφερε ο λιγνίτης με το χαμηλό κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τη συμβολή του στην..

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Έκπληξη και αγανάκτηση για τη νέα παρέμβαση του Κ.Μητσοτάκη

Έκπληξη, αγανάκτηση και οργή προκαλεί η νέα παρέμβαση του
Κ.Μητσοτάκη για το ασφαλιστικό των εργαζομένων και το μέλλον της ΔΕΗ, λιγες ημέρες μετα την ανάλογη επίθεση του Στέφανου Μάνου.
Ο κ.Κυριάκος Μητσοτάκης (κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ) όπως και ο κ.Μάνος (πολιτευτής της Δράσης), χωρίς να κρύβουν την εμπάθεια που τρέφουν προς τη ΓΕΝΟΠ και τους εργαζόμενους,στη ΔΕΗ επανέρχονται (19/6/2015) με εχθρική παρέμβαση και με δήλωσεις που στρέφονται ενάντια στον ασφαλιστικό φορέα και το μέλλον της ΔΕΗ: «Να καταργηθεί η ετήσια επιχορήγηση του ταμείου ασφάλισης προσωπικού ΔΕΗ και κάλυψη των κενών από την πώληση της «μικρής ΔΕΗ», με δημοσιονομικό όφελος 600 εκατ. ευρώ».
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με ξεκάθαρες θέσεις και επιχειρήματα καταγγέλλει την..

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Oι ξεφτίλες ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ...

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΠΛΑΚΑΤ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥΣ..

Με σφυρίχτρες, πλακάτ και συνθήματα οι οργισμένοι εξουσιαστές διαδήλωσαν την αντίθεση τους να φύγουμε από την Ευρώπη αν και οι τελευταίες ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι είμαστε ακόμη εκεί. Τη διαδήλωση στήριξε και ο πολιτικός κόσμος με βουλευτές της ΝΔ να δίνουν το παρών δίπλα στους διαδηλωτές. Ο Άδωνις Γεωργιάδης βιντεοσκοπούσε μάλιστα τα ντοκουμέντα με το τελευταίας λέξης της μόδας τάμπλετ του.
Εσπευσμένα από κάποια παραλία μάλλον κατέφτασε στο σημείο και ο μαυρισμένος Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Στα σκαλιά της Βουλής εθεάθη χαρωπός και ο Μάκης Βορίδης.

Ήταν τόσο "αυθόρμητη" η συγκέντρωση του #menoumeevroζητιάνουλες που τα πλακατ είναι ομοιόμορφα τυπωμένα και μοιρασμένα από τον ίδιο πωλητή ευρωπαϊσμού! Βοά ο αυθορμητισμός και το λαϊκό αίσθημα! Όοχι! Δεν ήταν κατά παραγγελία happening εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων, όπως υποψιάζονται οι κακοπροαίρετοι.

Δύο χαρακτηριστικά τραβούν την προσοχή:
1) Η ύπαρξη στυλιστικά ομοιόμορφων πλακάτ που δείχνει συγκεκριμένη πηγή εκπόρευσης των συνθημάτων.
2) Το συνειδητά δοσμένο βάρος στο ζητούμενο του happening, που είναι να περάσει το μήνυμα ότι οι πολίτες θέλουν με κάθε εξαθλίωση κι εξευτελισμό να μείνουν στην ΕΕ. 


Επιστολή για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων κατά το θέρος



Κύριε Διευθυντή

     Σας γνωρίζουμε ότι παραμένει σε ισχύ η με αρ. πρ.
10349/10-06-2009 εγκύκλιος του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας με θέμα:

«Αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων κατά το θέρος»  και επισημαίνουμε την αναγκαιότητα εντατικοποίησης των προληπτικών ελέγχων σε όλους τους εργασιακούς χώρους, υπαίθριους και στεγασμένους, όπου.. αναμένεται ότι θα υπάρξει επιπλέον θερμική επιβάρυνση, λόγω υψηλών τιμών θερμοκρασίας-υγρασίας και ακτινοβολούμενης θερμότητας...

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την ένταξη αγροτών στη ρύθμιση οφειλών προς τη ΔΕΗ

Ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτη
Λαφαζάνη, κατέθεσα 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την ένταξη του Ελλήνων αγροτών στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ.
Επίσης, οι βουλευτές ερωτούν τον κ. Λαφαζάνη αν σχεδιάζεται η μείωση των αγροτικών τιμολογίων ρεύματος, ώστε να μπορούν οι παραγωγοί να καλλιεργούν απρόσκοπτα τις εκτάσεις τους.
Αναλυτικότερα, το κείμενο της ερώτησης των βουλευτών έχει ως εξής:

60 προσλήψεις, 8μηνης διάρκειας, στον ΑΗΣ Άγ. Δημητρίου

Στην πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, 60 ατόμων θα προχωρήσει η ΔΕΗ για την κάλυψη των εποχικών αναγκών του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, στην Κοζάνη.
Οι ειδικότητες αφορούν: ηλεκτροτεχνίτες σταθμών-υποσταθμών (βάρδιας και ημερήσιοι), μηχανοτεχνίτες (βάρδιας και ημερήσιοι), τεχνίτες ορυχείων, μετακινητές βαρών με τη χρήση ηλεκτροκίνητης γερανογέφυρας, οικοδόμοι μονίμων συνεργείων συντήρησης, υδραυλικοί, ελαιοχρωματιστές, ηλεκτροτεχνίτες αυτοκινήτων.
Η κατάθεση αιτήσεων ξεκινά στις 21 Ιουνίου και θα διαρκέσει ως τις 30 του μήνα.

Τι γυρεύουν ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ στην Αγία Πετρούπολη μαζί με Λαφαζάνη, Τσίπρα

Το σύνολο της κρατικής ενεργειακής μηχανής δηλαδή οι Μ. Παναγιωτάκης (ΔΕΗ), Σπ. Παλαιογιάννης (ΔΕΠΑ), και Γρ. Στεργιούλης (ΕΛΠΕ), βρίσκονται από σήμερα μαζί με τον Π. Λαφαζάνη στην Αγία Πετρούπολη, απ’ όπου αύριο Τσίπρας και Πούτιν αναμένεται να επιβεβαιώσουν τις θέσεις τους υπέρ της κατασκευής του «ελληνικού αγωγού», με τον Ρώσο Πρόεδρο να απευθύνει και πρόσκληση στην Ελλάδα για συμμετοχη της στο αναπτυξιακό ταμείο των Brics.
Αλλά γιατί πέραν του αγωγου, η κυβέρνηση δίνει τόση σημασία..

Συγχαρητήριο μήνυμα Σπάρτακου για την ανάληψη της προεδρίας της ΓΕΝΟΠ από τον Γιώργο Αδαμίδη

Με τιμή και υπερηφάνεια το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ χαιρετίζει την ανάληψη της Προεδρίας στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ από τον Γεώργιο Αδαμίδη που διετέλεσε Πρόεδρος του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ από το 2007 ως τον Μάρτιο του 2015.

Έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στον νέο Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ, εμπιστοσύνη που πηγάζει από τις ¨περγαμηνές¨ που δημιούργησε κατά την διάρκεια της συνδικαλιστικής του πορείας, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκτιμά ότι τα ζητήματα των εργαζόμενων, της ..

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Π. Καραλευθέρης: Eνημέρωση προς όλους τους συναδέλφους



Αγαπητοί συνάδελφοι




Στις 16.06.2015 συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε σε τακτική συνεδρίαση με τα κάτωθι θέματα Ημερήσιας Διάταξης.



ΘΕΜΑ 1

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Σύμβαση για την εκτέλεση του Έργου: «Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος Αποθείωσης καυσαερίων στον ΑΗΣ Μεγαλόπολης-Μονάδα ΙΙΙ».

Αποτελέσματα Φιλικού Διακανονισμού που αφορά την επίλυση διαφωνιών μεταξύ ΔΕΗ Α.Ε. και Αναδόχου σχετικών με την εκτέλεση του πιο πάνω Έργου...

Κ. Μητσοτάκης: Πρόταση σοκ για για το προσωπικό και το μέλλον της ΔΕΗ!

Ο βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας ζητά την:
Κατάργηση της ετήσιας επιχορήγησης των ταμείων ασφάλισης προσωπικού ΔΕΗ και κάλυψη του κενού με τα έσοδα από την πώληση της "μικρής ΔΕΗ" με δημοσιονομικό όφελος 600.000.000 ευρώ!

 Συγκεκριμένα και κοστολογημένα ισοδύναμα μέτρα συνολικού ύψους κοντά στα 2 δισ. ευρώ, τα οποία κλείνουν το δημοσιονομικό κενό και εφόσον υιοθετηθούν από την Κυβέρνηση θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε συμφωνία με τους Θεσμούς, προτείνει με σημερινό του άρθρο στην "Καθημερινή", ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης...

Αρχειοθήκη ιστολογίου