Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Ποινές σε 34 εργαζόμενους της ΔΕΗ για πλαστές βεβαιώσεις αιμοδοσίας

Ποινή φυλάκισης 5 μηνών- με τριετή αναστολή- για το αδίκημα της χρήσης πλαστού εγγράφου επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης σε 34 εργαζόμενους της ΔΕΗ, οι οποίοι κατηγορούνταν για κατάρτιση και χρήση πλαστών εγγράφων (βεβαιώσεων αιμοδοσίας). 
Το δικαστήριο τούς απάλλαξε, ωστόσο, από την κατηγορία της «πλαστογραφίας με χρήση και κατ’ εξακολούθηση.»
Ειδικότερα οι 34 εργαζόμενοι της ΔΕΗ που εργάζονταν σε διάφορους εργασιακούς χώρους όπως στο Ορυχείο Κύριου Πεδίου της ΔΕΗ, αλλά και στον ΑΗΣ Αμυνταίου, βρέθηκαν χθες Τετάρτη στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κοζάνης, καθώς.. κατηγορούνταν ότι την περίοδο 2012 – κάποιοι για το 2011- «κατήρτισαν πλαστά έγγραφα (βεβαιώσεις αιμοδοσίας) με σκοπό να παραπλανήσουν με τη χρήση τους άλλον σχετικά με γεγονότα που μπορούν να έχουν έννομες συνέπειες και στη συνέχεια έκαναν χρήση των εγγράφων αυτών», με σκοπό δηλαδή να πάρουν αιμοδοτικές άδειες από την εργασία τους. Η δίκη διακόπηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου και ολοκληρώθηκε σήμερα Πέμπτη και το δικαστήριο επέβαλλε την προαναφερόμενη ποινή.

Μ. Καϊταντζίδης: Ρεκόρ ζήτησης λόγω καύσωνα - Ο ρόλος των μονάδων αερίου


Τις παλιές «καλές μέρες», με την αιχμή της ζήτησης ηλεκτρικού
λόγω καύσωνα να ξεπερνά τα 10.000 μεγαβάτ, θύμισαν οι προηγούμενες που οι θερμοκρασίες φλερτάριζαν του 40 βαθμούς. Βεβαίως από το τελευταίο εκτεταμένο «μπλακ άουτ» του Ιουλίου του 2004 έχουν αλλάξει πολλά, και οι κίνδυνοι επανάληψής του είναι ελάχιστοι, κυρίως λόγω της ένταξης αρκετών νέων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο, η σημασία των οποίων φάνηκε για μια ακόμη φορά τις προηγούμενες μέρες, όταν η ζήτηση μετά από αρκετά χρόνια ..

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Ο καύσωνας έφερε restart για τους ιδιώτες του ηλεκτρισμού

Το προηγούμενο διάστημα, στο δημόσιο διάλογο που αναπτύχθηκε για την αγορά του ηλεκτρισμού, κάποιες πλευρές έφτασαν στο σημείο να υποστηρίξουν ότι η λειτουργία των ιδιωτικών μονάδων του ηλεκτρισμού δεν είναι απαραίτητη και ότι το σύστημα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του από το παραγωγικό δυναμικό της ΔΕΗ και από εισαγωγές. Η κοντόφθαλμη αυτή προσέγγιση ωστόσο, είχε και κοντά… ποδάρια αφού αυτές τις ημέρες του καύσωνα και παρά το γεγονός ότι η ζήτηση δεν έχει φτάσει στα επίπεδα που βρέθηκε την πενταετία 2004 – 2008 όταν και είχαμε θερινές αιχμές ακόμη και στα ..

Πρώτες «αψιμαχίες» για την αγορά ενέργειας


Tις πρώτες επαφές με τα κλιμάκια των θεσμών που βρίσκονται
στην Aθήνα είχαν χθες στελέχη του υπουργείου Παραγωγικής Aνασυγκρότησης, με την προσοχή στραμμένη στον καυτό φάκελο της ενέργειας.
H ιδιωτικοποίηση του AΔMHE και τα εναλλακτικά σενάρια που αναζητεί ο υπουργός Παραγωγικής Aνασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης προκειμένου να περάσει ο Διαχειριστής στον έλεγχο του Δημοσίου θα τεθούν τελικά στο τραπέζι στις επόμενες συναντήσεις, ενδεχομένως και σήμερα, αναφέρουν έγκυρες πηγές, προσθέτοντας ότι χθες υπήρξε ενημέρωση για μία σειρά άλλων..

Προκήρυξη της ΔΕΗ για την θέση Διευθυντή Τύπου και ΜΜΕ

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΔΕΗ) Α.Ε. προκηρύσσει τη θέση του Διευθυντή Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, με σκοπό την πρόσληψη στελέχους υψηλών προδιαγραφών με σύμβαση τριετούς θητείας. Η θέση είναι στάθμης Διευθυντή Βασικού Οργανικού Κλιμακίου (1ο επίπεδο ιεραρχικής στάθμης) και υπάγεται άμεσα στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας.
Απαιτούμενα Προσόντα: Τυπικά Προσόντα:
 •    Πτυχίο ΑΕΙ Πανεπιστημιακού τομέα της ημεδαπής ή ισότιμο της αλλοδαπής νομίμως αναγνωρισμένο, συναφούς κατεύθυνσης με το αντικείμενο της θέσης.
 •    Άπταιστη χρήση της Ελληνικής και άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας.
 •    Επιθυμητός Μεταπτυχιακός τίτλος γνωστικού αντικειμένου συναφούς με το αντικείμενο της..

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Συνάντηση ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ με ΤΑΠ-ΔΕΗ & ΤΑΥΤΕΚΩ


Συνάντηση με ΤΑΠ-ΔΕΗ & ΤΑΥΤΕΚΩ πραγματοποίησε τοπροεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ην Δευτέρα 27-7-2015 για Ασφαλιστικά θέματα.

Πιο συγκεκριμένα,
Το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ συναντήθηκε με την Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του ΤΑΠ-ΔΕΗ συναδέλφισσα Σοφία Θωμοπούλου και τους συν. Νίκο Κορέντζη και Θόδωρο Ντούφα Προϊστάμενο του Τμήματος Εσόδων & Απονομής Εφάπαξ και Δ/ντη Παροχών Προνοίας αντίστοιχα.
Τα στελέχη του ασφαλιστικού ενημέρωσαν εκτενέστερα το Προεδρείο για την κατάσταση που επικρατεί και αναλύθηκαν στην απόλυτη λεπτομέρεια τα προβλήματα που υπάρχουν, τόσο με την ..

ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ: ΕΞΩΔΙΚΟ για τα ΡΕΠΟ

        Ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, αυτό των οφειλόμενων
ΡΕΠΟ προς τους συναδέλφους μας, δεν έχει επιλυθεί, παρά τις συνεχείς οχλήσεις του σωματείου μας.
Η ΕΤΕ/ΔΕΗ δεν θα αφήσει το πρόβλημα να αιωρείται και για αυτό το λόγο προχωρά σε εξώδική διαμαρτυρία προς τις Διοικήσεις των εταιρειών, για την επίλυση του όλου προβλήματος, που σκοπό έχει την πληρωμή των ρεπό των συναδέλφων.
Παραθέτουμε το εξώδικο προς τις Διοικήσεις ΔΕΗ Α.Ε. και ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. :

Αποκαλυπτική συνέντευξη του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΣΤΟ WEST

Η ΔΕΗ παρουσίασε το πρόγραμμα διακανονισμών οφειλών στη Ρόδο


Το πρόγραμμα διακανονισμών οφειλών προς τη ΔΕΗ που θα δώσει
ανάσα σε δεκάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις που επλήγησαν από την κρίση παρουσίασε χθες στη Ρόδο ο γενικός Διευθυντής Εμπορίας της ΔΕΗ, κ. Λάζαρος Καραλάζος.
Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου. Συμμετείχαν η διευθύντρια του κλάδου νησιών της ΔΕΗ κ. Ευθυμία Τσόγκα, ο διευθυντής του καταστήματος Ρόδου κ. Κώνσταντίνος Μπριάνης, ο πρόεδρος της ΕΞΡ κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Γιάννης Κακλιός, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων κ. Παναγιώτης Τοκούζης, ο αντιπεριφερειάρχης..

Διατήρηση του δημοσίου ελέγχου στα δίκτυα, η πρόθεση της κυβέρνησης

Την πρόθεση της κυβέρνησης να διατηρηθεί ο δημόσιος έλεγχος  στα δίκτυα μεταφοράς
ηλεκτρισμού υπογράμμισε σήμερα, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτης τονίζοντας παράλληλα ότι είναι ανοιχτό το ποσοστό της συμμετοχής άλλα και της χρηματοδότησης της μεταβίβασης της θυγατρικής ΑΔΜΗΕ.
Σημειώνεται ότι το εν λόγω θέμα θα αποτελέσει αντικείμενο των επαφών σε τεχνικό επίπεδο που θα ξεκινήσουν αύριο μεταξύ στελεχών του υπουργείου και των τεχνικών κλιμακίων των εταίρων, καθώς ο διαχωρισμός του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ αποτελεί επιταγή του νέου μνημονίου, αν και μπορεί να αποφευχθεί η ..

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Η Greenpeace διαμαρτύρεται για την κατασκευή σταθμού της ΔΕΗ στο Πρασονήσι

Διεθνής ομάδα ακτιβιστών της Greenpeace πραγματοποίησε
ειρηνική διαμαρτυρία τοποθετώντας πανό με το μήνυμα «OIL IS FUELING GREEK DEBT» μπροστά από τον υπό κατασκευή πετρελαϊκό σταθμό της ΔΕΗ στο Πρασονήσι της Ρόδου, με σκοπό να αναδείξει μία από τις πιο παραγνωρισμένες αιτίες της ελληνικής κρίσης: την εξάρτησή της Ελλάδας από το πετρέλαιο. Η δράση αυτή εγκαινιάζει την crowdfunding εκστρατεία της Greenpeace που έχει στόχο να κινητοποιήσει τη διεθνή υποστήριξη σε μία από τις μεγαλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα:

Το ενιαίο μισθολόγιο «τρομάζει» τους εργαζόμενους στον ΑΔΜΗΕ

Ποια θα είναι η μισθολογική τύχη των εργαζομένων του ΑΔΜΗΕ
σε περίπτωση που προχωρήσει η λύση της «κρατικοποίησης»; Το ερώτημα αυτό αρχίζει να τίθεται μετ΄επιτάσεως στα πέριξ της θυγατρικής της ΔΕΗ εταιρείας του δικτύου μεταφοράς ΑΔΜΗΕ. Ιδιαίτερα όταν η κυβέρνηση προωθεί το σενάριο της κρατικοποίησης της εταιρείας, δηλαδή της μεταφοράς του ελέγχου από τη ΔΕΗ στο Δημόσιο, ως αντίβαρο στις πιέσεις των δανειστών για πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της..

Τρόικα ante portas με θέμα ΑΔΜΗΕ


Το ότι το θέμα του ΑΔΜΗΕ βρίσκεται αυτήν την περίοδο στην
κορυφή της ατζέντας μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών στον τομέα της ενέργειας είναι σαφές και από το κείμενο της συμφωνίας του Ιουλίου που "δείχνει" τις δύο επιλογές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο τραπέζι για την κυβέρνηση: της "κρατικοποίησης" ή της ιδιωτικοποίησης.
Όπως επίσης είναι σαφές ότι η κυβέρνηση έχει ρητό προσανατολισμό προς την πρώτη λύση αυτή των ισοδυνάμων για τη διασφάλιση του ανταγωνισμού στην αγορά του ηλεκτρισμού, χωρίς να χρειαστεί το δημόσιο να απολέσει τον άμεσο ή έμμεσο έλεγχο που έχει σήμερα στα δίκτυα ηλεκτρισμού. 
Η κυβερνητική πρόταση θα καταρτιστεί και θα παρουσιαστεί από..

Η Ενέργεια έκαψε τα capital controls

Κι όμως η επιβολή των capital controls είχε κι ένα θετικό αποτέλεσμα και για την
ακρίβεια στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Και μάλιστα μέσα στον μήνα, όπου η ζήτηση ρεύματος αυξήθηκε κατακόρυφα, η εγχώρια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αντεπεξήλθε σε αυτή καλύπτοντας πλήρως και με ασφάλεια τις ανάγκες νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με έρευνα της «Οικονομίας», στο διάστημα 26 Ιουνίου με 21 Ιουλίου οι εισαγωγές από τις γειτονικές χώρες που κάλυπταν πριν από τις προαναφερόμενες 30 ημέρες το της εγχώριας ζήτησης έπεσαν στο 2%. Για την ακρίβεια οι εισαγωγές συνεχίστηκαν αλλά το ρεύμα πέρναγε... transit προς Ιταλία και Ουγγαρία μέσω FYROM, αφού οι τιμές ήταν ευνοϊκότερες.
Οι...παραδοσιακές δυνάμεις
Το βάρος της εξισορρόπησης του Συστήματος έπεσε όπως ήταν αναμενόμενο..

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

ΔΕΗ – ΛΑΡΚΟ: "Ξαναβγαίνουν τα μαχαίρια" για το τιμολόγιο ρεύματος


Για λόγους που μόνο ο ίδιος γνωρίζει, ο πρώην υπουργός ΠΑΠΕΝ
Π. Λαφαζάνης είχε αρνηθεί να δει τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι όπως και το συνδικάτο μετάλλου ζητούσαν φθηνότερο κόστος ρεύματος για τη βαριά βιομηχανία, που συνεχίζει να είναι από τους μεγαλύτερους εργοδότες στη χώρα. Και τούτο παρότι ο κ. Λαφαζάνης είχε διακηρύξει ότι η μείωση του ενεργειακού κόστους για την παραγωγή περιλαμβανόταν στις προτεραιότητες της πολιτικής του. Ίσως πάλι να μην πρόλαβε να ολοκληρώσει το έργο του, γεγονός για το οποίο δεκάδες άλλοι κλάδοι του επιχειρείν μάλλον θα πρέπει..

Σενάριο για «κρατικοποίηση» του ΑΔΜΗΕ με swap μετοχές ΕΛΠΕ και ΕΥΔΑΠ


Εντός της εβδομάδας είναι πολύ πιθανό να γίνουν οι πρώτες
διερευνητικές επαφές με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας για την ενέργεια, με την πώληση του ΑΔΜΗΕ να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας. Και αυτό γιατί η πώληση της εταιρείας των δικτύων αποτελεί ένα από τα προαπαιτούμενα για την τελική συμφωνία μέχρι τον Οκτώβριο, με τον αστερίσκο ότι η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα – επιλογή, αντί της αποκρατικοποίησης, να παρουσιάσει μια πειστική εναλλακτική, που θα δημιουργεί συνθήκες πραγματικού ανταγωνισμού στην αγορά του ηλεκτρισμού.
Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν, η επικρατέστερη λύση για την..

Κατάργηση μονοπωλίου σε Κρήτη και Ρόδο από τον Σεπτέμβριο


Με καθυστέρηση μεγαλύτερη των 18 μηνών, από τη στιγμή που
καθορίστηκαν οι κανόνες του παιχνιδιού, ανοίγει στον ανταγωνισμό και η αγορά ηλεκτρισμού των μη διασυνδεμένων νησιών. Το άνοιγμα της αγοράς αυτής είναι ένα από τα ζητούμενα των ανεξάρτητων προμηθευτών ηλεκτρικού, καθώς έχουν πελάτες που δραστηριοποιούνται και στα νησιά, κυρίως ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά αδυνατούν να τους προμηθεύσουν με ηλεκτρική ενέργεια.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής-ΔΕΔΔΗΕ, το άνοιγμα της αγοράς θα ισχύσει από την 1η Σεπτεμβρίου και μόνο για τα νησιά Κρήτη και Ρόδος.
 Αυτό σημαίνει ότι το άνοιγμα συμπίπτει με το τέλος της ..

ΑΝΕΛ:Μεγάλες ελλείψεις τακτικού προσωπικού στη Δ.Ε.Η

katanasΕρώτηση του Βουλευτή Π.Ε. Κοζάνης Χάρη Κάτανα (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ) προς το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα τις μεγάλες ελλείψεις τακτικού προσωπικού στη Δ.Ε.Η Α.Ε ΠΡΟΣ : 
ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Θέμα: Μεγάλες ελλείψεις τακτικού προσωπικού στη Δ.Ε.Η Α.Ε Κύριε Υπουργέ, 
Μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε τακτικό προσωπικό στη Δ.Ε.Η και πιο συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Πωλήσεων όπως φαίνεται και στο σχετικό δελτίο Τύπου που..

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Η επίσκεψη του Διοικητή της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη δημιούργησε προβλήματα

Ο νέος επικεφαλής της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκης ήρθε στην
Μεγαλόπολη στις 23 Ιουλίου και επισκέφτηκε τους σταθμούς και τα ορυχεία της επιχείρησης.
Μαζί του οι γενικοί διευθυντές Ορυχείων και Παραγωγής αλλά και πολλά στελέχη της εταιρίας.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος είχε συναντήσεις με την τοπική ιεραρχία και πέρασε από πολλά σημεία, γνώρισε εργαζόμενους ,είδε από κοντά όλες τις εγκαταστάσεις και αναχώρησε αργά το απόγευμα.
Η επίσκεψη του όμως αυτή δημιούργησε 2 μεγάλα προβλήματα, όπως μαθαίνουμε.
1.  Με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, αφού μετά από λάθος ..

Συνάντηση ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με τη Διοίκηση της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ Νικόλαο Χατζηαργυρίου και τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο Χρήστο Σπίγκο είχε σήμερα το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ όπου και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην λειτουργία της εταιρίας.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος και ο Γ. Γραμματέας της ΕΤΕ/ΔΕΗ, συνάδελφοι Μ.Τωμαδάκης και Κ.Μανιάτης, αντίστοιχα για τα θέματα που αφορούν την ιδιαιτερότητα της κατηγορίας των εναεριτών.
Μεταξύ των θεμάτων που έθεσε το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ήταν τα εξής:

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Συνάντηση ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με τη Διοίκηση του ΑΔΜΗΕ

Το θέμα της επιβληθείσας από τους δανειστές ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ ΑΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, κ.κ.  Μανώλη Κορωνιωτάκη και Ιωάννη Μπλάνα.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, επισημάνθηκε «η ακατανόητη εμμονή των δανειστών για την πώληση της εταιρείας όταν από καμιά Κοινοτική Οδηγία δεν προκύπτει ότι πρέπει να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας, πολλώ δε μάλλον όταν η επιλογή του μοντέλου Independent Transmission Operator (I.T.O.) προέκυψε μέσα από το νόμο 4001/11 ο οποίος ψηφίστηκε από την τότε κυβέρνηση ..

ΑΔΜΗΕ και ισοδύναμα της ιδιωτικοποίησης στο πρώτο μενού των επαφών Σκουρλέτη

Αποτέλεσμα εικόνας για σκουρλετηςΕντός της επόμενης εβδομάδας τοποθετούνται χρονικά,  εκτός απροόπτου, οι πρώτες κρίσιμες επαφές με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας για τα ενεργειακά, με τον αρμόδιο υπουργό Π. Σκουρλέτη να έχει επιδοθεί σε έναν μαραθώνιο επαφών προετοιμασίας και ενημέρωσης. Και όπως δείχνει η σειρά των πρώτων ραντεβού του υπουργού, στην κορυφή της προτεραιότητας βρίσκεται το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ, για τον οποίο θα πρέπει η ελληνική πλευρά να παρουσιάσει ένα «πειστικό» ισοδύναμο, ώστε να..

Π. Καραλευθέρης: Να συνεχίσει ο Μεϊμαράκης ως πρόεδρος της ΝΔ


Σε σχόλιο σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις και την εκλογή
προέδρου στη Νέα Δημοκρατία προχώρησε ο Παντελής Καραλευθέρης, Μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ.
Τονίζει σχετικά τα εξής:

"Η αλλαγή της ηγεσίας του κόμματος είναι σημαντική εξέλιξη για την ιστορία της παράταξης και την προοπτική της.
Η ανάληψη των καθηκόντων του προέδρου από τον Βαγγέλη Μειμαράκη είναι ευτυχής εξέλιξη διότι περιορίζονται στο έπακρο οι τριγμοί στην συνοχή του κόμματος και εξασφαλίζεται με ομαλό τρόπο η δυναμική συνέχεια της παρουσίας του.
Οι δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις έδειξαν πως το κόμμα ..

Πρόσληψη προσωπικού 30 ατόμων στον ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

Ανακοινώθηκε η πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού τριάντα (30) ατόμων για κάλυψη εποχικών και πρόσκαιρων  αναγκών του ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ για τις εξής κατά αριθμό ατόμων, ειδικότητες με τα αντίστοιχα τυπικά προσόντα και την αντίστοιχη χρονική περίοδο.


Μηχανοτεχνίτης  (ΔΕ) 8 μήνες 21
Χειριστές Ηλεκτροκίνητων ερπυστριοφόρων μηχανημάτων (με καδοτροχό) ΔΕ 8 μήνες
 - 9






ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ:
Οι υποψήφιοι πρέπει:
  1. Να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών.
  2. Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσεως που επιλέγουν.
ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ιδιαιτέρως ότι οι υποψήφιοι που θα προσληφθούν θα απασχοληθούν αποκλειστικά και μόνο στις εργασίες για τις οποίες ..

ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ: Η θερμική καταπόνηση των εργαζομένων σε συνθήκες καύσωνα

Όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν οι εργαζόμενοι καταπονούνται
περισσότερο από κάθε άλλον. Αυτό συμβαίνει διότι είναι υποχρεωμένοι να παραμένουν και να εργάζονται σε χώρους στους οποίους όταν δεν πληρούνται ορισμένες βασικές προϋποθέσεις προκύπτει σημαντική επιβάρυνση. Ορισμένες ομάδες εργαζομένων είναι πιο ευάλωτες. Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να αντιμετωπισθεί αυτή η κατάσταση είναι:
  1. 1.Αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων
Για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων (σε κλειστούς ή υπαίθριους χώρους) που οφείλεται στη συνέργεια μετεωρολογικών παραγόντων του εξωτερικού περιβάλλοντος (καύσωνας) και παραμέτρων..

Τριπλή μείωση στις συντάξεις Σεπτεμβρίου

200283_145103568889407_2045244_n (1)
ΓΙΑ 2,6 ΕΚΑΤ. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ
Τριπλή εισφορά υπέρ του κλάδου ασθενείας θα παρακρατήσουν τα ασφαλιστικά ταμεία από τις συντάξεις (κύριες και επικουρικές) του μηνός Σεπτεμβρίου, που θα καταβάλουν σε 2,6 εκατ. συνταξιούχους στα τέλη Αυγούστου.
Η τριπλή μείωση των συντάξεων -με 6% τον μήνα για τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο- προκύπτει λόγω της αναδρομικής επιβολής των νέων εισφορών και της πρακτικής αδυναμίας των Ταμείων να αρχίσουν να τις
παρακρατούν από αυτό τον μήνα.
Στελέχη των Ταμείων υπογράμμιζαν χθες στην «Ημερησία» ότι ήδη έχουν οριστικοποιήσει τα αρχεία των πληρωμών των..

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

"Η αλήθεια δεν θα αργήσει να λάμψει"



Δήλωση Νίκου Φωτόπουλου,  ύστερα από ερώτηση
δημοσιογράφου

Παρά την απαλλακτική πρόταση του αρμοδίου Εισαγγελέα, το δικαστικό συμβούλιο, αποφάσισε την παραπομπή σε δίκη 59 στελεχών, όλων των Προέδρων & μελών των διοικητικών συμβουλίων της ΔΕΗ ΑΕ και των συνδικαλιστικών ηγεσιών  της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ από το 1999 μέχρι 2010, μεταξύ των..

«Έφυγε» ο Νικήτας Γκίκας


γκίκαςΟ τέως πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Νικήτας Γκίκας έφυγε σήμερα από κοντά μας.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ , την οποία υπηρέτησε από τη θέση του Προέδρου στη δεκαετία του ΄80, αποχαιρετά έναν αγωνιστή του συνδικαλιστικού κινήματος και συλλυπείται τους οικείους του.
Ο Ν.Γκίκας συνέχισε να συμμετέχει στα κοινά και μετά την συνταξιοδότησή του καθώς ήταν στέλεχος του κινήματος των συνταξιούχων ως πρόεδρος της ΠΟΣ/ΔΕΗ αλλά και ως πρώτος ..

ΔΕΔΔΗΕ: Από 1η Σεπτεμβρίου το άνοιγμα της αγοράς σε Ρόδο και Κρήτη


Σε ανακοίνωση προχώρησε ο ΔΕΔΔΗΕ, ως Διαχειριστής Μη
Διασυνδεδεμένων Νησιών (ΜΔΝ), για το άνοιγμα της Αγοράς ΜΔΝ που αφορά στα ηλεκτρικά συστήματα Κρήτης και Ρόδου, στα πλαίσια του Κώδικα ΜΔΝ.
Πιο αναλυτικά, ο ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει ότι σε συνέχεια της από 07.05.2014 Ανακοίνωσής του, ως Διαχειριστή ΜΔΝ, σχετικά με τη συμμετοχή στην Αγορά ΜΔΝ Εκπροσώπων Φορτίου, τίθεται υπόψη των ενδιαφερομένων ότι από 01.09.2015 ξεκινά το άνοιγμα της Αγοράς που αφορά στα Ηλεκτρικά Συστήματα Κρήτης και Ρόδου των ΜΔΝ, σύμφωνα με..

Συνάντηση με τον Π. Σκουρλέτη ζητούν οι ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγοί


Την «πόρτα» του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης,
Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΠΑΠΕΝ) χτυπούν εκ νέου οι ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγοί, με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά ο νέος υπουργός Παναγιώτης Σκουρλέτης δεν θα ακολουθήσει την πρακτική του προκατόχου του Παναγιώτη Λαφαζάνη, και θα τους ανοίξει.
 «Ακόμη και να μας δεχτεί θα είναι μια θετική εξέλιξη», δηλώνει στην «Κ» στέλεχος του κλάδου ηλεκτροπαραγωγής, μεταφέροντας τη μόνιμη άρνηση του τέως υπουργού να συναντήσει τους εκπροσώπους του ΕΣΑΗ (Ελληνικός Σύνδεσμος Ανεξάρτητων..

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Πως θα παραμείνουν στη ΔΕΗ τα πάγια του ΑΔΜΗΕ;



Να παραμείνουν τα πάγια του ΑΔΜΗΕ στη ΔΕΗ, ακόμη και αν αυτός φύγει ιδιοκτησιακά από την
επιχειρήση και δημιουργηθεί μια άλλη εταιρεία υπό την ομπρέλα του Δημοσίου με μάνατζμεντ ακόμη και ιδιωτικό.
Στην κατεύθυνση αυτή κινείται η επιδίωξη της ΔΕΗ και τα εναλλακτικά σενάρια που εξετάζει η διοίκησή της, που συναντήθηκε χθες με τον νέο υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνο Σκουρλέτη.
Ανεξαρτητα αν τα παραπάνω είναι εφικτά και κυρίως αποδεκτά από τους δανειστές, εντούτοις στο τραπέζι έχουν πέσει μια σειρά από σενάρια με κοινό παρονομαστή “να μη χάσει η ΔΕΗ τον έλεγχο επί των παγίων”. 
Πως θα μπορούσε να γίνει αυτό όταν η συμφωνία μιλά είτε για..

Στα 48,18 ευρώ η ΟΤΣ τον Ιούνιο

Μειώθηκε κατά 2,8%, στα 48,18 ευρώ/MWh τον Ιούνιο η ΟΤΣ σε
σχέση με τον Μάιο (49,58 ευρώ/ M Wh), σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που δημοσίευσε ο ΛΑΓΗΕ.
Η συνολική ζήτηση σημείωσε άνοδο κατά 3,88%, φτάνοντας τις 3.925 Gwh, από 3.779 GWh τον Μάιο, ενώ σε σχέση με τον περυσινό Ιούνιο η ενεργειακή ζήτηση εμφανίζει κάμψη κατά 5% (από 4.129 GWh).
Σε ετήσια βάση, η ΟΤΣ είναι μειωμένη κατά 7,24%, καθώς τότε η Μέση Τιμή της κυμαινόταν στα 51,94 ευρώ/M Wh.
Τέλος, αυξημένη είναι η συμμετοχή του λιγνίτη και του φυσικού ..

Στα δυο δισ. οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί της ΔΕΗ

Του Χάρη Φλουδόπουλου - www.capital.gr
Ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγαν και τα... capital controls. Ο λόγος για το ανοιχτό
μέτωπο των ανεξόφλητων οφειλών της ΔΕΗ, που όχι μόνο δεν δείχνει σημάδια βελτίωσης, αλλά αντίθετα εξελίσσεται σε ανοιχτή πληγή για τα ήδη βεβαρημένα οικονομικά της ΔΕΚΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr αυτή τη στιγμή οι ανεξόφλητες οφειλές έχουν φτάσει στα επίπεδα των 2 δισ. ευρώ, έχοντας αυξηθεί κατά 10% από το ύψος που βρίσκονταν πριν από δύο εβδομάδες (1,8 δισ. ευρώ)  στα επίπεδα ..

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Σκουρλέτης: Αλλαγή σκυτάλης, όχι αλλαγή κατεύθυνσης στο ΥΠΑΠΕΝ



Πραγματοποίθηκε χθες η τελετή παράδοσης του ΥΠΑΠΕΝ από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στον Πάνο Σκουρλέτη, κατά την οποία οι δύο άνδρες μίλησαν τόσο για τα ενεργειακά θέματα, όσο και για την ευρύτερη πολιτική κατάσταση.
Λαφαζάνης: Το υπουργείο αυτό είναι μια ηλεκτρική καρέκλα που έχει απέναντί του μεγάλα συμφέροντα
Ο απερχόμενος υπουργός, κ. Λαφαζάνης, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι “είναι μια δύσκολη στιγμή για μένα, αλλά η πολιτική έτσι είναι, υπάρχουν αυτές οι εναλλαγές, πρέπει να δείχνουμε αντοχή...Σημαντική η προσπάθεια που έγινε μέσα από αυτό το υπουργείο...Φεύγω αλλά συνεχίζω να είμαι παρών. Θα έιμαι παρών στη μάχη που δίνει το κόμμα μου, υποστηρίζω την ενότητα του ..

ΔΕΗ: Αύξηση κεφαλαίου για τη θυγατρική στη Τουρκία

Στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής στην
Τουρκία «PPC ELEKTRİK» κατά 2 εκατομμύρια λίρες Τουρκίας ή περίπου 680.000 ευρώ, προχωρά η ΔΕΗ. Τη σχετική απόφαση έλαβε το δ.σ. της επιχείρησης με σκοπό την κεφαλαιακή ενίσχυση της θυγατρικής εμπορικής εταιρείας.
Η «PPC ELEKTRİK» είναι 100% θυγατρική της ΔEΗ και δραστηριοποιείται στην εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας, μέσω της διασύνδεσης των δύο ηλεκτρικών δικτύων στην περιοχή της..

«Ρεαλιστικό ενδεχόμενο» θεωρεί η νέα ηγεσία του ΥΠΑΠΕΝ τη διατήρηση του ΑΔΜΗΕ από το δημόσιο

Παρά το γεγονός ότι η παραμονή του ΑΔΜΗΕ υπό κρατικό έλεγχο
δίνεται μεν ως δυνατότητα από το τρίτο μνημόνιο, είναι όμως μια πολύ δύσκολη και κοστοβόρα υπόθεση, η νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΠΕΝ εμφανίζεται αποφασισμένη να δώσει τη μάχη για να την επιτύχει. «Για μας παραμένει στρατηγικό ζήτημα η υπεράσπιση του Δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ και όλων των εταιριών της» είπε χθες χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.
 «Όπλα» της σε αυτή την επιδίωξη, αφενός μεν η αντικειμενική αδυναμία τήρησης του σκληρού χρονοδιαγράμματος, αφετέρου δε..

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ από το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΗ

Ο Πρόεδρος του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού ΔΕΗ, κ. Ιωάννης

Αβραμίδης, ο οποίος κατά δήλωσή του έχει αυτοπροσδιοριστεί και ως
Πρόεδρος της «κάθαρσης», συνεχίζει την «δήθεν» εξυγίανση της
επιχείρησης, η οποία εξαντλήθηκε:
�� στη μείωση των μισθών των εργαζομένων μονομερώς
�� στην επαναφορά ατομικών συμβάσεων εργασίας μέσω εκβιασμών
σε όσους εκ των εργαζομένων υπέκυψαν…

Τι περιμένει τον Πάνο Σκουρλέτη στο ΥΠΑΠΕΝ


Αντιμέτωπος με τα σωρευμένα προβλήματα στον ενεργειακό
τομέα, από την πεντάμηνη απραξία της περιόδου Λαφαζάνη στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, βρίσκεται από σήμερα ο νέος υπουργός Πάνος Σκουρλέτης. Ωστόσο και με δεδομένο οτι στο ξεκίνημα του το νέο κυβερνητικό σχήμα δεν είναι ακόμη γνωστό αν θα έχει θητεία μεγαλύτερη των τριών μηνών, μια και η προοπτική εκλογών τον προσεχή Οκτώβριο διατηρείται ως σενάριο, σύντομα θα φανεί αν η θητεία του κ. Σκουρλέτη θα έχει..

Συμφωνία με πιστωτές και κοινοτικό δίκαιο «οδηγούν» την ενεργειακή πολιτική


Σε λίγη ώρα σήμερα το πρωί, αναμένεται να παραλάβει και επισήμως το χαρτοφυλάκιο της ενέργειας από τον προκάτοχό του Π. Λαφαζάνη ο νέος υπουργός παραγωγικής ανασυγκρότησης, περιβάλλοντος και ενέργειας Π. Σκουρλέτης. 
Ο οποίος θα βρεθεί άμεσα αντιμέτωπος με τις μεγάλες εκκρεμότητες αλλά και την ανάγκη να προχωρήσουν τολμηρές μεταρρυθμίσεις στον ενεργειακό τομέα, όπως αυτές υπαγορεύονται τόσο από τη συμφωνία με τους πιστωτές, όσο και από το κοινοτικό δίκαιο περί την ενέργεια, το οποίο έχει αναδειχθεί σε ένα από τα …

«Βουτιά» στα ομόλογα ΕΛΠΕ - ΔΕΗ από την παρατεταμένη αβεβαιότητα


Tη στιγμή που οι Eυρωπαίοι εταίροι αλλά και η ίδια η Kομισιόν,
κατά το στάδιο της διαπραγμάτευσης το περασμένο Σαββατοκύριακο αλλά και έκτοτε, θέτουν επιτακτικά θέμα εμπιστοσύνης προς την ελληνική κυβέρνηση αλλά και συνολικά προς το ελληνικό πολιτικό σύστημα, ως προς τη δυνατότητά του να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που αποφασίσθηκαν στο πλαίσιο της νέας δανειακής συμφωνίας, την απογοήτευσή τους προς τις μεγάλες ελληνικές ενεργειακές εταιρείες είχαν εκφράσει οι ξένοι...

Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Αντισταθμιστικά 3,9 εκ. ευρώ για το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Ρόδο

Στην υλοποίηση έργων στην περιοχή της Νότιας Ρόδου σε
ανταπόδοση για την κατασκευή του νέου εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα προχωρήσει η ΔΕΗ.
Το θέμα θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη 23 Ιουλίου.
Συγκεκριμένα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου θα κληθούν να αποδεχθούν τη διάθεση 3.900.000 ευρώ από τη ΔΕΗ για την εκτέλεση έργων στη Νότια Ρόδο και να εξουσιοδοτήσουν το δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο για την υπογραφή του σχετικού.

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

«Αδικαιολόγητη η πώληση του ΑΔΜΗΕ»


 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
 Γ. Αδαμίδης στον Alpha 9.89

45χρονος προσποιούμενος υπάλληλο της Δ.Ε.Η αφαίρεσε 1800 ευρώ από ηλικιωμένη

Aπό αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης
σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ενός 45χρονου και μιας 33χρονης, για κλοπή.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι ο 45χρονος χθες (16-07-2015) το πρωί, προσποιούμενος υπάλληλο της Δ.Ε.Η κατάφερε να εισέλθει σε οικία ιδιοκτησίας 80χρονης ημεδαπής σε περιοχή της Κοζάνης, με το πρόσχημα μηχανικής βλάβης στην ηλεκτρολογική ..

Στο ΥΠΑΠΕΝ ο Π. Σκουρλέτης

 Ανακοινώθηκε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Στο ΥΠΑΠΕΝ υπουργός αναλαμβάνει, όπως προβλεπόταν, ο Πάνος Σκουρλέτης.
Πιο αναλυτικά, μετακινούνται οι Πάνος Σκουρλέτης και Γιώργος Κατρούγκαλος, νέα πρόσωπα ο Δημήτρης Βίτσας, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο Παύλος Πολάκης, η Σία Αναγνωστοπούλου, ο Γιάννης Αμανατίδης, ο Παύλος Χαϊκάλης, αλλά και η Όλγα Γεροβασίλη που αναλαμβάνει καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου. Η ορκωμοσία αναβάλλεται για το μεσημέρι του Σαββάτου «εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που έχουν προκληθεί από τις πυρκαγιές».
Ακολουθεί η πλήρης σύνθεση της νέας κυβέρνησης:

Από τις 24 Ιουλίου η ειδική δοκιμασία για πρόσληψη στον ΔΕΔΔΗΕ

Η προβλεπόμενη στην Προκήρυξη του ΑΣΕΠ 3Κ/2014 (ΦΕΚ
11/5-9-2014, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) ειδική πρακτική δοκιμασία για τους υποψηφίους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του κλάδου ΔΕ Ηλεκτροτεχνικοί Δικτύων (Εναερίων και Υπογείων) (Τ4/Α), προκειμένου να καταρτισθούν οι Πίνακες Διοριστέων του εν λόγω κλάδου, θα πραγματοποιηθεί:
Στο εξεταστικό κέντρο Φλώρινας  (Σχολή ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. Φλώρινας, 4ο χλμ. Λεωφόρου Φλώρινας - Νίκης, Τηλ. 2385023900): Την 24η  Ιουλίου 2015, ημέρα Παρασκευή και από ώρα 08:30 έως 17:00, οι υποψήφιοι των οποίων το επώνυμο αρχίζει από Α έως Λ. Την 25η  Ιουλίου 2015, ημέρα Σάββατο και από ώρα..

Μητσοτάκης κατά εργαζόμενων και συνταξιούχων ΔΕΗ

 
Αποτέλεσμα εικόνας για κυριάκος μητσοτάκης
Οι διαρθρωτικές αλλαγές είναι το αντίβαρο στα υφεσιακά μέτρα, είπε ο κ. Μητσοτάκης, και πρέπει να υλοποιηθούν , γιατί διαφορετικά δεν θα βγει το πρόγραμμα. Εξέφρασε, όμως, αμφιβολία αν αυτό θα συμβεί, καθώς ο πρωθυπουργός δήλωσε χθες ότι δεν πιστεύει στο πρόγραμμα.
Μητσοτάκης: Χωρίς διαρθρωτικές αλλαγές δεν θα βγει το πρόγραμμα
Οι βουλευτές της ΝΔ θα ψηφίσουν τη συμφωνία από εθνικό καθήκον και όχι από κομματική γραμμή, αναλαμβάνοντας βάρος που δεν τους αναλογεί, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην αναζητήσει άλλες κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες σε νομοθετικά..

ΑΣΣΕ ΔΕΗ: Διαφωνούμε με την συμφωνία, στηρίζουμε την κυβέρνηση

Η συμφωνία  που επεβλήθη στην χώρα μας στοχεύει στην ανατροπή της κυβέρνησης και αποκαλύπτει μια πορεία ανάπτυξης οικονομικής δικτατορίας στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι κυρίαρχοι αστικοί κύκλοι στην ΕΕ δεν μπορούν να ανεχθούν μια κυβέρνηση που δεν κινείται μέσα στον δικό τους «κόσμο» του ανταγωνισμού και της κυριαρχίας του στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. 

Η σημερινή κυβέρνηση στηρίζετε στα φτωχότερα λαϊκά στρώματα και πρέπει να της δοθεί ο χρόνος να αναπτύξει τις πολιτικές της. Είναι λαϊκή απαίτηση η συμφωνία αυτή που εκβιαστικά της επεβλήθη να εφαρμοσθεί με τρόπο – όσο αυτό μπορεί να γίνει - κοινωνικά δίκαιο έτσι ώστε να μεταφέρει το βάρος στους πλούσιους που μέχρι τώρα κατόρθωναν να μην πληρώνουν. Να..

Καύση υπολειμμάτων με προσοχή στο δίκτυο της ΔΕΗ

Την παρούσα περίοδο όπου διαπιστώνεται περιορισμένη
δυνατότητα στον τομέα της συντήρησης του δικτύου.
 Ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διάρκεια μίας πιθανής καύσης υπολειμμάτων καλλιεργειών στις εκτάσεις τους, σε ότι αφορά τις υποδομές μεταφοράς ενέργειας της ΔΕΗ συστήνουν στους αγρότες οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ.
Με σχετική ανακοίνωσή της η υπηρεσία τονίζει ότι «ειδικά στην παρούσα περίοδο όπου διαπιστώνεται περιορισμένη δυνατότητα..

«Όχι» στη ΔΕΗ για την ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων των σταθμών στο Πουρνάρι


Κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων ομόφωνα γνωμοδότησε αρνητικά για την έκδοση ανανέωσης της αριθμ. 144826/6-6-2005 ΚΥΑ έγκρισης περιβαλλοντικών όρων των υδροηλεκτρικών σταθμών Πουρνάρι Ι και ΙΙ στον ποταμό Άραχθο, ενώ άσκησε σκληρή κριτική εναντίον της ΔΕΗ που τόσα χρόνια μόνο ωφελείται από την Άρτα και τους όμορους δήμους, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει δώσει απέναντι στην Αρτινή Κοινωνία, με τον κίνδυνο εμφανή να...

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Σε 36 δόσεις οι οφειλές προς τη ΔΕΗ


Εκστρατεία προσέλκυσης του ενός εκατομμυρίου οφειλετών
λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος ξεκίνησε η ΔΕΗ προσπαθώντας να περιορίσει τα χρέη ύψους 1,9 δισ. ευρώ που έχει από νοικοκυριά κι επιχειρήσεις.
Eθεσε σε εφαρμογή πρόγραμμα διακανονισμού ληξιπρόθεσμων οφειλών κάνοντας ευκολίες πληρωμής με δόσεις που μπορεί να φτάσουν ακόμη και τις 36.
Τις νέες ρυθμίσεις παρουσίασαν ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Παναγιώτης..

Προσοχή στο δίκτυο της ΔΕΗ συστήνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας συστήνεται στους
αγρότες ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διάρκεια μίας πιθανής καύσης υπολειμμάτων καλλιεργειών στις εκτάσεις τους, σε ότι αφορά τις υποδομές μεταφοράς ενέργειας της ΔΕΗ.
Ειδικά στην παρούσα περίοδο όπου διαπιστώνεται περιορισμένη δυνατότητα στον τομέα της συντήρησης του δικτύου και της ..

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Παναγιωτάκης: Η «Θεαματική» Αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ Συνέβαλε στην Επιδείνωση της Εισπραξιμότητας της ΔΕΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για Παναγιωτάκης
Ειδική αναφορά στο θέμα του ΕΤΜΕΑΡ και στην επίπτωση που είχε στην εισπραξιμότητα της ΔΕΗ έκανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης κατά τη χθεσινή τακτική Γενική Συνέλευση. Όπως τόνισε ο κ. Μανώλης Παναγιωτάκης, η «θεαματική», όπως τη χαρακτήρισε, αύξηση του τέλους ΕΤΜΕΑΡ (πρώην τέλος ΑΠΕ) συνέβαλε στην αύξηση, το 2014, των προβλέψεων και των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε € 1 δις από μόλις € 100 εκατ. το 2011. Η αύξηση αυτή, ανέφερε ο κ. Παναγιωτάκης, έχει εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις στο..

Αρχειοθήκη ιστολογίου