Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

ΔΑΚΕ/ΕΤΕ-ΔΕΗ: Ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν το ξεπούλημα του Ομίλου ΔΕΗ

Πέρασε ένας χρόνος από τη στιγμή που Ελληνικός λαός αποφάσισε να αλλάξει η διακυβέρνηση της χώρας, προσβλέποντας σε ένα καλύτερο μέλλον, με βάση τις προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει η τότε αντιπολίτευση και σημερινή κυβέρνηση.
Πριν αλέκτωρ λαλήσει και τα «όνειρα» των απελπισμένων και αγανακτισμένων πολιτών έγιναν εφιάλτες, που ούτε στα χειρότερα όνειρα τους δεν φανταζόταν.
Η πρώτη φορά «αριστερά» διακυβέρνηση του τόπου, έφερε τόσα πολλά δεινά στη χώρα, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, που όμοια δεν έχει ζήσει ποτέ η κοινωνία μας, στη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου.
Η «αριστερή» και πιο μνημονιακή κυβέρνηση όλων των εποχών..
ένα μόνο στόχο έχει, όπως απέδειξαν τα πεπραγμένα της. 
Η εγκαθίδρυση ενός σκληρού και απεχθέστερου κομματικού κράτους, στην πιο αναχρονιστική και αντικοινωνική του έκφραση.
Για να το πετύχει αυτό και να είναι αρεστή στα κομματικά της στελέχη και μόνο, κατασκεύασε θέσεις στον κρατικό μηχανισμό και αναβίωσε τα ροζ Golden Boys, μοιράζοντας παχυλούς μισθούς στους εκλεκτούς της.
Είναι τόσο «φιλεργατική», «φιλολαϊκή» και «φιλεύσπλαχνη» αυτή η «προοδευτική» κυβέρνηση, που ξέχασε ως δια μαγείας τα δικαιώματα των εργαζομένων, που τόσο πολύ ευαγγελιζόταν όταν ήταν στην αντιπολίτευση, έχοντας μόνο ψηφοθηρικό σκοπό.
Ενώ έδιναν υποσχέσεις για άρση των αδικιών στον όμιλο ΔΕΗ και ειδικά ο αρμόδιος υπουργός ενέργειας, καθώς και η Διοίκηση της ΔΕΗ, είχαν διαβεβαιώσει την Ομοσπονδία για άρση του πλαφόν και διευθέτηση αδικιών προς τους εργαζόμενους του ομίλου ΔΕΗ.
Ταυτόχρονα καταργεί το πλαφόν στους διορισμένους από την κυβέρνηση εκλεκτούς της Διευθύνοντες Συμβούλους, Προέδρους και διορισμένα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των εισηγμένων ΔΕΚΟ.
Με αυτό τον τρόπο το μόνο που «επιτυγχάνει» αυτή η «φιλεργατική» κυβέρνηση είναι να δημιουργεί τα δικά της αριστερά Golden Boys ώστε να αλώσουνε το κράτος και τις επιχειρήσεις του στο όνομα της δημοσιονομικής εξυγίανσης και της αριστερής αξιοκρατίας. Την ίδια ώρα οι συνάδελφοί μας που εργάζονται στα Ορυχεία, στα Eργοστάσια και στην Διανομή δεν πληρώνονται, λόγω του πλαφόν, ενώ οι καρεκλοκένταυροι της ΔΕΗ θα αμείβονται χωρίς όριο.
Τέτοια απαξίωση και εμπαιγμός προς τους σκληρά εργαζόμενους της πρώτης γραμμής, προς όφελος της κομματοκρατίας, δεν έχει υπάρξει ούτε στα πιο απολυταρχικά καθεστώτα της υφηλίου.
Τα συνδικαλιστικά όργανα της επιχείρησης δεν πρόκειται να αφήσουν να περάσει έτσι, αυτή η πρωτοφανείς κοροϊδία και η ανάλγητη πολιτική της κυβερνώσας και ξιπασμένης, πλην φασίζουσας μνημονιακής νεοαριστερής παρακμής.
Το ίδιο αναμένουμε και από τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα Διοικητικά Συμβούλια και των τριών Επιχειρήσεων του Ομίλου.
Αναρωτιόμαστε, πια στάση θα έχουν τα διορισμένα μέλη της Διοίκησης, όταν άλλα έλεγαν και άλλα έκαναν;
Συνειδητά και εσκεμμένα η κυβέρνηση βάζει τρικλοποδιές στην εύρυθμη λειτουργία της ΔΕΗ και των θυγατρικών της, με σκοπό να την ξεπουλήσει στους εκλεκτούς της, όπως ίδει έχει ξεκινήσει να κάνει με τον ΑΔΜΗΕ.
Χρησιμοποιήσανε τους εργαζόμενους για να πετύχουν τους στόχους τους και τώρα τους στύβουν σαν λεμονόκουπα, μόνο που  αυτή δεν έχει πάτο για τους σύγχρονους χαμαιλέοντες.
Έτσι ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν το ξεπούλημα του ομίλου ΔΕΗ, με το χειρότερο δυνατό τρόπο, φτάνοντας σε σημείο ώστε τα προηγούμενα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων να αποτελούν παρωνυχίδα στον ωκεανό.
Εδώ διαλύσανε τη χώρα φέρνοντάς την στο χείλος της αβύσσου, θα ασχοληθούν με το μέλλον της ΔΕΗ, οι εντολοδόχοι της Μέρκελ;
Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, όσο κι αν δεν θέλουν να πληρώσουν το λογαριασμό που τους ανήκει».

Αρχειοθήκη ιστολογίου