Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Να ανακληθεί το λουκέτο της ΔΕΗ στον Τύρναβο ζητά ο Χαρακόπουλος

Την ανάκληση της απόφασης για «λουκέτο» στο
υποπρακτορείο της ΔΕΗ στον Τύρναβο ζητά με ερώτησή του στη βουλή ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος.
 Tονίζοντας την ανησυχία που έχει προκαλέσει στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου η είδηση της μετακίνησης στη Λάρισα των δύο τεχνικών του υποπρακτορείου της ΔΕΗ στην έδρα του συγκεκριμένου δήμου, ο Λαρισαίος βουλευτής ζητά να ενημερωθεί από τους αρμόδιους να προτίθενται να επανεξετάσουν την παραμονή του υποπρακτορείου, ώστε να μην πληγεί η τοπική κοινωνία και η οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή.
Αναλυτικά, η ερώτηση του Θεσσαλού πολιτικού προς τον υπουργό Περιβάλλοντος Παναγιώτη Σκουρλέτη -μετά από ενημέρωση που είχε από το δήμαρχο Τυρνάβου Παναγιώτη Σαρχώση- έχει ως εξής:

«Ανησυχία έχει προκαλέσει στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου η είδηση της μετακίνησης στη Λάρισα, με απόφαση του ΔΕΔΔΗΕ, των δύο τεχνικών του υποπρακτορείου της ΔΕΗ στην έδρα του συγκεκριμένου δήμου, γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι μετά από 40 χρόνια λειτουργίας αυτό βάζει λουκέτο! Σήμερα το συγκεκριμένο υποπρακτορείο είναι στελεχωμένο με δύο τεχνικούς για την συντήρηση των δικτύων και την έκτακτη κάλυψη των βλαβών, ενώ καλύπτει την γεωγραφική περιοχή του δήμου Τυρνάβου, 15 δημοτικές κοινότητες του δήμου Ελασσόνας, καθώς και τα χωριά του πρώην δήμου Ποταμιάς.
Στα όρια των περιοχών αυτών υπάρχουν χιλιάδες οικίες, αλλά και βιομηχανικές-βιοτεχνικές δραστηριότητες, καθώς και αρδευτικές παροχές, που στηρίζουν μια σοβαρή αγροτική και εν γένει παραγωγική δραστηριότητα.
Αν τελικώς επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για το κλείσιμο του υποκαταστήματος από τον ΔΕΔΔΗΕ, οι συνέπειες θα είναι αρνητικές. Οι παραπάνω δυσοίωνες εξελίξεις έχουν προκαλέσει τη δικαιολογημένη αντίδραση κατοίκων και φορέων της ευρύτερης περιοχής, που προσδοκούν σε ακύρωση της λανθασμένης απόφασης, και απαιτούν τη συνέχιση της λειτουργίας του υποπρακτορείου στον Τύρναβο, ενώ η δημοτική αρχή προσφέρεται να παράσχει δωρεάν στέγαση».
Κατόπιν τούτων ο κ. Χαρακόπουλος ρωτά τον ο αρμόδιο υπουργό:
1. Υπάρχει πράγματι ειλημμένη απόφαση για την κατάργηση του υποπρακτορείου της ΔΕΗ στον Τύρναβο; Αν ναι, ποιοι είναι οι συγκεκριμένοι λόγοι;
2. Προτίθεστε να επανεξετάσετε την παραμονή του υποπρακτορείου, ώστε να μην πληγεί η τοπική κοινωνία και η οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή; 

 http://www.agronews.gr/news/companies/arthro/138364/na-anaklithei-to-louketo-tis-dei-ston-turnavo-zita-o-harakopoulos-/

Αρχειοθήκη ιστολογίου