Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Λαφαζάνης: «Αργός θάνατος» για τη ΔΕΗ η απόσπαση του ΑΔΜΗΕ

Ο Παναγ. Λαφαζάνης επικεφαλής της ΛΑ.Ε., μαζί με τους Νίκο Γαλάνη, Θανάση Πετράκο, Μάξιμο Μπόλα και Θοδ. Στρίγγο, στελέχη της ΛΑ.Ε. συναντήθηκαν σήμερα στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Μιχ. Παναγιωτάκη ο οποίος συνοδεύονταν από ανώτερα στελέχη της ΔΕΗ.
Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν κατά τη συνάντηση απόψεις για τις εξελίξεις στον ΑΔΜΗΕ και τη ΔΕΗ, ιδιαίτερα στο πλαίσιο των ρυθμίσεων που προβλέπει το τρίτο μνημόνιο για τον ενεργειακό..
τομέα.
Μετά τη συνάντηση ο Παναγ. Λαφαζάνης, επικεφαλής της ΛΑ.Ε. έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Η απόσπαση του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ και στη συνέχεια το ξεπούλημα του, μέσω της φωτογραφικής εισόδου σε αυτόν μεγάλης ιδιωτικής εταιρείας ως στρατηγικού επενδυτή, βάζει ταφόπετρα στο δημόσιο ενεργειακό τομέα και συνιστά συνειδητή πράξη καταδολίευσης των συμφερόντων της χώρας, της ελληνικής οικονομίας και των καταναλωτών.
Ο ΑΔΜΗΕ είναι μονοπώλιο ανεκτίμητης αξίας και στρατηγικής σημασίας επιχείρηση σίγουρης και υψηλής κερδοφορίας, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη ΔΕΗ, την ύπαρξή και το μέλλον της.
Η απόσπαση του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ οδηγεί τη ΔΕΗ στην απαξίωση και στη διάλυση, αν όχι στον αργό «θάνατο».
Η αποκοπή του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ είναι σαν να στέλνεις την τελευταία, ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, στο εκτελεστικό απόσπασμα.
Είναι ακόμα πιο τραγικό, όμως, ότι η ΔΕΗ δεν θα υποστεί μόνο το βαρύτατο πλήγμα της απώλειας του ΑΔΜΗΕ.

Το τρίτο καταστροφικό μνημόνιο επιβάλλει με πραξικοπηματικό τρόπο την απώλεια, σε όφελος των ιδιωτών ανταγωνιστών της, του 25% των πελατών της και της φτηνής της ηλεκτρικής παραγωγής, ποσοστό που θα φτάσει το 50% το 2019.
Η εφαρμογή αυτής της καταστρεπτικής ρύθμισης, που σχεδιάζει να προχωρήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, ανεξάρτητα από τη μορφή της, θα οδηγήσει τη ΔΕΗ σε κάτι πολύ χειρότερο από τη διάσπαση της σε μεγάλη και μικρή ΔΕΗ.
Θα οδηγήσει τη ΔΕΗ στο τέλος της, το ξεπούλημα των ιματίων της, σε μαζικές απολύσεις και δουλεμπορικές εργασιακές σχέσεις.

Η ΛΑ.Ε. θα αντιδράσει με όλες της τις δυνάμεις στα καταστροφικά αυτά σχέδια. Θα παλέψει για την ανατροπή τους, μαζί με τη συνολική ανατροπή της κυβέρνησης και του μνημονιακού σκηνικού.
Στηρίξαμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις μια ενιαία, δημόσια, καθετοποιημένη ΔΕΗ, με τον ΑΔΜΗΕ αναπόσπαστο τμήμα της.
Στηρίξαμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την ανασυγκρότηση της ΔΕΗ ως δημόσιας στρατηγικής επιχείρησης και ένα εθνικό δημοκρατικό ενεργειακό σχεδιασμό για την ανασυγκρότηση της ενεργειακής βάσης της χώρα, απαραίτητο θεμέλιο για τη διέξοδο από τη σημερινή κρίση».


 http://energypress.gr/news/lafazanis-argos-thanatos-gia-ti-dei-i-apospasi-toy-admie

Αρχειοθήκη ιστολογίου