Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Τελεσίγραφο ΔΕΗ στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Προθεσμία, ως την ερχόμενη Τετάρτη, θα έχει η διοίκηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας προκειμένου να διευθετήσει την εκκρεμή οφειλή της επιχείρησης προς τη ΔΕΗ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, παρά τα περιθώρια ανοχής που επέδειξε η ΔΕΗ αλλά και τις προσπάθειες που έγιναν για ευνοϊκή διευθέτηση των εκκρεμών οφειλών από λογαριασμούς, τα ναυπηγεία Ελευσίνας δεν έχουν τηρήσει καμία ρύθμιση με αποτέλεσμα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές να αυξάνονται συνεχώς.
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, στα τέλη Ιανουαρίου η εκκρεμής οφειλή ανερχόταν σε 3.444.268 ευρώ, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να έχει προχωρήσει σε νέα ειδοποίηση με την ..
οποία ζητείται είτε να υποβληθεί από την πλευρά του ναυπηγείου συγκεκριμένη πρόταση για την αποπληρωμή των οφειλών ή να εξοφληθεί η εκκρεμής οφειλή μέχρι την επόμενη Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου. Σε διαφορετική περίπτωση, η ΔΕΗ θα υποχρεωθεί να προχωρήσει στα προβλεπόμενα από τον κώδικα προμήθειας για την άρση της εκπροσώπησης και την αποκοπή του μετρητή των Ναυπηγείων. 
Η ΔΕΗ δηλώνει ότι επιφυλάσσεται κάθε δικαιώματος για τη νόμιμη ικανοποίηση των απαιτήσεων της. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογα προβλήματα υπάρχουν και με το ναυπηγείο της Σύρου (Νεώριο) όπου μετά από αντίστοιχο τελεσίγραφο η εταιρεία δεσμεύτηκε ότι θα είναι συνεπής με τη ρύθμιση που έχει συμφωνήσει.

Αρχειοθήκη ιστολογίου