Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Μητσοτάκης σε ΓΣΕΕ: Προβληματικό και εσφαλμένο το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό




Συνάντηση μιάμισης ώρας είχε ο πρόεδρος της ΝΔ με το προεδρείο της ΓΣΕΕ στα γραφεία της Ομοσπονδίας. Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε για ακόμη μια φορά την απόσυρση του νομοσχεδίου το οποίο χαρακτήρισε προϊόν της καταστροφικής διαπραγμάτευσης του πρωθυπουργού.

Το ασφαλιστικό βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της ΝΔ με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, με τον κ. Μητσοτάκη να ζητά για μία ακόμα φορά την απόσυρση του σχετικού νομοσχεδίου.

AdTech Ad
Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε σε δήλωσή του πως ο λογαριασμός του 1,8 δισ. εξοικονόμησης στο ασφαλιστικό είναι προϊόν της καταστροφικής διαπραγμάτευσης του κ. Τσίπρα τους προηγούμενους μήνες και επεσήμανε πως «η υφιστάμενη πρόταση για το ασφαλιστικό είναι μία πρόταση άδικη η οποία φορτώνει το..
λογαριασμό στις επόμενες γενιές και επιβαρύνει πάρα πολύ την παραγωγική Ελλάδα και την Ελλάδα η οποία δημιουργεί και η Ελλάδα η οποία σήμερα δυστυχώς για την κυβέρνηση αλλά και τη χώρα είναι στους δρόμος και διαμαρτύρεται».
Όπως είπε η ΝΔ έχει επισημάνει ότι το ασφαλιστικό δεν πρόκειται να λυθεί όσο η ελληνική οικονομία δεν μπει σε τροχιά ανάπτυξης και δυστυχώς, όπως τόνισε, δεν βλέπουμε απολύτως τίποτα από αυτή την κυβέρνηση που να μας κάνει αισιόδοξους ότι μπορεί η οικονομία πάλι να αναπτυχθεί. «Δεν βλέπουμε στήριξη επενδύσεων, δεν βλέπουμε στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, βλέπουμε μόνο άρνηση να προσαρμοστεί αυτή η κυβέρνηση στην πραγματικότητα του πως θα έρθει η ανάπτυξη» είπε ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνοντας τη θέση του για απόσυρση του νομοσχεδίου. «Εμείς ζητήσαμε την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου επειδή στη βασική του φιλοσοφία είναι ένα νομοσχέδιο προβληματικό και εσφαλμένο. Δυστυχώς η κυβέρνηση ουδέποτε μπήκε στον κόπο να συζητήσει τις προτάσεις της ΝΔ και θα πρέπει επιτέλους να σοβαρευτεί» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

ΔΗΛΩΣΗ Γ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Καλωσορίσαμε στα γραφεία μας, τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και με την ευκαιρία αυτή τον συγχαρήκαμε και του ευχηθήκαμε δύναμη μετά την εκλογή του σ΄αυτό το αξίωμα.
Συζητήσαμε για το επίμαχο ζήτημα της περιόδου ,το ασφαλιστικό. Είπαμε τις απόψεις μας, ότι αυτό που φέρνει η Κυβέρνηση δεν είναι ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο αλλά μια δημοσιονομική διευθέτηση με έντονα φορολογικά στοιχεία .Δε μπορεί να δώσει καμία λύση στο μείζον πρόβλημα της κοινωνικής ασφάλισης και ζητούμε να την προωθήσει αυτή τη θέση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς και τα άλλα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης που επισκέφθηκαν τη ΓΣΕΕ .Σε αντίθεση με την Κυβέρνηση που συνομιλεί μόνο με τους εργοδότες .
Να προωθήσει αυτή τη θέση ,να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, η χώρα να είναι συνεπής στις δημοσιονομικές υποχρεώσεις της και να καθίσουμε να κάνουμε έναν εκτεταμένο κοινωνικό και πολιτικό διάλογο, ώστε να βρούμε τις μεταρρυθμίσεις εκείνες που θα κάνουν το σύστημα και βιώσιμο και κοινωνικά αποτελεσματικό.



Αρχειοθήκη ιστολογίου