Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

"Όσο το συντομότερο συμφωνηθούν οι λεπτομέρειες πώλησης του ΑΔΜΗΕ, τόσο το καλύτερο"

Υπάρχει αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον για τον ΑΔΜΗΕ τόνισε ο Σπύρος Τσίλογλου από το Investment Banking Department της Credit Suisse, συμπληρώνοντας ότι όσο το συντομότερο συμφωνήσει η κυβέρνηση για τις λεπτομέρειες για την πώλησή του, τόσο το καλύτερο.
Μιλώντας σε απογευματινό πάνελ που γίνεται στο πλαίσιου του σημερινού συνεδρίου του ΤΕΕ «Energy Market: Unlocking Greece’s Economic Potential», το στέλεχος της τράπεζας υπενθύμισε ότι η Credit Suisse αποτελεί εκπρόσωπο της ιταλικής Terna, η οποία εκδήλωσε ενδιαφέρον για την απόκτηση..
μειοψηφικού πακέτου του ΑΔΜΗΕ.
Πέραν αυτού, ο κ. Τσίλογλου είπε ακόμη ότι «βλέπει» ρεκόρ επενδύσεων στη χώρα μας, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν το τελευταίο διάστημα, ενώ εκτίμησε ότι η ενεργειακή αγορά θα ξεχώριζε τις επενδύσεις που παρουσιάζουν υψηλή ρευστότητα.
Ψήφος εμπιστοσύνης από την Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα
Στο ίδιο πάνελ μετείχε και ο Χρ. Κοντογεώργος, Deputy Adviser Lending Operations in Greece της Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας, ο οποίος εξέφρασε την ψήφο εμπιστοσύνης της τράπεζας προς τη χώρας, λέγοντας συγκεκριμένα «συνεχίζουμε να χρηματοδοτούμε έργα στην Ελλάδα».
Ερωτηθείς για την κατάσταση της ελληνικής ενεργειακής επενδυτικής αγοράς, εκτίμησε ότι υπάρχουν κίνδυνοι που έχουν να κάνουν με τη γενικότερη κατάσταση.
Επεσήμανε δε ότι «είμαστε δεσμευμένοι να προχωρήσουμε με την Ελλάδα. Μπορούμε να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση και να εξασφαλίσουμε τεχνική υποστήριξη σε όποια ενεργειακά έργα το χρειάζονται».

 http://energypress.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου