Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

ΠΑΚΕ/ΕΤΕ-ΔΕΗ: Ανακοίνωση συνεργασίας - Ανασύνταξη - Ενότητα - Αγωνιστική δράση

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ


Στο πρόσφατο 53ο Γενικό Συμβούλιο της ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ που ολοκληρώθηκε με επιτυχία αρκετοί συνάδελφοι και μέλη μας μαζί με στελέχη όλων τα παρατάξεων  ανέδειξαν για άλλη μια φορά την δημοκρατική πορεία ενός ιστορικού σωματείου και παράλληλα κατέθεσαν τους προβληματισμούς  και τις αγωνίες τους  στα πλαίσια ενός γόνιμου και ειλικρινούς διάλογου.

 Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ –ΔΕΗ (ΠΑΚΕ) με επικεφαλής τον Μάκη Θεοχαράτο κατέθεσε με καυστικό τρόπο από το βήμα του Συμβουλίου όλα όσα ταλαιπωρούν τους δεκάδες συναδέλφους στις Περιοχές, στα Ορυχεία, στα Πρακτορεία της Επιχείρησης και.. έδωσε το μήνυμα πως μόνο μέσα από ενωτική και άμεση..
δράση μπορούν να λυθούν τα όποια προβλήματα προκύπτουν.

Οι προσλήψεις εργατοτεχνιτών, η έλλειψη υλικών στο ΔΕΔΔΗΕ, η πώληση του ΑΔΜΗΕ, το θέμα της Μικρής ΔΕΗ, η κατεδάφιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων είναι μερικά από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του Ομίλου και όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενη ανακοίνωση μας, "ο ρόλος του συνδικαλιστικού Κινήματος δεν είναι να  εκτονώνει το θυμό των εργαζομένων αλλά να οργανώνει να αντιστέκεται και να παλεύει με δράσεις και παρεμβάσεις για να σταματήσουν οι πολιτικές της εξαθλίωσης".



ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ


Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ –ΔΕΗ  ύστερα από σύσκεψη  των στελεχών της, αποφάσισε να λειτουργήσει στα πλαίσια της ενότητας και της αποτελεσματικής συνδικαλιστικής δράσης. Έτσι λοιπόν  με όσα ακούστηκαν στο 53ο Συμβούλιο της ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ, αποφασίσαμε ομόφωνα να ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ με την παράταξη του ΕΑΜΕ, γιατί κινείται στην δικιά μας λογική, όπου η ανασύνταξη, η μαζική συμμετοχή και η αγωνιστική δράση μπορεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερη απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές  μιας και το ΕΑΜΕ, αυτή την χρονική περίοδο είναι μία πολυσυλλεκτική και ικανή δύναμη που δεν κουβαλάει τις αγκυλώσεις του παρελθόντος ενώ μπορεί με την  βοήθεια όλων μας να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα των εργαζομένων.

Η ΠΑΚΕ/ΕΤΕ-ΔΕΗ καλεί τους συναδέλφους να συστρατευθούν μαζί μας και να βάλουν στην άκρη τις όποιες πολιτικό-συνδικαλιστικές αντιθέσεις υπάρχουν, αφού χωρίς τις ιδεοληψίες του παρελθόντος μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους εργαζόμενους του Ομίλου ΔΕΗ.


         ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΚΕ/ΕΤΕ-ΟΜΙΛΟΥ–ΔΕΗ

Αρχειοθήκη ιστολογίου