Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Συνελήφθη υπάλληλος καταμέτρησης ρολογιών εργολάβου του ΔΕΔΔΗΕ

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη στις (07-04-2016) 38χρονος ημεδαπός, ιδιωτικός υπάλληλος, για απόπειρα εκβίασης και υπεξαίρεσης.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία του «Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας» (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.) ότι 38χρονος υπάλληλος ανάδοχου εταιρείας, που είχε αναλάβει το έργο καταμέτρησης των ρολογιών του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., όταν διαπίστωσε σε μετρητή οικίας να έχουν παραβιασθεί οι σφραγίδες, απαίτησε από τον ιδιοκτήτη την καταβολή 200 ευρώ, προκειμένου να αποφύγει την επιβολή..
προστίμου.
Το μεσημέρι της 07-04-2016, σε συνάντηση με τον ιδιοκτήτη της οικίας, ο 38χρονος υπάλληλος παρέλαβε το παραπάνω χρηματικό ποσό, το οποίο είχε προσημειωθεί και στη συνέχεια συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα χρήματα.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 
•    σφραγίδες κιβώτιων των μετρητών,
•    μολυβοσφραγίδες,
•    σύρματα σφράγισης,
•    απαρυθμιτήρας,
•    δύο (2) μετρητές κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας τα οποία κατείχε παράνομα και
•    χειρόγραφες σημειώσεις, στις οποίες αναγράφονται διευθύνσεις, ημερομηνίες, προσδιοριστικά στοιχεία ατόμων, κατηγορίες επιχειρήσεων και χρηματικά ποσά.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
 Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων. 


 http://energypress.gr/news/synelifthi-ypallilos-katametrisis-rologion-ergolavoy-toy-deddie

Αρχειοθήκη ιστολογίου