Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Αδαμίδης: Σε Κρήτη και Ρόδο οι ανεξόφλητες οφειλές προς τη ΔΕΗ φτάνουν το 70%

Ταβάνι αγγίζουν οι ανεξόφλητες οφειλές καταναλωτών προς τη ΔΕΗ σε σχετικά προνομιούχες περιοχές της χώρας. Αντίθετα, σε περιοχές που δοκιμάζονται εντονότερα από την κρίση η εικόνα είναι διαφορετική. 
 Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργου Αδαμίδη, στην ΕΡΤ, «παρατηρείται το φαινόμενο στην Κρήτη και τη Ρόδο ποσοστά ανείσπρακτων οφειλών που φτάνουν και το 70%, ενώ στην Ορεστιάδα δεν ξεπερνούν το 28%». Υπενθυμίζεται ότι περιθώριο της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου, παρουσιάστηκαν αποκαλυπτικά στοιχεία για την πορεία των..
ανεξόφλητων οφειλών της ΔΕΗ.
 Σύμφωνα λοιπόν με τη ΓΕΝΟΠ, «οι ανείσπρακτες οφειλές με ευθύνη της Διοίκησης, αυξήθηκαν στα 2,7 δισ. ευρώ» παρά το νέο πρόγραμμα διακανονισμών, που ανακοινώθηκε από τη διοίκηση της εταιρείας και την κυβέρνηση. Με βάση τις τελευταίες επίσημες ανακοινώσεις, στα τέλη του 2015 οι ανεξόφλητες οφειλές ήταν 2,3 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες "τα ανεξόφλητα" στα τέλη Μαρτίου είχαν σκαρφαλώσει στα 2,5 δισ. ευρώ. 
Αυτό σημαίνει ότι μέσα στον Απρίλιο και το Μάιο, δηλαδή τους πρώτους μήνες εφαρμογής του νέου προγράμματος διακανονισμών, είχαμε νέα κλιμάκωση των ανεξόφλητων οφειλών κατά 200 εκατ. ευρώ (8% σε λιγότερο από δύο μήνες.

energypress.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου