Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Έξυπνοι μετρητές και έξυπνα δίκτυα; Θα είμαστε σχεδόν οι μόνοι βλάκες στην Ευρώπη αν τα βάλουμε!

http://www.bbc.com/news/business-35894922

Το άρθρο λέει ότι σε πολλούς Άγγλους θα μπουν, αλλά προφανώς, το συνήθως καταΠράσινο BBC διαφωνεί. Λέει ότι οι Γερμανοί απέρριψαν τους "έξυπνους" μετρητές σαν "αντιοικονομικούς".  Η δε "Ευρώπη" (που την επικαλούνται όσοι προωθούν Πράσινες Απάτες) λέει "να βάλετε έξυπνους μετρητές μέχρι το 2020 εάν συμφέρει να το κάνετε".

Οι "έξυπνοι" μετρητές ενημερώνουν τον καταναλωτή πόση ενέργεια καταναλώνει, και οι πολύ έξυπνοι του κόβουν το ρεύμα όταν το δίκτυο δεν μπορεί να τον τροφοδοτήσει, ή του κόβουν μερικές συσκευές, όπως πχ σε κλιματιστικά και άλλες ενεργοβόρες συσκευές (κι αν καταλαβαίνω καλά αυτό προβλέπει και ...δικτύωση wi-fi, αυτή που θα είχαμε δωρεάν και που τώρα θα..

...φορολογηθεί).

Οι Γερμανοί αρνήθηκαν να βάλουν έξυπνους μετρητές επειδή έκαναν μια μελέτη που κατέληξε ότι δεν καταναλώνουν τόσο πια ρεύμα που να δικαιολογεί το κόστος του μετρητή. Το ίδιο συμπέρασμα και στην Αυστραλία.  Και φαίνεται ότι η μόνη αξία τους είναι το ...ψυχολογικό κίνητρο να θυμίζει στον καταναλωτή ότι καταναλώνει ρεύμα.  Κάτι σαν τους θερμιδομετρητές της χοντρής.

Τα "έξυπνα" δίκτυα είναι δίκτυα που έχουν "έξυπνους" μετρητές, και εκτός από το να κόβουν το ρεύμα, ή να κόβουν το ρεύμα σε "έξυπνες" συσκευές, θα ρίχνουν την τάση (ανάλογα και με την ηλεκτροπαραγωγή από ΑΠΕ) και γενικά θα πληρώνει ο καταναλωτής για να μην έχει απρόσκοπτο ρεύμα.



Φυσικά, όλα αυτά, στην Ελλάδα, δεν θα τα βάλουν σε Μύκονο, Εκάλη, Γλυφάδα ή Ελούντα, αλλά σε φτωχογειτονιές και σε ερημονήσια... Σιγά μην αφήνουμε τους τύπους στον Άγιο Ευστράτιο ή στην Κύθνο να έχουν κλιματιστικά όταν δεν φυσάει. Και με κάθε έξυπνο μετρητή, δώρο μια βεντάλια. Ποιος τα θυμάται αυτά από την δεκαετία του 1950 και 1960;

Μα για πόσο ζώα μάς έχουν;  Είμαστε μια φτωχή χώρα με εξαθλιωμένους καταναλωτές... Χρειάζεται να πληρώνουμε, κι άλλο, για να μην έχουμε ρεύμα; 
 http://archaeopteryxgr.blogspot.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου