Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Μαριάς: Τα υδροηλεκτρικά της ΔΕΗ αποτελούν πρώτης τάξεως φιλέτα για τους υποψήφιους επενδυτές

Το σχεδιαζόμενο ξεπούλημα των υδροηλεκτρικών φραγμάτων της ΔΕΗ που δρομολογεί η τρόικα με το μνημόνιο 3 κατήγγειλε με χθεσινή του ομιλία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, καθηγητής Νότης Μαριας.
Όπως επισήμανε ο Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, «ο υδροηλεκτρικός τομέας παράγει 15% με 20% του ρεύματος τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά, όπου απασχολεί περί τους 80 χιλιάδες εργαζόμενους. Είναι και θα παραμείνει για αρκετά χρόνια η πρώτη από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και συνεπώς διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση των στόχων του Horizon 2030. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, ότι στο ξεπούλημα της ΔΕΗ στην Ελλάδα που επιχειρεί η τρόικα και οι μνημονιακές κυβερνήσεις τα υδροηλεκτρικά φράγματα..
αποτελούν πρώτης τάξεως φιλέτα για τους υποψήφιους επενδυτές».
Στη συνέχεια ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι «ο υδροηλεκτρικός τομέας ωστόσο έχει ανάγκη τις απαραίτητες επενδύσεις για να διατηρηθεί ανταγωνιστικός. Επενδύσεις στη καινοτομία και τη βελτίωση της αποδοτικότητας του υπάρχοντος δυναμικού, αλλά και στην διαχείριση και πρόληψη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των υδροηλεκτρικών φραγμάτων. Αυτές οι επενδύσεις δεν θα γίνουν ποτέ από τους ιδιώτες που προσβλέπουν στο άμεσο και βραχυπρόθεσμο κέρδος».
Και κατέληξε: «Τα ελληνικά υδροηλεκτρικά φράγματα πρέπει, λοιπόν, να παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο, μακριά από το χέρι της τρόικας και των δανειστών, με μόνο γνώμονα το όφελος του Ελληνικού λαού και την ευημερία του».

 http://energypress.gr/news/reuma

Αρχειοθήκη ιστολογίου