Τρίτη 31 Μαΐου 2016

ΠΑΣΑΣ/ΔΕΗ: Ανακοίνωση για το ΕΦΑΠΑΞ



Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Κατ’ αρχήν σας ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στο έργο που μόλις τώρα αναλάβατε.
Σας γνωρίζουμε ότι ο Σύλλογός μας εκπροσωπεί πάνω από 3300 μέλη –συνταξιούχοι της ΔΕΗ-  πανελλαδικά.
Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων από το σύνολο των ασφαλισμένων στον Ασφαλιστικό μας Φορέα ΤΕΑΠΑΠ/ΔΕΗ, για τη μη εξυπηρέτησή τους και την απαράδεκτη πτώση του επιπέδου περίθαλψης και παροχής υπηρεσιών, σε σχέση με τα προβλεπόμενα του Ν. 4491/66, παρ’ ότι καθ’ όλο τον εργασιακό τους βίο, εκπλήρωναν ανελλιπώς τις υποχρεώσεις τους.
·              Οι ελλείψεις γιατρών που υπάρχουν σε όλα τα Πολυιατρεία του ΤΕΑΠΑΠ/ΔΕΗ στο σύνολο των ειδικοτήτων.
·              Τα μηχανήματα σύγχρονης τεχνολογίας (υπερήχων, τρίπλεξ, οστεικής μάζας..
κλπ) που υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού, ή είναι παροπλισμένα.
·              Το μοναδικό ακτινολογικό εργαστήριο στο Πολυιατρείο της Γ’ Σεπτεμβρίου που υπολειτουργεί λόγω συνεχών βλαβών και μη έγκαιρης επισκευής του.
·              Η κατάργηση του κονδυλίου λουτροθεραπείας για τους έχοντες πραγματική ανάγκη.
·              Το πρόβλημα των τηλεφωνικών ραντεβού όπου οι ασφαλισμένοι ταλαιπωρούνται ώρες, ακόμη και μέρες για να επικοινωνήσουν λόγω της έλλειψης προσωπικού στα σχετικά τηλέφωνα και όταν καταφέρουν να κλείσουν, αυτό θα είναι βδομάδες ακόμη και μήνες πίσω, λόγω της έλλειψης γιατρών.
·              Το αίτημά μας, σχετικά με την υλοποίηση της παροχής έντοκων δανείων στους συνταξιούχους, έχει περιέλθει σε τέλμα και η απόδοσή τους έχει σταματήσει από το 2012.
·              Η απονομή των εφάπαξ έχει σταματήσει.

Η μη απόδοση των εφάπαξ που έχουν ήδη οριστική απόφαση μέχρι 31-12-2013, συνεχίζεται παρά την εξώδικο δήλωση-πρόσκληση που σας αποστείλαμε από τον Δεκέμβριο 2014 και επικαιροποιήσαμε και τον Νοέμβριο 2015.

Κύριε Πρόεδρε,
Όπως γνωρίζετε,  σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο 4387/2016 ο Φορέας Εφάπαξ του ΤΑΥΤΕΚΩ έχει «ζωή» μέχρι την 31-12-2016. Από 1-1-2017 εντάσσεται στο ΕΤΕΑ με τη μορφή ΕΤΕΑΕΠ. Αυτό θα έχει σαν συνέπεια όλες οι εκκρεμείς αιτήσεις απονομής Εφάπαξ να συνυπολογιστούν και σαν ποσό αλλά και σαν προτεραιότητα με όλα τα Επικουρικά Ταμεία της χώρας, με οδυνηρές συνέπειες για τους δικαιούχους- συνταξιούχους της ΔΕΗ.
Επί του ανωτέρω προβλήματος, αιτούμαστε την άμεση παρέμβασή σας, ώστε επιτέλους να πληρωθούν -κατ’ αρχήν- οι δικαιούχοι που αναφέρονται στα προαναφερθέντα εξώδικά μας και αναμένουν από το έτος 2013, σύμφωνα και με την πρόσφατη σχετική ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δ.Σ του ΤΑΥΤΕΚΩ.

Κύριε Πρόεδρε,
Επειδή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι μεγάλα και καθημερινά οξύνονται, παρακαλούμε να μας ορίσετε ΑΜΕΣΑ ημερομηνία συνάντησης, ώστε να σας εκθέσουμε και προσωπικά τις απόψεις μας και να ακούσουμε τις θέσεις σας πάνω στα συγκεκριμένα προβλήματα.

Πρόεδρος: Πολύβιος Τσίρκας
Γεν.Γραμματέας: ΠαναγιώτηςΠάλμος

Αρχειοθήκη ιστολογίου