Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ



«Το αίμα μας ενώνει όλους». Αυτό είναι το φετινό κεντρικό μήνυμα της παγκόσμιας ημέρας του εθελοντή αιμοδότη που έχει καθιερωθεί, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Ιουνίου.
Στην ουσία, την ημέρα αυτή τιμάται διεθνώς ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προσφέροντας δύο πολύτιμα αγαθά χωρίς ανταμοιβή: 10 λεπτά από το χρόνο του και 400ml αίμα από τα 5 λίτρα που έχει.
Το φετινό μήνυμα, προβάλλει την αλυσίδα αλληλεγγύης: εθελοντής αιμοδότης – αίμα – ασθενής.
 Μιας αλυσίδας που «δένει» τα μέρη που το απαρτίζουν με την ίδια τη ζωή.
Το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, κάθε χρόνο, πραγματοποιεί  δεκάδες εκδηλώσεις..
εθελοντικής αιμοδοσίας, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες μονάδες αίματος, έχοντας έτσι καταφέρει να δημιουργήσει μία τράπεζα αίματος που είναι σε θέση να καλύπτει τις ανάγκες συναδέλφων αλλά και πολιτών.
Το να γίνει κανείς εθελοντής αιμοδότης είναι τόσο εύκολο, ανώδυνο και απαραίτητο που Εθελοντές αιμοδότες μπορούμε να γίνουμε όλοι μας.
Ο εθελοντισμός δεν είναι φιλανθρωπία, είναι μια έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης και είναι πια καιρός και στη χώρα μας, με σωστή ενημέρωση, να αλλάξουμε την εικόνα, ξεπερνώντας την άγνοια, την αδιαφορία και το φόβο ώστε να καταστεί εφικτό να υπάρχει πάντα επάρκεια σε αίμα.  
Η προσφοράς αίματος είναι μία διαδικασία που διαρκεί ελάχιστα, δεν ενέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο και ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, με σύνθημά το πάντα το «ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ», τιμά την Ημέρα του Εθελοντή αιμοδότη, ευχαριστεί και συγχαίρει όλους τους εργαζόμενους αλλά και όλους τους πολίτες που στηρίζουν έμπρακτα τις εκδηλώσεις εθελοντικών αιμοδοσιών που πραγματοποιεί, δίδοντάς του σήμερα τη δυνατότητα να έχει σημαντικότατο  αντίκρισμα στο φετινό μήνυμα: «το αίμα μας ενώνει όλους».  

Γραφείο Τύπου

Αρχειοθήκη ιστολογίου