Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Σοβαρός τραυματισμός συμβασιούχου εναερίτη στον ΑΔΜΗΕ

Σοβαρό εργατικό ατύχημα με θύμα συμβασιούχο οχταμηνίτη στον ΑΔΜΗΕ, που μόλις πριν από λίγες μέρες εργασίας τέθηκε σε εφαρμογή η σύμβασή του, συνέβη το πρωί της Τρίτης 7 Ιούνη.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια εργασιών συνεργείων του ΑΔΜΗΕ για τη συντήρηση των γραμμών μεταφοράς στη γραμμή 150 KV Ψαχνών - Μαντουδίου, κοντά στον Άγιο, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, έσπασε η βάση στήριξης του γερονοφόρου οχήματος, στο καλάθι του οποίου επέβαινε ο συμβασιούχος τεχνίτης εναερίτης. Το γερανοφόρο έγειρε, με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος να τραυματιστεί στο κεφάλι και πιο σοβαρά στο πόδι. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο..
στο Νοσοκομείο Χαλκίδας όπου υποβλήθηκε σε εγχείρηση.
Η Ένωση Ηλεκτροτεχνιτών και Μισθωτών Τεχνικών Λάρισας σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει τις διοικήσεις του ΑΔΜΗΕ και του ομίλου ΔΕΗ ΑΕ, για την έλλειψη μέτρων ασφάλειας, για το μη άνοιγμα των σχολών εκπαίδευσης εναεριτών, για τις ελλείψεις προσωπικού κλπ.
«Να σταματήσουν όλες οι οχτάμηνες συμβάσεις -τονίζει- γιατί καλύπτουν μόνιμες και πάγιες ανάγκες. Άμεση πρόσληψη όλων των συμβασιούχων στο μόνιμο προσωπικό του ΑΔΜΗΕ του ΔΕΔΔΗΕ και όλου του ομίλου της ΔΕΗ».

 energypress.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου