Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Στην Κίνα ο Παναγιωτάκης - Είχε επαφές με εκπροσώπους 17 κινεζικών επιχειρήσεων για ζητήματα ενέργειας



Ενδιαφέρουσες επαφές με εκπροσώπους κινεζικών εταιρειών, στο Πεκίνο και την Σαγκάη, είχε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Εμμ. Παναγιωτάκης, ο οποίος συνοδεύει τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην επίσημη επίσκεψή του στην Κίνα.
Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, ο επικεφαλής της ΔΕΗ συναντήθηκε με εκπροσώπους 17 σημαντικών κινεζικών επιχειρήσεων και συζήτησε θέματα ηλεκτροπαραγωγής, δικτύων μεταφορών και διανομής (smart Grid) και πιθανών συνεργασιών στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αγοράς Η/Ε, καθώς και ζητήματα..
περιβαλλοντικής αναβάθμισης μονάδων.
Επίσης, επισκέφθηκε εργοστάσια παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας.
Επισημαίνεται ότι με ορισμένες από αυτές τις κινεζικές εταιρείες είχαν ήδη γίνει επαφές και συζητήσεις στην Αθήνα που συνεχίστηκαν και στην Κίνα.
Από τις επαφές επιβεβαιώθηκε το υψηλό επίπεδο και η τεχνογνωσία των κινεζικών εταιρειών, καθώς και η διάθεσή τους για συνεργασίες. Οι επαφές θα συνεχισθούν με ανταλλαγή επισκέψεων και στην Αθήνα.
Παρατίθεται στιγμιότυπο από την υποδοχή που επιφύλαξε στην αντιπροσωπεία της ΔΕΗ η κινεζική εταιρεία CMEC.

Σημειωτέον, η CMEC αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους στην Κίνα με έντονη διεθνή δραστηριότητα σε μεγάλα ηλεκτρομηχανολογικά έργα.

 http://energypress.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου