Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Στο 36% οι οφειλές των οικιακών πελατών της Ρόδου προς ΔΕΗ... λόγω ξενοδοχείων



Σταθερά σε υψηλά επίπεδα, πάνω από τον πανελλαδικό μέσον όρο, κινούνται οι οφειλές των οικιακών πελατών της Ρόδου προς τη ΔΕΗ, που φτάνουν το 36%. Εξ αυτών μάλιστα, το 28% αφορά σε οφειλές λογαριασμών άνω των 1.000 ευρώ.
Ανέκαθεν η εύπορη λόγω τουρισμού Ρόδος ήταν μια από τις περιοχές με τους περισσότερους μπαταξήδες πανελλαδικά. Η επίδοση αυτή σχετιζόταν με το γεγονός ότι 50 από τα πιο μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα του νησιού είχαν συσσωρευμένες οφειλές στη ΔΕΗ πολλά εκατομμύρια ευρώ.
Τα στοιχεία για τις οφειλές των οικιακών, επαγγελματικών, και αγροτικών πελατών της Ρόδου αναμένεται να παρουσιαστούν σήμερα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που θα δώσουν στελέχη της ΔΕΗ στο νησί, στο πλαίσιο της ενημερωτικής πανελλαδικής καμπάνιας που κάνουν πανελλαδικά με..
στόχο την βελτίωση της εισπραξιμότητας των ανεξόφλητων οφειλών. Είχε προηγηθεί αντίστοιχη εκδήλωση στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου τα ευρήματα ήταν αντίστοιχα. Οι συνολικές οφειλές προς τη ΔΕΗ στο νομό Ηρακλείου ανέρχονται στα 83,7 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο 36,5% του συνόλου των πελατών της επιχείρησης.
Ειδικότερα στο Ηράκλειο, οι οφειλές των οικιακών πελατών αγγίζουν το 41%, εκ των οποίων το 62,4 % αφορά οφειλές λογαριασμών άνω των 1.000 ευρώ, που αντιστοιχούν μόνο στο 18% των οικιακών οφειλετών. Όσο για τους επαγγελματικούς πελάτες, το ποσοστό όσων οφείλουν ανέρχεται στο 55,6 %, εκ του οποίου το 76% αφορά οφειλές λογαριασμών άνω των 3.000 ευρώ, οι οποίες αντιστοιχούν στο 15,5% των επαγγελματικών οφειλετών. Ενδεικτικά, 1.000 επαγγελματικοί πελάτες συγκεντρώνουν το 51,3 % των αντίστοιχων οφειλών.Τις παρουσιάσεις σε Ρόδο, και Ηράκλειο, θα ακολουθήσουν κι άλλες καμπάνιες τόσο στη Βόρειο, όσο και στη Νότιο Ελλάδα.
 
 http://energypress.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου