Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στους εργολάβους των ορυχείων της ΔΕΗ


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Διοικητήριο του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, παρουσία του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας και του δημάρχου Εορδαίας, πραγματοποίησαν, σήμερα το πρωί απλήρωτοι εργαζόμενοι των εργολάβων στα ορυχεία της ΔΕΗ. 
Οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν κατά των απολύσεων και της απλήρωτης εργασίας, καθώς η ΔΕΗ δεν τηρεί τις συμβατικές της υποχρεώσεις έναντι των εργοληπτικών εταιρειών.
«Έχουν παρθεί πρωτοβουλίες σε κορυφαίο επίπεδο και σε επίπεδο πρωθυπουργού και του αρμόδιου υπουργού, να υπάρξουν συναντήσεις το επόμενο διάστημα, όχι για να τους ενημερώσουμε, αλλά για να τους..
υπενθυμίσουμε ότι οι λιγνίτες δεν είναι μόνο βάση καυσίμου, δεν είναι μόνο ότι καθιστά ανταγωνιστική της επιχείρηση, καθιστά αυτάρκη την χώρα σε απόλυτη εθνική κυριαρχία και θα μπορέσει με αυτόν τρόπο να ανταπεξέλθει και στη δύσκολη συγκυρία,αλλά και να ασκήσει και κοινωνική πολιτική που ασκεί αυτή την στιγμή η ΔΕΗ», δήλωσε ο Περιφερειάχης, κ. Καρυπίδης. 
«Διεκδικούμε τα αυτονόητα. Θα υπάρξει επαφή με τον πρωθυπουργό και ενημέρωση για τον πώς θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα με τον λιγνίτη σε ευρωπαϊκό επίπεδο και όχι μόνο», σημείωσε και προσέθεσε ότι θα υπάρξει και μία επαφή με τον υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο, καθώς «αυτά που χρωστάει το Ελληνικό Δημόσιο στη ΔΕΗ, που είναι πάνω από 100.000.000», μπορεί «άμεσα ένα ποσό από αυτά να δοθεί στην επιχείρηση για να μπορέσει να αποπληρώσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές».

www.energypress.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου