Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Διευκρινίσεις από ΔΕΗ για την τιμή εκκίνησης των δημοπρασιών ΝΟΜΕ


Σε συνέχεια πρόσφατων σχετικών δημοσιευμάτων, σε σημερινή χρηματιστηριακή της ανακοίνωση, η ΔΕΗ διευκρινίζει ότι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Εμμ. Παναγιωτάκης, στην ομιλία του στην 14η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Επιχείρησης στις 11.7.2016, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «…το ύψος της τιμής εκκίνησης των δημοπρασιών προθεσμιακών προϊόντων ενέργειας, γνωστών ως NOME, αποτελεί ίσως τον κρισιμότερο παράγοντα για το σωστό άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας…».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το Energypress έγραφε ότι σε αναμονή της Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα καθορίζεται η τιμή εκκίνησης των δημοπρασιών τύπου NOME, οι άμεσα εμπλεκόμενοι έχουν βγάλει τα μολύβια και κάνουν τους υπολογισμούς τους. Ωστόσο μάλλον απαισιόδοξη εμφανίζεται η αγορά ηλεκτρισμού, ιδιαίτερα μετά τις πληροφορίες που αποκάλυψε το energypress ότι η ΡΑΕ εισηγείται ως τιμή εκκίνησης μια τιμή πέριξ των 38 ευρώ.
Πηγές της αγοράς με τις οποίες συνομίλησε το energypress εμφανίζονται επιφυλακτικές και κρατούν χαμηλά τον πήχη για τις δημοπρασίες του Σεπτεμβρίου. Στον αντίποδα η ΔΕΗ επικεντρώνει τις προσπάθειές της να υπάρξει ένα είδος διαχωρισμού για συγκεκριμένες κατηγορίες πελατών, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη μέτρηση των μεριδίων αγοράς. (Διαβάστε εδώ περισσότερα)

Αρχειοθήκη ιστολογίου