Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Να μην πληρώνουν όλες τις υπέρ τρίτων επιβαρύνσεις στους λογαριασμούς ρεύματος ζητούν οι ξενοδόχοι Λέσβου


Να απαλλαγούν από την καταβολή όλων των υπέρ τρίτων επιβαρύνσεων στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, ζητά με επιστολή της η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου.
Στην επιστολή, με παραλήπτες τον υπουργό ΠΕΝ Πάνο Σκουρλέτη, τη ΡΑΕ και τη ΔΕΗ, αναφέρεται ότι η απαλλαγή ζητείται «προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, με ακόμα υψηλότερη ανεργία, μεγαλύτερη συρρίκνωση κατανάλωσης, χαμηλότερους τζίρους/εισοδήματα, περισσότερα λουκέτα ή και αφελληνισμό επιχειρήσεων κι όχι μόνο, σε βάρος της κοινωνικής, οικονομικής, εδαφικής ΣΥΝΟΧΗΣ και της Οικονομικής Σύγκλισης».
Οι ξενοδόχοι του νησιού ζητούν επίσης, την αποκατάσταση της εδώ και δεκαετίες προβληματικής (και καθόλου ακίνδυνης κι αδάπανης) ηλεκτροδότησής, που η προαναφερόμενη τριπλή (και πλέον) κρίση την ανέδειξε σε καταλυτικό
παράγοντα «που επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, τη βιώσιμη λειτουργία και το PRESTIGE των μονάδων και του τόπου μας, ζημιώνοντας, δυσφημίζοντας και καθιστώντας μας ΜΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ».
Απευθονόμενοι στον αρμόδιο υπουργό αναφέρουν τα εξής «επανερχόμαστε στο υπ’ όψη θέμα, επισυνάπτοντας το παραπάνω σχετικό, με την επισήμανσή μας – κοινή άλλωστε διαπίστωση των καταναλωτών (Φυσικών και Νομικών Προσώπων) ηλεκτρικού ρεύματος – ότι τα ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΠΟΣΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ των λογαριασμών ΔΕΗ, καθίστανται ολοένα κι επαχθέστερα, αναντίστοιχα προς τις παρεχόμενες υπηρεσίες της, με τις πολλές κι υψηλές υπέρ τρίτων επιβαρύνσεις (τους), που προστιθέμενες στις ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ αυξάνουν υπερβολικά το τελικό (συνολικό) κόστος ρεύματος, δυο, τρεις ή και περισσότερες φορές!!!, καθιστώντας ΔΩΡΟ ΑΔΩΡΟ ΤΟ Πρόγραμμα «ΣΥΝΕΠΕΙΑ», αφού η επιστροφή του 10% στην αξία του ρεύματος είναι αμελητέα σε σχέση με το ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ΠΛΗΡΩΜΗΣ.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα εκκαθαριστικού λογαριασμού ΔΕΗ, πολύ μικρής Ξενοδοχειακής Μονάδας, στον οποίο ενώ η χρέωση ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ υπολείπεται των 200 ευρώ, μ’ επιστροφή κάτι λιγότερο των 20 ευρώ, το ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ΠΛΗΡΩΜΗΣ προσεγγίζει τα….. 700 ευρώ!!!»

 http://energypress.gr/news/na-min-plironoyn-oles-tis-yper-triton-epivarynseis-stoys-logariasmoys-reymatos-zitoyn-oi

Αρχειοθήκη ιστολογίου