Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

"Μη συνεργάσιμοι" οι δορυφόροι, αποκαλύπτουν την απάτη του "θερμότερου έτους στα χρονικά"


Το 2016 αναμένεται να είναι το έτος κορύφωσης της καταστροφολογικής κλιματικής προπαγάνδας, καθώς το Νοέμβριο γίνεται η προεδρική εκλογή στις ΗΠΑ. Το κλιματικό λόμπυ έχει στοιχηθεί πίσω απ' την Κλίντον, σφαγέα λαών της Ασίας και της Αφρικής και σύζυγο του σφαγέα Γιουγκοσλάβων. Όσοι στις ΗΠΑ δεν δέχονται την κλιματική απάτη έχουν στοιχηθεί πίσω απ' τον Τραμπ. Ωστόσο για πρώτη φορά οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως θα εκλεγεί όχι όποιος κριθεί πιο κατάλληλος, αλλά όποιος θεωρηθεί λιγότερο αντιδημοφιλής, καθώς και οι δυο συγκεντρώνουν μεγάλο ποσοστό αρνητικής γνώμης.

Λίγοι μήνες έμειναν μέχρι το Νοέμβριο, η ΝΑΣΑ κάθε μήνα θα μας βομβαρδίζει με "ειδήσεις" του τύπου "ο θερμότερος μήνας στα χρονικά", τα εγχώρια παπαγαλάκια θα αναμεταδίδουν τις "ειδήσεις" βάζοντας και λίγο σάλτσα με καμιά φωτογραφία Αυγουστιάτικου καύσωνα, λες κι ο Ελληνικός Αύγουστος ήταν ποτέ χιονισμένος, αλλά υπάρχουν και κάποιο "μη συνεργάσιμοι": οι δορυφόροι, που μετρούν θερμοκρασίες της τροπόσφαιρας από το διάστημα, απαλλαγμένοι απ' τα "παράσιτα" της αστικοποίησης του πλανήτη. 
Δεν θα σας κουράσω με τις τεχνικές λεπτομέρειες του τρόπου συλλογής των δεδομένων, όποιος θέλει μπορεί να τις βρει στον πιο κάτω σύνδεσμο. Η ουσία της υπόθεσης είναι πως, όπως φαίνεται στην 1η φωτογραφία, με το διάγραμμα της "παγκόσμιας" (80ο Ν έως 80ο Β γεωγραφικό πλάτος) θερμοκρασίας, που δίνεται σε συνεχή χρόνο απ' το Remote Sensing Systems (RSS) της Βόρειας Καλιφόρνιας, οι μετρήσεις (μπλε ζώνη) δείχνουν μια θέρμανση της τροπόσφαιρας τα τελευταία 35 χρόνια, αλλά ... η θέρμανση αυτή είναι πολύ μικρότερη απ' τη θέρμανση που προβλέπουν 19 διαφορετικά κλιματικά μοντέλα και 33 συνολικά διαφορετικές προσομοιώσεις (κίτρινη ζώνη). Και δεν είναι μόνο αυτό, καθώς το "θερμότερο έτος 2015" και το μέχρι τώρα "θερμότερο έτος 2016" βρίσκονται στη "σκιά" όχι μόνο του πραγματικά θερμού 1998, αλλά και του λιγότερο θερμού 2010! Με το αναπάντεχα ισχυρό El Niño του 2016 να έχει ολοκληρωθεί και το συνοδό ψυχρό La Niña να έχει ήδη κάνει αυτό το μήνα την εμφάνισή του στις ακτές του Περού, είναι θέμα χρόνου οι θερμοκρασίες να επιστρέψουν σε καθοδική τροχιά. Θα προλάβουν την εκλογή στις ΗΠΑ; Δεν έχει σημασία, όποιες κι αν είναι οι θερμοκρασίες, η προπαγάνδα θα κάνει πάλι τη δουλειά της.


Όπως φαίνεται στη 2η φωτογραφία, με το διάγραμμα θερμοκρασιών της τροπικής ζώνης (30ο Ν έως 30ο Β γεωγραφικό πλάτος), η κατάσταση δεν διαφοροποιείται, απ' το 1999 η μπλε ζώνη των μετρήσεων βρίσκεται σχεδόν συνεχώς χαμηλότερα της κίτρινης ζώνης των προβλέψεων. Και πάλι το "θερμότερο έτος 2015" και το μέχρι τώρα "θερμότερο έτος 2016" βρίσκονται στη "σκιά" όχι μόνο του πραγματικά θερμού 1998, αλλά και του λιγότερο θερμού 2010! Και μόνο χάρη στο πολύ ισχυρό φετινό El Niño, που εκδηλώνεται βεβαίως στη τροπική ζώνη, ίσα που ακούμπησε η μπλε ζώνη την κίτρινη. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε "Μου αρέσει" (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Και ανοίγετε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook δεν θα σας τις εμφανίζει καθόλου στη ροή αν δει πως δεν τις ανοίγετε.


Όπως τώρα φαίνεται στην 3η φωτογραφία, με το διάγραμμα θερμοκρασιών της Βόρειας ζώνης (55ο έως 80ο Β γεωγραφικό πλάτος), η κατάσταση είναι καλύτερη για τα κλιματικά μοντέλα, καθώς η μπλε ζώνη των μετρήσεων βρίσκεται μέσα στα περιθώρια της κίτρινης ζώνης. Ωστόσο και πάλι το "θερμότερο έτος 2015" και το μέχρι τώρα "θερμότερο έτος 2016" όχι μόνο δεν επαληθεύονται από τις μετρήσεις, αλλά είναι χαμηλότερα από αρκετά απ' τα προηγούμενα χρόνια, ακόμα κι απ' το 1981!


Το τι συμβαίνει με τις θερμοκρασίες στο Βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη έχει ασφαλώς τη σημασία του, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του ανθρώπινου πληθυσμού ζει σ' αυτό το ημισφαίριο, το νότιο είναι κυρίως θάλασσα. Ωστόσο οι 55ο-80ο Β γεωγραφικό πλάτος πρακτικά είναι απ' το Εδιμβούργο ή την Κοπεγχάγη ή τη Μόσχα και προς Β, δεν αφορούν πολύ πληθυσμό και ίσως γι' αυτό επιμένουν να μας πιπιλίζουν το μυαλό για τους πάγους του Αρκτικού Ωκεανού, που όλο λιώνουν κι όλο εκεί είναι, επιμένοντας να ανακάμπτουν κάθε χρόνο και να διαψεύδουν την καταστροφολογία. Μόνο που οι πάγοι λιώνουν από 100% φυσικά αίτια, για τα οποία οι κλιματικοί επιστήμονες μέχρι πολύ πρόσφατα δεν είχαν καν ιδέα, όπως είναι η ύπαρξη ενεργού μεγάλου υποθαλάσσιου ηφαίστειου στη μήκους 1600χλμ. ράχη Gakkel, στη μέση του Αρκτικού Ωκεανού! 

Η υπόθεση της κλιματικής απάτης έχει καταντήσει να είναι μια μορφή Ιεράς Εξέτασης στον 21ο αιώνα, ήδη ακούγονται φωνές, στη Βρετανία, στις ΗΠΑ, στη Νέα Ζηλανδία, στη Νορβηγία κι αλλού, πως η άρνηση της κλιματικής απάτης πρέπει να χαρακτηριστεί ως ποινικό αδίκημα. Αποδεικνύοντας περίτρανα, για μια ακόμα φορά, πως το φασίστα κι αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς!  
Η αντίδραση ενάντια στην κλιματική απάτη αποκτά πλέον χαρακτήρα αγώνα για την ελευθερία της σκέψης και τη δημοκρατία! Μην ξεχνούμε άλλωστε πως οι πρόγονοί μας ήταν που είπαν πριν 2500 χρόνια "Γηράσκω αεί διδασκόμενος" και "Εν οίδα, ότι ουδέν οίδα". Δεν είπαν ποτέ πως "αν συμφωνεί το 87%, ε, τότε έτσι είναι". Η επιστήμη δεν είναι θέμα πολιτικών συσχετισμών, είναι θέμα ανοιχτού μυαλού και δεδομένων.
 

Αρχειοθήκη ιστολογίου