Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Η «ΕΝΩΣΗ» καταγγέλλει τη ΔΕΗ για περικοπές σε ορυχεία και σταθμούς παραγωγής


Το Σωματείο Εργαζομένων Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. ΔΕΗ «Η ΕΝΩΣΗ» εξέδωσε σήμερα δελτίο τύπου, με το οποίο  καταγγέλλει την διοίκηση της ΔΕΗ για την απόφαση της να προβεί σε περικοπές σε εργαζόμενους σε ορυχεία και σταθμούς παραγωγής.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των εργαζομένων, η διοίκηση της ΔΕΗ επικαλείται ως αιτία για τις περικοπές την υπέρβαση του προβλεπόμενου κόστους μισθοδοσίας.
Η «ΕΝΩΣΗ» τονίζει ότι οι εργαζομένοι που πλήττονται από την απόφαση της διοίκησης, «καθημερινά υπερβάλουν εαυτών, για να ανταποκριθούν στις ανάγκες της επιχείρησης δουλεύοντας κάτω από αντίξοες συνθήκες».
Το σωματείο καλεί τη διοίκηση της ΔΕΗ να αναλάβει τις ευθύνες της, επισημαίνοντας ότι δεν φταίνε
οι εργαζόμενοι «για την υπέρβαση και αλόγιστη χρήση υπερωριών», για το ότι «κάποιοι εργάζονταν περισσότερα Σαββατοκύριακα από τα προβλεπόμενα», για το ότι «κάποιοι βρίσκονται ακόμη στην επιχείρηση χωρίς αντικείμενο εργασίας» (και μάλιστα «επιβαρύνοντας την επιχείρηση με πολλές χιλιάδες ευρώ») ή «για την αλόγιστη κατάχρηση των υπηρεσιακών αυτοκινήτων που γίνετε από κάποιους μετά το πέρας της εργασίας, με μεγάλο οικονομικό κόστος για την επιχείρηση».
Το σωματείο σημειώνει, επίσης, ότι με επιστολή που είχε αποστείλει στις αρχές Ιουνίου, είχε επισημάνει «στον πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο ότι, πρέπει να νοικοκυρέψει την επιχείρηση από πολλές παθογένειες του παρελθόντος, που όμως δυστυχώς δεν έγινε τίποτα, παρά την εντολή που δόθηκε προς όλες τις μονάδες». Έτσι, καταγγέλλει ως ότι βρέθηκε και πάλι η «εύκολη λύση» της επιβολής μειώσεων στους εργαζομένους.
Τέλος, το σωματείο καλεί αφενός της διοίκηση της ΔΕΗ «να σταματήσει τις σπατάλες και όχι ευκόλως να καταφεύγει μονίμως στους εργαζόμενους, οι οποίοι είναι οι μόνοι που δεν έχουν καμία ευθύνη, για την υπέρβαση του κόστους μισθοδοσίας» και αφετέρου τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ «να αναλάβει πρωτοβουλίες». 

Αρχειοθήκη ιστολογίου