Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Σκρέκας: Η ΔΕΗ δεν μπορεί να απορροφήσει την επιβάρυνση για τον ΕΛΑΠΕ


Την θέση ότι η ΔΕΗ δεν θα μπορέσει να απορροφήσει την επιβάρυνση για στήριξη του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ που προβλέπεται από τις νέες ρυθμίσεις διατύπωσε σήμερα στη Βουλή ο βουλευτής της Ν.Δ., Κώστας Σκρέκας, κατά την συζήτηση για το νομοσχέδιο των ΑΠΕ.
Πιο αναλυτικά, ο κ. Σκρέκας έθεσε τα εξής σχόλια και ερωτήματα προς τον κ. Σκουρλέτη:
"Το νομοσχέδιο κινείται στη σωστή κατεύθυνση, έπρεπε να είχε έρθει από τις
αρχές του έτους. Το ν/σ απαιτεί μια σειρά από Υ.Α. για να λειτουργήσει. Τι έχετε κάνει με την προετοιμασία των κειμένων αυτών; Μέχρι να υπογραφούν, τα έργα ΑΠΕ με τι καθεστώς θα επιδοτηθούν;
Τον Ιανουάριο του 2015 υπήρχε εισήγηση της ΡΑΕ για εξορθολογισμό του ΕΛΑΠΕ. Ο κ. Λαφαζάνης δεν την ακολούθησε. Δύο χρόνια μετά ζούμε τα αποτελέσματα με έλλειμμα 330 εκατ. το 2016 και 400 εκατ. το 2017. Σήμερα προσπαθείτε να καλύψετε το πρόβλημα που η δική σας επιλογή δημιούργησε.
Λέτε ότι θα επιβαρύνετε τους προμηθευτές με 6 ευρώ/MWh και έτσι λέτε ότι θα απορροφήσουν την επιβάρυνση ώστε να μην πληρώσουν παραπάνω οι καταναλωτές. Άρα, η ΔΕΗ θα κληθεί να καλύψει το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ. Πιστεύετε ότι μπορεί να το κάνει; Σας έχει διαβεβαιώσει η διοίκησή της ότι δεν θα μετακυλίσει κανένα κόστος; Χθες στην αρμόδια επιτροπή, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΗ δέχθηκε ερώτησή μου και απάντησε ότι βρίσκεται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση και δεν θεωρεί ότι μπορεί να το απορροφήσει".

www.energypress.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου