Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Αντικαθιστούν τα καλώδια χαλκού με αλουμινίου στην Εγνατία Οδό για να αποφύγουν τις κλοπές


Είδαν και ...απόειδαν οι υπεύθυνοι της Εγνατίας Οδού με τις αλλεπάλληλες κλοπές των καλωδίων χαλκού του ηλεκτρικού ρεύματος και απόφασισαν να προτείνουν την αντικατάστασή τους με καλώδια αλουμινίου, μήπως και καταφέρουν να περιορίσουν το φαινόμενο και να μην μπαίνει σε κίνδυνο η ασφάλεια των οδηγών κατά τις νυκτερινές ώρες.
Όπως δήλωσε σήμερα ο διευθυντής Έργων Κεντρικής Μακεδονίας της "Εγνατία Οδός Α.Ε." Ντίνος Παρδάλης, ήδη έχουν κατατεθεί μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για τις κλοπές καλωδίων και έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες αντικατάστασης των καλωδίων χαλκού με αλουμινίου προκειμένου να αποφευχθούν οι αλλεπάλληλες κλοπές.
Ο ίδιος πρόσθεσε, ότι έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι της ΔΕΗ για την αντικατάσταση των
μετασχηματιστών που έχουν κλαπεί, διότι, όπως είπε, είναι δική τους αρμοδιότητα. Την προηγούμενη φορά που είχαν κλαπεί οι μετασχηματιστές και μόλις τοποθετήθηκαν, άγνωστοι τους αφαίρεσαν σε δύο μέρες, προσέθεσε.
Από την πλευρά του, ο Αναστάσιος Μιζαμίδης, διευθυντής της ΔΕΗ στην περιφέρεια Μακεδονίας - Θράκης, δήλωσε ότι στο παρελθόν χρειάστηκε να αντικατασταθούν οι μετασχηματιστές στο συγκεκριμένο σημείο, που είχαν κλαπεί. Όπως είπε, η ΔΕΗ ενημερώθηκε αι περιμένει να ολοκληρωθεί η διαδικασία αντικατάστασης των καλωδίων χαλκού από καλώδια αλουμινίου, ώστε στη συνέχεια να τοποθετήσει τους νέους μετασχηματιστές.
Τέλος,  ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης, ανέφερε ότι ο Δήμος έχει ζητήσει την αποκατάσταση των φωτιστικών σωμάτων που δεν λειτουργούν τους τελευταίους οκτώ μήνες σε δύο σημαντικά σημεία της Εγνατίας Οδού, 
Ο κ. Καραγιάννης είπε ότι πρόκειται για την έξοδο της Εγνατίας Οδού προς την πόλη του Λαγκαδά (στο ύψος των Λαγυνών) και τον κόμβο της Ασσήρου. Τα παραπάνω σημεία είναι υψηλής κυκλοφορίας, καθώς αποτελούν κόμβους διέλευσης προς τον δήμο Λαγκαδά, αλλά και προς Βουλγαρία και Τουρκίας.
Ο δήμαρχος Λαγκαδά ζήτησε την αποκατάσταση του προβλήματος, καθώς, όπως επισήμανε, πολλά ατυχήματα έχουν ήδη καταγραφεί, ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος σοβαρότερων περιστατικών όσο οι κόμβοι παραμένουν στο απόλυτο σκοτάδι.

www.energypress.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου