Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΑΚΕ/ΕΤΕ-ΔΕΗ: ΕΣΠΕΙΡΑΝ ΑΝΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΡΙΖΟΥΝ ΘΥΕΛΛΕΣ




Συναδέλφισσες – φοι,
Τραγικά περιστατικά συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στον Όμιλο ΔΕΗ και ειδικότερα στη θυγατρική της εταιρεία ΔΕΔΔΗΕ, με τα απανωτά συμβάντα τραυματισμών, απειλών και βιαιοπραγιών προς τους συναδέλφους μας, από πελάτες της Επιχείρησης που δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς τους.
Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, καθώς τα φαινόμενα αυτά έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με αποκορύφωμα τα δύο τελευταία περιστατικά ξυλοδαρμού και πυροβολισμού προς τους συναδέλφους τεχνικούς, από κακοπληρωτές πελάτες της ΔΕΗ, στην Π. Ζακύνθου και την Π. Περιστερίου αντίστοιχα.
Η απάθεια και ο στρουθοκαμηλισμός της Διοίκησης και του εποπτεύων υπουργείου δεν έχει προηγούμενο, γιατί άραγε;
Μήπως νιώθουν ενοχές (υπουργείο-κυβέρνηση) για την εμπέδωση σαθρών νοοτροπιών σε μερίδα της Ελληνικής κοινωνίας, έχοντας ως προπομπό το κίνημα
«δεν πληρώνω», κατασκεύασμα της σημερινής κυβέρνησης ή μήπως ζουν σε άλλους πλανήτες, ικανοποιώντας τις εμμονικές τους ιδεοληψίες και κατάλοιπα ενός ψευδεπίγραφου παρελθόντος.
Ως πότε οι τεχνίτες μας θα εργάζονται χωρίς τα απαραίτητα εφόδια και υλικά; Μια υπόθεση που τείνει να γίνει γάγγραινα στο ΔΕΔΔΗΕ, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός.
Ως πότε θα παραμένουν απροστάτευτοι από το μένος της εξαπατημένης, από την Πολιτεία κοινωνίας, που την έστρεψαν εναντίον μας οι Κυβερνώντες και Διοικούντες την Επιχείρηση, με τις πολιτικές που εφαρμόζουν;
Πολιτικές που έχουν σαν αποτέλεσμα η μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας να είναι ένα ακυβέρνητο καράβι, έχοντας μια εντελώς ανύπαρκτη και αναποτελεσματική Διοίκηση, η οποία δεν μπορεί να αποτρέψει το επερχόμενο ναυάγιο και το μόνο που σκέφτεται ο «καπετάνιος» της, είναι να πηδήξει πρώτος από το βυθιζόμενο καράβι, αφήνοντας το «πλήρωμα» (εργαζόμενοι) να τους παρασύρει η δύνη στο βυθό.
Η ΔΑΚΕ/ΕΤΕ-ΔΕΗ τους προειδοποιεί ότι τίποτε δεν χαρίστηκε και τίποτε δεν κερδήθηκε χωρίς τους αγώνες των εργαζομένων, για αυτό δεν πρόκειται να αφήσει την Επιχείρηση να γίνει έρμαιο στις ορέξεις των κάθε τυχάρπαστων λαθρεπιβατών που  διοικούν τη χώρα σε αγαστή συνεργασία με τα μεγάλα συμφέροντα.
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, από όποια θέση κι αν βρίσκεται,  να κάνει αβάντα στη Διοίκηση σε πρακτικές που είναι αντίθετες με τα συμφέροντα των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι του ΔΕΔΔΗΕ δεν είναι αναλώσιμοι, ούτε πρόβατα επί σφαγή και αυτό πρέπει να το καταλάβει καλά η Διοίκηση, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η αντίδρασή μας  θα τους φέρει σε πολύ δύσκολη θέση και τεθούν προ των ευθυνών τους.
Ελπίζουμε να μην θρηνήσουμε θύματα για να αφυπνιστείτε από το λήθαργο και τη θαλπωρή της εξουσίας.

Αρχειοθήκη ιστολογίου