Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Σκουρλέτης: Πιθανή νέα παράταση στη ρύθμιση των 36 δόσεων για τη ΔΕΗ


Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση της ρύθμισης των 36 δόσεων για τη ΔΕΗ, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Επίσης, έκανε γνωστό ότι υπάρχουν καταγγελίες για παρέμβαση στο λογισμικό της ΔΕΗ.
Σε ότι αφορά τα γενικότερα πολιτικά ζητήματα, ο υπουργός έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου για ένα τέταρτο μνημόνιο.
Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι θα πρέπει να
αποφευχθεί αυτός ο κίνδυνος, για αυτό και η κυβέρνηση καλείται να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Παράλληλα, τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί λύση για το χρέος τώρα.
«Αν πάμε σε νέα μέτρα και νέο μνημόνιο, το πρόγραμμα θα έχει αποτύχει. Έχουμε μπροστά μας τρία βασικά θέματα: ποσοτική χαλάρωση, το χρέος, τα πρωτογενή ελλείμματα μετά το 2018. Αν βγουν αυτά θα έχουμε μια εκτίναξη της ελληνική οικονομίας», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης.
Κληθείς να σχολιάσει το νέο ασφαλιστικό έκανε λόγο για μια μεταρρύθμιση στο πλαίσιο συμβιβαστικής και επώδυνης συμφωνίας. Παραδέχθηκε δε ότι το ασφαλιστικό αποτελεί μια «πολιτική ήττα». Δήλωσε πάντως ότι εάν επιτευχθούν οι στόχοι, τότε μέσα στο 2017 ίσως και να μπορέσει να δοθεί η 13η σύνταξη.
«Υποστήκαμε μια ήττα αλλά κάναμε το καλύτερο δυνατό. Εξαντλήσαμε όλες τις δυνατότητές μας και κάναμε σωστή επιλογή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πάνος Σκουρλέτης και πρόσθεσε: «Δώσαμε τη μάχη με αβεβαιότητες και ανοιχτά ζητήματα επειδή το ζήτησε ο λαός». Παράλληλα, τόνισε ότι η κυβέρνηση χαρακτηρίζεται για την ειλικρίνειά της, ενώ ξεκαθάρισε ότι η τωρινή κυβέρνηση δεν θα υιοθετούσε ποτέ τη λογική ενός «success story».
Για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού τόνισε: «Δεν με ενδιαφέρει ο ανασχηματισμός προσώπων, με ενδιαφέρει να μην υπάρχει ανασχηματισμός στο πρόγραμμά μας».
energypress.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου