Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Σε τραγική κατάσταση οι παραγωγοί ΑΠΕ, απλήρωτοι για μήνες

Για τραγικές ολιγωρίες που έχουν ως αποτέλεσμα μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές παραγωγών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας κατηγορεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία. Σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Π. Σκουρλέτη κατέθεσε ο Υπεύθυνος του Τομέα Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της ΝΔ και Βουλευτής Τρικάλων κ. Κώστας Σκρέκας.Με την ερώτηση που συνυπογράφουν 41 Βουλευτές της ΝΔ, αναδεικνύεται η σχεδόν ολική στάση
πληρωμών της ΔΕΗ προς τον ΑΔΜΗΕ, αναφορικά με την απόδοση  των πόρων του ΕΤΜΕΑΡ.
Αυτό έχει ως συνέπεια τη γιγάντωση της μαύρης τρύπας στον ειδικό λογαριασμό ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ.
Η όλη κατάσταση οδηγεί σε τραγικές καθυστερήσεις στις πληρωμές των
παραγωγών ΑΠΕ,  που πλέον ξεπερνούν τους πέντε μήνε
Οι υπογράφοντες βουλευτές επισημαίνουν: «Το αποτέλεσμα είναι η Κυβέρνηση να έχει οδηγήσει στην απόγνωση τους παραγωγούς, οι οποίοι για μια ακόμη φορά βρίσκονται σε αδιέξοδο και αναζητούν λύσεις για να καλύψουν τις φορολογικές, τραπεζικές, ασφαλιστικές, λειτουργικές και βεβαίως βιοποριστικές τους υποχρεώσεις».
Με βάση τα παραπάνω, καλούν τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας να δώσει απαντήσεις σχετικά με το πού οφείλονται αυτές οι καθυστερήσεις, πότε προγραμματίζεται η πληρωμή των παραγωγών, αλλά και για το πώς γίνονται οι συμψηφισμοί των ληξιπρόθεσμων.

Αρχειοθήκη ιστολογίου