Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Όταν η καταπράσινη εφημερίδα λέει ότι "οι Γερμανοί τα μαζεύουν με την ενεργειακή μετάβαση σε ΑΠΕ"


https://www.theguardian.com/environment/2016/oct/11/germany-takes-steps-to-roll-back-renewable-energy-revolution

Πίσω από το "πράσινο" στόλισμα του άρθρου, η αλήθεια είναι εμφανής:  Τα αιολικά παράγουν ρεύμα που "κάπου πρέπει να πάει". Υπάρχει ένα παραμύθι ότι εάν είχε μεγάλες διασυνδέσεις η Βόρεια Γερμανία με την Νότια, θα πήγαινε στην Νότια. Αλλά αυτό είναι παραμύθι. Είτε Βόρεια είτε Νότια, το τυχαίο ρεύμα δημιουργεί αστάθειες στα δίκτυα. Όσο μεγαλύτερο είναι το δίκτυο στο οποίο διοχετεύεται, τόσο μικρότερο είναι το πρόβλημα που δημιουργεί.

Το άρθρο έχει και ένα άλλο παραμύθι:  Λέει ότι το ρεύμα διοχετεύεται σε Πολωνία, Τσεχία και Αυστρία. Παραμύθι!  Όπως σάς έδειξα σε επίσημα στοιχεία που σάς μετέφερα, δεν υπάρχουν πλέον "εξαγωγές" προς Πολωνία ή Τσεχία. Υπάρχουν προς Αυστρία, Ελβετία και Γαλλία -- σε χώρες με τις οποίες οι Γερμανοί έχουν προφανώς συμφωνίες να απορρίπτουν το αιολικό τους ρεύμα.   Όπως επίσης έχω αναφέρει, τα αιολικά είναι μεγαλύτερο πρόβλημα όταν φυσάει, παρά όταν δεν φυσάει.

Η πράσινη υποκρισία αποκορυφώνεται με την άποψη ότι οι πολλές Γερμανικές ΑΠΕ "εμποδίζουν αντίστοιχε επανάσταση με ΑΠΕ στην Αυστρία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες". Αυτό, σε πιο ειλικρινή γλώσσα λέει ότι όσο το Γερμανικό αιολικό ρεύμα απορρίπτεται στην Αυστρία και σε άλλες γειτονικές χώρες, κάτι γίνεται... Αν και οι γειτονικές χώρες είχαν αντίστοιχα αιολικά θα έψηναν οι μεν τα δίκτυα των δε.  Βέβαια, η μαγική πρόταση είναι “with the current prices for energy, investing in hydro or wind energy without state support is no longer competitive.”  Το κόστος του ρεύματος έχει διπλασιαστεί, και δεν τους φτάνει... Μόνο με επιδοτήσεις, μόνο για επιδοτήσεις.

Και όλο το άρθρο γίνεται ανέκδοτο, με την άποψη ότι το στοχαστικό αιολικό ρεύμα θα μπορούσε να απορρίπτεται σε ηλεκτρικές οικιακές θερμάστρες...  

Μην ξεχνάτε... Ακόμα και οι ταπεινές αποδόσεις αιολικών στο El Hierro είναι εφικτές μόνο όταν μπορούν και απορρίπτουν το μισό αιολικό ρεύμα σε άντληση νερού. Όχι σε αντλησιοταμίευση, σε άντληση, δηλαδή, το πετάνε.

Ο ηλεκτρισμός θα κάνει βόλτες ανά την Ευρώπη, προκειμένου οι πολιτικοί να μην αναγνωρίσουν την αποτυχία τους. Φυσικά, οι πολίτες πληρώνουν ....
 http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/2016/10/blog-post_14.html
 

Αρχειοθήκη ιστολογίου