Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

ΔΑΚΕ/ΕΤΕ: ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕΔΔΗΕ ΘΥΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΗ



Πρώτη φορά, από ιδρύσεως ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ, ζούμε τέτοια ζοφερή κατάσταση στις πιο νευραλγικές Διευθύνσεις, αυτές των περιφερειών του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς βρίσκονται ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική τους κατάρρευση. 
 Έχοντας ως άμεσο αντίκτυπο τον Έλληνα καταναλωτή, αφού πλέον δεν θα του προσφέρουν τις απαραίτητες υπηρεσίες. 
Τα φαινόμενα έλλειψης υλικών, ρευματοκλοπών, μη επαρκούς αντιμετώπισης έκτακτων καιρικών φαινομένων και δυσλειτουργία υπηρεσιών είναι χαρακτηριστικά και δυστυχώς πολλαπλασιάζονται με γοργούς ρυθμούς. Αποτέλεσμα αυτής της πρωτοφανούς παρακμής των Περιφερειών είναι αι η αναποτελεσματικότητα και η ανυπαρξία όσων έχουν την ευθύνη της Διοίκησής τους και δη του Αναπλ. Διευθύνοντος Σύμβουλου και κυρίως η πλήρης άγνοιά του περί του αντικειμένου. Άλλωστε πώς να γνωρίζει τη λειτουργία των Περιφερειών, όταν από πρώην χαμηλόβαθμο στέλεχος στη Διανομή, την οποία υπηρέτησε πολλά χρόνια, δεν διδάχθηκε ούτε τα στοιχειώδη. 
Ενώ απολάμβανε τη σύνταξή του, καλέστηκε από τον κομματικό του φορέα να φέρει εις πέρας κάτι που δεν γνώριζε. Υπηρετεί όμως πολύ καλά κάτι που γνωρίζει: την εγκαθίδρυση κομματικού στρατού και πραιτοριανών του, με μόνο στόχο την αναρρίχηση του στα ύπατα αξιώματα του ΔΕΔΔΗΕ, ικανοποιώντας έτσι την υπεροψία, την αλαζονεία και τoν μεγαλοϊδεατισμό του.
 Για να πετύχει τον πολυπόθητο στόχο του, άρχισε τις εκκαθαρίσεις ικανότατων στελεχών, όπως της Περιφέρειας Αττικής, με τα γνωστά σήμερα προβλήματά της.
 Ασχολείται με τον έλεγχο των συνδικαλιστικών οργανώσεων, επεμβαίνοντος παράτυπα στα εσωτερικά τους και στις εκλογικές διαδικασίες, με σκοπό να κάμψει τις αντιδράσεις τους για το ξεπούλημα της Επιχείρησης που ακολουθεί. Υπηρεσίες και πρακτορεία του ΔΕΔΔΗΕ κλείνουν, όταν μερικά, όπως στα Καμένα Βούρλα, είναι πρότυπο αποτελεσματικότητας και εξυπηρέτησης πελατών, αλλά αυτό δεν αρέσει, γιατί άραγε; Μήπως πρότυπό σας είναι η μαζική εισβολή εργολάβων στις υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ; Για αυτό το λόγο απεργάζεστε σενάρια μείωσης μισθών και κατάργησης βαρδιών; 
 Γιατί δεν γίνονται αποκοπές ρεύματος στους έχοντες και κατέχοντες στα τουριστικά νησιά (Ρόδος, Κέρκυρα, Κρήτη κ.α.), όπου ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ οι ρευματοκλοπές; Είναι καιρός να ΑΝΑΣΚΟΥΜΠΩΘΕΙΤΕ και να σηκωθείτε από την ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ καρέκλα της εξουσίας και να δώσετε λύσεις στο τέλμα που έχουν περιέλθει οι Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΔΕΔΔΗΕ με δική σας ευθύνη κ, Αναπλ. Διευθύνων Σύμβουλε. Διαφορετικά θα έχετε να αντιμετωπίσετε την οργή των εργαζομένων και της κοινωνίας, καθώς και την διερεύνηση μη συμβατών πρακτικών προς τη λειτουργία της Επιχείρησης. Είστε υποχρεωμένος, οι Διευθύνσεις που έχετε στην αρμοδιότητα σας, να λειτουργήσουν όπως αρμόζει σε μια Επιχείρηση και όχι ως κομματικό σας φέουδο, γιατί δεν έχουν ανάγκη από σφουγγοκωλάριους του κομματικού σωλήνα που εργάζονται για τα προσωπικά τους σχέδια, αλλά από αξιόλογα και ικανά στελέχη. 
Ο ΔΕΔΔΗΕ δεν είναι παραμάγαζο κανενός και απαιτούμε να δώσετε λύσεις στα τεράστια προβλήματα που δημιουργήσατε στις Περιφέρειες.
 Δεν είναι δυνατόν οι μισές Διευθύνσεις του ΔΕΔΔΗΕ να λειτουργούν «καθώς πρέπει» και οι άλλες μισές (Περιφέρειες) να έχουν τα «μαύρα χάλια τους». Μην εφησυχάζετε από τους αυλοκόλακες που σας περιστοιχίζουν και τους ευκαιριακούς Βοναπάρτες. Αναρωτιόμαστε, γιατί οι Περιφερειάρχες ανέχονται μια τέτοια κατάσταση;
 ü Ερωτάμε τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ: Με ποια ιδιότητα και για ποιο λόγο Τομεάρχης του ΔΕΔΔΗΕ κατοικοεδρεύει στα γραφεία της Διοίκησης (Περραιβού) και δεν βρίσκεται στην οργανική του θέση; Γιατί ο συγκεκριμένος Τομεάρχης κινείται με υπηρεσιακό αυτοκίνητο της Διοίκησης (Opel insignia, άσπρου χρώματος), απασχολώντας και οδηγό από τη Διοίκηση, ενώ ταυτόχρονα παριστάνει τη «Γκεστάπο» λειτουργώντας αντ΄ αυτού; 
Γιατί τέτοια ανοχή από την Ιεραρχία προς ένα κατώτερο στέλεχος και τι κάνετε για αυτό; Περιμένουμε πειστικές απαντήσεις και πράξεις για το καλό της Επιχείρησης και των εργαζομένων. 

Γραφείο Τύπου ΔΑΚΕ/ΕΤΕ

Αρχειοθήκη ιστολογίου