Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Αυξάνουν τα καινούργια «ρολόγια» των εναλλακτικών προμηθευτών, αλλά όχι και οι όγκοι

Θοδωρής Παναγούλης
Στασιμότητα φαίνεται ότι καταγράφεται τον Οκτώβριο, όσον αφορά τα μερίδια που απέκτησαν οι εναλλακτικοί προμηθευτές ρεύματος, τουλάχιστον σε ότι αφορά τους όγκους πωλήσεων. Κι αυτό παρότι  οι ανταγωνιστές της ΔΕΗ έφεραν μέσα στο μήνα στο «χαρτοφυλάκιό» τους περί τους 10.000 καινούργιους πελάτες, σχεδόν αποκλειστικά από τη Χαμηλή Τάση.
Όπως εξηγούν στελέχη της αγοράς μιλώντας στο energypress, η Μέση Τάση, η οποία έχει τα μεγάλες καταναλώσεις και στήριξε κατά κύριο λόγο την ραγδαία αύξηση των μεριδίων των εναλλακτικών προμηθευτών στα επίπεδα του 12%, έχει πλέον σχεδόν κορεστεί. Ο ανταγωνισμός μάλιστα σε
μεγάλο βαθμό έχει μεταφερθεί στο εσωτερικό των εναλλακτικών προμηθευτών (πολλοί πελάτες μετακινούνται από τη μία ιδιωτική εταιρεία στην άλλη).
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όλοι οι εναλλακτικοί να στρέφονται στη λιανική της Χαμηλής Τάσης και ιδίως στα επαγγελματικά «ρολόγια» που έχουν καλύτερα περιθώρια. Ωστόσο η Χαμηλή Τάση δεν αθροίζει εύκολα όγκους πωλήσεων, όπως δείχνουν τα ανεπίσημα στοιχεία τα οποία πληροφορείται το energypress.
Σε κάθε περίπτωση η μεγάλη «μάχη» θα δοθεί κατά το επόμενο διάστημα στις συνδέσεις της Χαμηλής Τάσης. Παρά την συμβολαιοποίηση ποσοτήτων φθηνού ρεύματος από όλες τις εταιρείες προμήθειας μέσω της πρώτης δημοπρασίας NOME που πραγματοποιήθηκε ήδη, οι εταιρείες δεν έχουν αναπτύξει δυναμικές κινήσεις προώθησης. Αυτό αναμένεται να συμβεί το επόμενο διάστημα πυροδοτώντας τον ανταγωνισμό, παρά το γεγονός ότι τα περιθώρια μεγάλων μειώσεων σε σχέση με τα (μειωμένα κατά 15% στους καλοπληρωτές) τιμολόγια της ΔΕΗ είναι περιορισμένα.
Υπενθυμίζεται ότι το Σεπτέμβριο το μερίδιο των εναλλακτικών παρόχων στην προμήθεια ηλεκτρισμού, έφτασε το 11,93% έναντι 10,17% το μήνα Αύγουστο. Η ΔΕΗ συγκέντρωνε τον ίδιο μήνα μερίδιο αγοράς που έφτανε το 88,07% ( 56,45% στην Χαμηλή Τάση, 17,8% στη Μέση και 13,82% στην Υψηλή), σημειώνοντας περαιτέρω υποχώρηση σε σχέση με το 89,83 % που είχε τον Αύγουστο.

 http://energypress.gr/news/ayxanoyn-ta-kainoyrgia-rologia-ton-enallaktikon-promitheyton-alla-ohi-kai-oi-ogkoi

Αρχειοθήκη ιστολογίου