Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Αν αμφιβάλλατε για ποιούς δουλεύουν οι οικολόγοι (για τις EDF, ENEL, Iberdrola και τους εδώ πλασιέ τους)

από το http://archaeopteryxgr.blogspot.gr
http://kokinokamini.blogspot.gr/2016/11/7.html
http://www.investing.com/commodities/carbon-emissions
https://www.eex.com/en/

Η είδηση είναι ότι μετά από συγκροτημένη καμπάνια οικoλόγων στην Δυτική Ευρώπη, κατά της επιδότησης νέων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ (γεμάτο το φου-μπου από σχετικά) και, φυσικά, "αναλύσεις" οικωλόγων της WWF (άκου να δεις ενδιαφέρον τα χαζά με τα αρκουδάκια΄), έσκασαν μύτη και οι πραγματικοί ενδιαφερόμενοι: 
 "...Οι γαλλικές EDF και Engie, η ιταλική Enel, η πορτογαλική ΕDP, η φιλανδική Fortum , η ισπανική Iberdrola και η τσεχική CEZ υποστηρίζουν ότι το Ευρωπαϊκό Σύστημα Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών Ρύπων (Emissions Trading Scheme - ETS) χρειάζεται ριζική μεταρρύθμιση στην κατεύθυνση του μεγαλύτερου περιορισμού της εκπομπής.  Για να υποστηρίξουν, δε, αυτή την απαίτηση, κατέθεσαν από κοινού σχετική μελέτη στην Κομισιόν, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής διαβούλευσης για την επικαιροποίηση των κανονισμών για την
εμπορία ρύπων..." (από εδώ)

Η EDF με τα παρακλάδια της, είναι ο μεγαλύτερος αιολικός απετεώνας στην Ελλάδα (να' ναι καλά ο Ζερβός και τίποτα "πολιτικοί" από τα Χανιά που μάλλον μας έφεραν τον Μουράτογλου -- με επιφύλαξη αυτή η δήλωση). Και μέσω Edison, και "Ελλήνων" συνοδοιπόρων φιλοδοξεί να παίρνει επιδοτήσεις και από αέριο, περιμένοντας κανένα σαλαμάκι 1-2 γιγαβάτ, δεν θέλουν παραπάνω, από την ΔΕΗ.  Η ΕΝΕL μέσω του έτερου "επιχειρηματία" εμπόρου-διαμεσολαβητή σε αιολικές άδειες, εισαγωγέα ρεύματος και εκπροσώπου Ρώσων (αλλά παίζει και με όποιον άλλο βρει), θέλει και αυτή επιδοτήσεις και σαλαμάκια. Η Iberdrola με ή χωρίς την GDF θέλει το ..Ανατολικό Αιγαίο.


Το μέγα ανέκδοτο είναι ότι όλοι αυτοί, πλην EDF υπέβαλαν τον Οκτώβριο του 2013 κοινό ψήφισμα υπέρ κατάργησης επιδοτήσεων σε ΑΠΕ (και τα δικαιώματα είναι ένας μηχανισμός, όχι ο μόνος) επειδή "καταστρέφουν την ηλεκτροπαραγωγή".  Η EDF είναι Γαλλικό, κρατικό, πυρηνικό μονοπώλιο που κόπτεται για απελευθέρωση της ΔΕΗ!  Η ΕDF και όλοι αυτοί οι Φράγκοι (πού 'σαι αείμνηστε Τσιφόρε) θέλουν μέσα από το ξεζούμισμα χωρών σαν και εμάς, να μαζέψουν κεφάλαια για τις δικές τους δουλειές, και να μειώσουν το κόστος του ρεύματος στις δικές τους χώρες. Και τα φαιδρά καραγκιοζάκια που είτε δηλώνουν consultants σε CO2, είτε επαγγελματίες ακτιβιστές οικωλόγοι, είτε καθηγητές του 1+1 =4^2=3 (στο ΕΜΠ, τρομάρα τους), είτε σκοτεινοί ταλαίπωροι λομπίστες απάτης και προωθητές διαφθοράς σε νησιά, είτε χωροτάκτες από την Θεσσαλία, είτε μαϊμουδάκια βιτρίνες τρίτων με μαύρα τσαντάκια στην μέση (όλοι υπάλληλοι των 3-4 επίδοξων μεσαζόντων της απελευθέρωσης της ΔΕΗ), όλοι αυτοί σκούζουν να επιδοτούμε εμείς, οι χρεωκοπημένοι, τους ...Φράγκους. Μα πόση ανωμαλία?


 Αν δεν το πήρατε χαμπάρι (εγώ μόλις το είδα, για αυτήν εδώ την ανάρτηση) το παλιό φορματ στην ιστοσελίδα της EEX, που έχω αυτό το εικονίδιο σαν σύνδεσμο, άλλαξε. Δεν δίνει (ή δεν βρίσκω) ιστορικά στοιχεία -- θα ντρέπονται. Η αλήθεια δεν αλλάζει όμως. Τα δικαιώματα άνθρακα είναι μία 100% στημένη μαϊμουδιά, φόρος υπέρ αγνώστων σε μερικές χώρες, φόρος υπέρ καταστολής ζήτησης σε άλλες, υπόβαθρο για πιθανούς έμμεσους δασμούς σε Κινεζικά προϊόντα.  Και πολλά τα λεφτά.

Αρχειοθήκη ιστολογίου