Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Αλλαγές στην Εμπορία της ΔΕΗ



Την αποχώρηση του Γενικού Διευθυντή εμπορίας Λ. Καραλάζου, αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της ΔΕΗ. Ο κ. Καραλάζος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναμένεται να αντικατασταθεί από στέλεχος που θα αναζητηθεί εκτός ΔΕΗ, από την αγορά.
Στην κατεύθυνση αυτή αναμένεται να υπάρξει προκήρυξη της θέσης. Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ το 2016 βρέθηκε να χάνει αξιοσημείωτο μερίδιο αγοράς μετά την εντονότερη δραστηριοποίηση ιδιωτικών εταιρειών. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του λειτουργού της αγοράς ΛΑΓΗΕ ωστόσο, το Δεκέμβριο η ΔΕΗ ανέκτησε μερίδιο αγοράς της τάξης του 1%, το οποίο όμως οφείλεται σε αύξηση της κατανάλωσης του υφιστάμενου πελατολογίου της ΔΕΗ και όχι σε επιστροφή πελατών που αποχώρησαν από την εταιρεία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Καραλάζος θα μετακινηθεί σε μία από τις δύο νέες διευθύνσεις (στρατηγικού σχεδιασμού), που πρόσφατα δημιουργήθηκαν από τη διοίκηση της ΔΕΗ. Ήδη στη μία νέα ΓΔ μετακινήθηκε
ο έτερος Γενικός Διευθυντής που αποχώρησε από τη θέση που κατείχε, ο επί χρόνια Γενικός Διευθυντής Παραγωγής Γ. Κοπανάκης.
Σημειώνεται τέλος ως προς τις εξελίξεις στη λιανική αγορά ότι η ΔΕΗ προωθεί ως εναλλακτικό μέτρο για το άνοιγμα της λιανικής αγοράς ηλεκτρισμού, τη δημιουργία χαρτοφυλακίου πελατών που θα διατεθεί σε ανταγωνιστές. Το project θα αναλάβει σύμβουλος (στο σχετικό διαγωνισμό υποβλήθηκαν 2 προσφορές) και στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το φθινόπωρο η δημιουργία του/των χαρτοφυλακίου/ων.
 www.capital.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου