Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Η φωταγώγηση της ιστορίας της ΔΕΗ στη ΔΕΘ

Τα ιστορικά στιγμιότυπα από τη συμμετοχή της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού ΑΕ (ΔΕΗ) στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ξαναζωντανεύουν σε μία συμβολική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Προέδρου της ΔΕΗ, κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη και του Προέδρου της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Τάσου Τζήκα στις 18:00, στο σημείο όπου βρίσκεται εγκατεστημένος ο πιο παλαιός ιστός της ΔΕΗ εντός του Εκθεσιακού Κέντρου (μπροστά από το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης).
Ο ιστός της ΔΕΗ κατασκευάστηκε το 1959 και ήταν τότε ο υψηλότερος της Θεσσαλονίκης, ενώ φιλοξενούσε και το μεγαλύτερο κοινόχρηστο φωτιστικό. Επίσης, χρησιμοποιήθηκε για την πρώτη
πειραματική εκπομπή τηλεόρασης στην Ελλάδα, που η ΔΕΗ πραγματοποίησε από το περίπτερό της το 1960.
Η ΔΕΗ, που συμμετέχει στη ΔΕΘ ανελλιπώς από το 1951, είναι σήμερα ο επίσημος και αποκλειστικός πάροχος ενέργειας του εθνικού εκθεσιακού φορέα, με μόνιμη παρουσία στις εκθέσεις και στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η ΔΕΘ-HELEXPO.
Πρόκειται για μια στρατηγικής σημασίας «συμμαχία» δύο κορυφαίων οικονομικών παραγόντων της χώρας, που σηματοδοτεί το άνοιγμα σε συνέργειες προς όφελος της εθνικής οικονομίας.
Την Κυριακή στις 18:00 θα φωταγωγηθεί μόνιμα το σήμα της ΔΕΗ πάνω στον ιστορικό ιστό, που κοσμεί το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης για πάνω από μισό αιώνα.

 http://energypress.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου