Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

ΕΔΟΠ-ΔΕΗ: ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ



Για μία ακόμη φορά, οι εκπρόσωποι των δανειστών αλλάζουν την ατζέντα για τα ενεργειακά και μέσω της διαπραγμάτευσης εκβιάζουν προκειμένου να ανοίξουν ζητήματα τα οποία έχουν κλείσει. 
Έτσι, λοιπόν, το τελευταίο διάστημα επανέφεραν το θέμα της διάσπασης της ΔΕΗ σε μικρή και μεγάλη με τον ισχυρισμό ότι οι δημοπρασίες ΝΟΜΕ δεν αποδίδουν. Στόχος τους είναι να βάλουν για καλά στο χέρι τις μονάδες Η/Ε της ΔΕΗ, αδιαφορώντας αν αυτό προκαλέσει χάος στη χώρα.
  • Αδιαφορούν ή μάλλον αγνοούν το καθοριστικό ρόλο της ΔΕΗ στην πρόσφατη ενεργειακή κρίση εξ΄αιτίας των καιρικών φαινομένων.
  • Αγνοούν ότι αν δεν υπήρχε η ΔΕΗ, η χώρα θα ήταν ακόμη στην κατάψυξη!!! αφού το σύστημα κρεμόταν από μία κλωστή.
  • Αγνοούν ότι η ΔΕΗ δαπάνησε πάνω από 35 εκατ. σε πετρέλαιο προκειμένου να δουλέψουν οι μονάδες Φυσικού αερίου, αφού υπήρξε έλλειψη Φυσικού Αερίου και το καράβι με υγροποιημένο αέριο στη Ρεβυθούσα δυστυχώς αργούσε.
  • Αγνοούν ότι το ίδιο διάστημα οι ανταγωνιστές της ΔΕΗ θησαύρισαν, αφού με την χειραγώγηση της οριακής τιμής του συστήματος, η τιμή του ρεύματος εκτινάχθηκε στα ύψη.
Παρά λοιπόν, την τόση μεγάλη προσφορά της ΔΕΗ αυτοί επιμένουν και από ότι φαίνεται οδηγούν τα πράγματα στα άκρα, προκειμένου να ωφεληθούν τα συμφέροντα που εκπροσωπούν αγοράζοντας κοψοχρονιά το ενεργειακό φιλέτο που λέγεται ΔΕΗ.
Αξίζει να θυμίσουμε ότι την προηγούμενη περίοδο επιχείρησε ο Γερμανικός Όμιλος RWE να βάλει για καλά πόδι στο Ενεργειακό Ελληνικό σύστημα μέσω των κοινοπρακτικών σχημάτων ευτυχώς ανεπιτυχώς….
Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι ο πόθος, έχει φύγει, ενώ τώρα με την διαπραγμάτευση τα σενάρια δίνουν και παίρνουν για δυναμική παρουσία. Παρόμοιες βλέψεις έχουν και άλλοι ισχυροί Όμιλοι της Ευρώπης, οι οποίοι καραδοκούν και στο άσχημο σενάριο για την Ελληνική Οικονομία είναι έτοιμοι να αποκτήσουν περιουσία της ΔΕΗ και μάλιστα με χαμηλό κόστος.
Γι’αυτό καλούμε την κυβέρνηση να μην ενδώσει και να μην υποχωρήσει. Δεν μπορεί να ξεπουλιέται η περιουσία του Ελληνικού λαού.
Καλούμε τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση. Αυτή τη φορά πρέπει να μας βρούν αποφασισμένους γιατί χωρίς τη ΔΕΗ, Ελληνική οικονομία δεν υπάρχει ενώ η χώρα θα βυθιστεί μόνιμα στο σκοτάδι.

Γραφείο Τύπου / ΕΔΟΠ-ΔΕΗ

Αρχειοθήκη ιστολογίου